Η ΑΕΚ ουσιαστικά και επικοινωνιακά τα έχει κάνει σκ@τ@!

Μάρκο Λιβάγια: Άλλη Εντελώς Κατάσταση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για: Λιβάγια, Βράνιες, Σωκράτη, Νταντσένκο, Κονέ και τα ποδοσφαιρικά αδιανόητα της ΑΕΚ ?⚫

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από που να το πιάσεις και από που να ξεκινήσεις! Μέσα σε λίγα 24ωρα η ΑΕΚ έχει διασυρθεί ουσιαστικά και επικοινωνιακά! Οι παράγοντές της έχουν πει του κόσμου τις ανακρίβειες, δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα και μετά την ιστορία με τον Παπασταθόπουλο, το παραλήρημα του Βράνιες, το φιάσκο με τον Ντατσένκο, ήρθε και το «ναυάγιο» με τον Λιβάια για να δέσει το γλυκό.

Καταρχάς να σημειώσω ότι πριν από καιρό είχα γράψει ότι θεωρώ πως ο κύκλος του Λιβάια στην ΑΕΚ έχει κλείσει και ότι η «Ένωση» θα πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον της το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο με τον Κροάτη. Αυτό ήταν προσωπική άποψη. Μπορεί να έκανα λάθος, αλλά αυτό πίστευα και τα γραπτά μένουν. Επίσης στη «Live Sport» του περασμένου Σαββάτου έγραψα ότι οι απαιτήσεις του Λιβάια δεν έχουν πέσει και πως ο Καβαλιέρε ζητάει μπόνους υπογραφής. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία σε αυτό το σημείο δεν πρόκειται να μείνει ο Λιβάια.

Στη διαπραγμάτευση της Δευτέρας συνέβη ακριβώς αυτό. Ο Λιβάια δεν έριξε τις απαιτήσεις του, δεν πούλησε τον άνθρωπο με τον οποίο πορεύεται μία ζωή και φυσιολογικά ήρθε το τέλος. Τι έκανε η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα; Τα έκανε σκατά! Όταν έχεις έναν παίκτη σαν τον Λιβάια ξεκινάς με το βασικό. Αποφασίζεις για τι ακριβώς τον θέλεις. Για δεκάρι; Για επιθετικό; Για ακραίο; Η ΑΕΚ δεν το ήξερε ούτε αυτό.

Είναι αδιανόητο να πηγαίνεις να διαπραγματευτείς μαζί του στα τέλη του Γενάρη, όταν ξέρεις ότι έχει έναν μάνατζερ που μπορεί να βρει τα λεφτά που θέλει ειδικά όταν δε θα χρειαστεί να πληρώσει η επόμενη του ομάδα ευρώ στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ όχι απλά καθυστέρησε, αλλά πέταξε στον κάδο των αχρήστων μία επένδυση που έκανε το καλοκαίρι του 2018. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

Τι πρέπει να κάνει τώρα

Από την προπόνηση της Τρίτης ο Λιβάια δε θα πρέπει να είναι στην αγωνιστική εξίσωση του Χιμένεθ. Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Κροάτη. Πρέπει να έχει αριστερό εξτρέμ τον Τάνκοβιτς, ο οποίος θα πρέπει να μάθει να αγωνίζεται τακτικά και ψυχικά με τον τρόπο του Χιμένεθ. Θα πρέπει να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Μαχαίρα και να βάλει στο rotation τον Αλμπάνη. Και το καλοκαίρι θα πρέπει να βρει έναν Λιβάι Γκαρσία για το αριστερό άκρο. Να φέρει τον Σουηδό πίσω από τον σέντερ φορ και να δει τι θα κάνει και με τον Μάνταλο. Και ας έχει συμβόλαιο.

Δεν ξέρει κανένας ποιο είναι το πλάνο και δεν στηρίζουν τον Χιμένεθ

ΑΝ ρωτήσει κάποιος τους ανθρώπους της ΑΕΚ ποιο είναι το πλάνο, θα σου απαντήσουν ρωτήστε τον Χιμένεθ. Αντί να το κάνουμε όμως εμείς, μήπως θα ήταν προτιμότερο να το κάνουν αυτοί; Διότι στην ΠΑΕ και στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Πραγματικά συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα που δεν έχουν καμία λογική εξήγηση.

Είναι να απορεί κανείς πως με τόση προβληματική λειτουργία αυτή η ομάδα είναι στη δεύτερη θέση. Έχει βιαστεί κάθε ποδοσφαιρική λογική. Θέλετε στο θέμα του τερματοφύλακα;, θέλετε στο θέμα του στόπερ ηγέτη; Θέλετε στις υποθέσεις του Λιβάια και του Ολιβέιρα; Ειλικρινά δεν υπάρχει τίποτα που να βγάζει προς τα έξω συνέπεια και αγωνιστική συνέχεια και λογική!

Απίστευτο κάζο με Ντατσένκο

Πάμε τώρα στην πολύ ψαγμένη επιλογή του Παναγιώτη Κονέ. Δεκαπέντε μέρες έλεγαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ ότι δούλευε τη συγκεκριμένη υπόθεση ο νέος Τεχνικός Διευθυντής αυτή την ιστορία. Και σήμερα το μεσημέρι μας ενημέρωσαν ότι ο 26χρονος Ουκρανός έφυγε από την Τουρκία, πήγε στην Ουκρανία και είναι στο δρόμο για την Ελλάδα, όπου αναμένεται την Τρίτη.

