Μια κουβέντα το ποιος φεύγει, άλλη κουβέντα τι γίνεται με τα κενά

Μια κουβέντα το ποιος φεύγει, άλλη κουβέντα τι γίνεται με τα κενά
Photo Credits: INTIME

O Τάσος Τσατάλης γράφει πως δεν είναι καθόλου απλό θέμα, το πως θα πορευθεί η ΑΕΚ για το υπόλοιπο της σεζόν, μετά τις τελικές εξελίξεις με τα συμβόλαια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεταγραφικό παράθυρο του Γενάρη, κλείνει με πολύ ένταση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα υπάρχει κι ανάλογη δραστηριότητα από την ΑΕΚ. Δεν το ξέρω ακόμη, δεν το ξέρει κανείς. Η ένταση προέρχεται από τα θέματα των συμβολαίων ή από περιπτώσεις σαν του «Κουμπάρου Τοροσίδη». Ή κι από περιπτώσεις σαν του Νταντσένκο, που έχουν μπερδέματα όπως φαίνεται.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να κρίνω τι είναι σωστό και τι όχι σε σχέση με την ανανέωση ή μη του Λιβάγια. Βλέπω κι ακούω πολλές απόψεις. Σίγουρα είναι μάλλον μη αναμενόμενος ο αριθμός όσων βλέπουν θετικά την αποκοπή του από την ομάδα. Σέβομαι όλες τις απόψεις.

Το ζήτημα εδώ πλέον είναι το τι επιπτώσεις φέρνει η εξέλιξη με τον Λιβάγια κι αυτό είναι που θα πρέπει να προβληματίσει. Αρχικά σίγουρα δεν είναι θετικό το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει ξοδέψει καθαρά πάνω από 5 εκατομμύρια για να έχει τον Λιβάγια από τον Ιούνιο του 2017 ως τον Ιούνιο του 2021 και θα τον χάσει χωρίς οικονομικό όφελος, όπως πάνε τα πράγματα. Ενώ η ουσιαστικά προσφορά από τον παίκτη, που έχει και οικονομικό αντίκτυπο, σταματάει στα προκριματικά του Champions League, τον Αύγουστο του 2018.

Κι άλλο ζήτημα

Αλλά από δω και πέρα, αν ο Λιβάγια τεθεί κι αγωνιστικά στο περιθώριο, που και η πρόθεση υπάρχει και λογική έχει πλέον, δημιουργείται κι ένα ακόμη ζήτημα. Σε συνδυασμό με τον Ολιβέιρα που κι εκεί τα πράγματα δεν είναι καλά, τι ακριβώς θα γίνει; Θα βρεθεί η ΑΕΚ για το υπόλοιπο της σεζόν, με μείον δύο σημαντικούς επιθετικούς;

Εδώ πρόκειται για θέμα αγωνιστικού σχεδιασμού καθαρά, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επιπόλαια. Η ΑΕΚ έχει χάσει το πρωτάθλημα, η δεύτερη θέση δεν σημαίνει τίποτα, αλλά η αντιμετώπιση της κατάστασης κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να μείνει εκεί.

Χτίζει σιγά – σιγά με την επιστροφή του Χιμένεθ και την αλλαγή του αγωνιστικού προφίλ της ομάδας, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο της. Αρχίζει και δημιουργεί μια βάση μετάβασης στην επόμενη σεζόν, που φαίνεται να μπορεί να είναι ισχυρή.

Αν αυτό αφεθεί στην τύχη του και ο Χιμένεθ στερηθεί δύο λύσεων μέσα από την παρουσία των οποίων σε μεγάλο βαθμό προκύπτει το συμπέρασμα που όλοι δέχονται, για την ύπαρξη μεγάλης ποιότητας στην επίθεση της ΑΕΚ, τότε οι επιπτώσεις μπορούν να είναι πολύ πιο σοβαρές. Πολύ πιο σοβαρές από την έλλειψη στόχων στο πρωτάθλημα, εννοώ.

Να μείνεις ανταγωνιστικός

Δεν είναι μόνο πως υπάρχει και το κύπελλο. Είναι και η υποχρέωση να κρατήσεις αλλά και να ενισχύσεις την ανταγωνιστική εικόνα που δημιουργείς για το υπόλοιπο της σεζόν. Κάτι που θα έχει και ψυχολογικό αντίκτυπο στον κόσμο σου. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Όταν έχεις κάνει μια επιλογή για τον πάγκο, που σου δείχνει πως σωστά έπραξες και βγάζει προοπτική, το να συνδεθεί στην συνέχεια της σεζόν με μια πορεία καθοδική, που μπορεί να είναι και πέρα από τις δυνατότητες του να την ελέγξει, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Γιατί θα σε βάλει σε άλλη κουβέντα με ορίζοντα την συνέχεια του χρόνου, που θα μπορούσε να μην υπάρχει. Και θα αδικεί και τον Χιμένεθ και σένα που σωστά πλέον φαίνεται πως τον επέλεξες.

Και βεβαίως γενικώς η σεζόν δεν τελειώνει εδώ. Τα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο θα είναι τουλάχιστον 8-10, συν και τις αναμετρήσεις με τον Άρη στα play offs ή αν τον βρεις και στο κύπελλο. Το προφίλ της ΑΕΚ δεν είναι σε φάση που να αντέχει κι άλλα τσαλακώματα. Δεν είναι μικρό πράγμα.

Και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος, πως την ίδια σημασία με το τι θα γίνει με τα πιθανά κενά που θα αφήσουν οι δύο επιθετικοί, έχει και το ζήτημα του τερματοφύλακα. Που νομίζω δεν είναι σωστό να αντιμετωπιστεί ούτε επιφανειακά, ούτε με επιπολαιότητα. Και μέσα σε όλα αυτά, παίρνω ως δεδομένο πως θα προχωρήσει το θέμα του Νταντσένκο, ανεξάρτητα από τα προβλήματα των τελευταίων 24ωρων.

Κι όλα αυτά, ενώ είμαστε πέντε μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X