Προσέξτε αυτό ήταν επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Το απόγευμα λοιπόν ο Ντατσένκο πήρε μέρος στο φιλικό της Ούφα με τον Ερυθρό Αστέρα! Μιλάμε για έπος. Παίκτης κλεισμένος από την ΑΕΚ σύμφωνα με την ΑΕΚ έπαιξε σε φιλικό! Και αν τραυματιζόταν τι θα γινόταν; Θα χαλούσε η μεταγραφή; Αυτά δε γίνονται ούτε σε ομάδα τοπικού πρωταθλήματος!

Αμ το άλλο; Ξέρετε γιατί δεν έφυγε ο Ντατσένκο από την Τουρκία; Γιατί η Ούφα έχει συμβόλαιο μαζί του μέχρι το καλοκαίρι και ο προπονητής της δεν θέλει να τον χάσει! Και η ΑΕΚ ψάχνει να βρει τρόπο να πείσει τη Ρούμπιν Καζάν να βρει τρόπο να πάρει πίσω τον παίκτη για να τον πάρει η ίδια! Συγγνώμη αλλά αυτά είναι τεράστια δείγματα ασοβαρότητας στη λειτουργία ενός club! Είναι κρίμα για την ΑΕΚ!

Ο Βράνιες με το ακαταλόγιστο

Για την αγωνιστική αξία του Βράνιες έχω μιλήσει για τα καλύτερα λόγια. Για την αήττητη βλακεία που κουβαλάει στον εγκέφαλό του επίσης. Ο Βράνιες λοιπόν που έλεγε ότι το καλοκαίρι δεν υπήρχε κανένα θέμα να γυρίσει και ότι όλα τα γράφαμε από το κεφάλι μας, ο Βράνιες που πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι γράφουμε ψέματα, ο Βράνιες που έλεγε ότι δεν διαπραγματευόταν με την ΑΕΚ, ο Βράνιες που έλεγε ότι όλα είναι μυθεύματα, κατέληξε στη Σαρλερουά. Και κατόπιν αυτής της εξέλιξης θυμήθηκε πως δεν γύρισε στην ΑΕΚ εξαιτίας ενός πουσ…

Η πιο πούστ… συμπεριφορά όμως είναι η δική του. Ένας ανώριμος, ανεγκέφαλος, νάρκισσος που πουλάει οπαδιλίκι είναι και τίποτα παραπάνω. Καλοί παίκτες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Σκατοχαρακτήρες επίσης. Και ο Βράνιες με τη συμπεριφορά του δεν αποδεικνύει τίποτα παραπάνω από το πόσο λίγος είναι σα χαρακτήρας. Δεν με ενδιαφέρει αν χτυπάει τατουάζ. Με ενδιαφέρει πως δεν σέβεται το σύλλογο. Και για αυτό δεν θέλω να τον ξαναδώ στο ρεπορτάζ και να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Τι θα έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δε θα κάνει άλλη μεταγραφή. Για μένα είναι λάθος. Θα έπρεπε να πάρει στόπερ ηγέτη. Από τη στιγμή που δεν το κάνει τώρα, ας επενδύσει στον Λάτσι και στον Νεντελτσιάρου. Ο Σβάρνας είναι μια χαρά για εναλλακτική. Και το καλοκαίρι ας ξεφορτωθεί και τον υπέρβαρο Τυνήσιο που δεν έχει ίχνος σοβαρότητας και ας πάρει έναν Τσιγκρίνσκι, διατηρώντας τον Ουκρανό σε άλλο πόστο. Διότι στελέχη με το επίπεδο του Τσίγκρι τα χρειάζεσαι.

Καλά να πάθουν

Για να ξέρουμε τι λέμε. Σε αυτό το τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο που βασιλεύει ο ερυθρόλευκος τραμπουκισμός υπεύθυνοι είναι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Αυτοί και η ελληνική Κυβέρνηση επέτρεψαν στον Μαρινάκη να κάνει παιχνίδι. Και αντί να τον βάλουν στη γωνιά και να τον χτυπάνε αλύπητα, χωρίς συμμαχίες και αηδίες, ο καθένας για λογαριασμό του, πετάνε χαρταετό. Καλά να πάθουν λοιπόν που τους βλέπουν από το -11, το -12 και το -17! Ας πρόσεχαν!

Και εντάξει ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Εδώ ο κυρ Γιάννης έκανε τιτίβισμα για τον Λεβαδειακό του Κομπότη. Ο ΠΑΟΚ που θα χώριζε την Ελλάδα στα δύο; Που είναι ο επίσημος ΠΑΟΚ; Που όσο παίζει το όνομα του «δικού» τους Ζαγοράκη δεν παίρνει θέση; Αλλά επειδή μου είναι αδιάφοροι και οι μεν και οι δε, πάμε σε μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους Έλληνες διαιτητές που τους στηρίξαμε ως ομάδα; Είμαστε ικανοποιημένοι από τον Κλάτενμπεργκ; Ή το ψάχνουμε ακόμα; Όταν αγωνιζόμαστε σε ένα πρωτάθλημα όπου το χέρι του Σεμέδο είναι «παίζετε« και το αντιαθλητικό χτύπημα του Μπα είναι κίτρινη, πως αισθανόμαστε; Εμένα προσωπικά μου προκαλεί αηδία.

Η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει πάρει θέση για όλα αυτά. Όταν λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να περάσει από το Περιστέρι και εσύ στο Περιστέρι μένεις με παίκτη λιγότερο σωστά βάσει κανονισμών, παίζεις σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα. Φυσιολογικά θα χάσεις. Από τη στιγμή που το δέχεσαι κάτι κάνεις λάθος. Από τη στιγμή που δεν αντιδράς τα κάνεις χειρότερα… Καλά να πάθεις λοιπόν.

ΥΓ: Για την ιστορία με τον Παπασταθόπουλο το μόνο που έχω να πω είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ έβαλε αυτογκόλ! Η επίσημη ΑΕΚ έλεγε ότι δε θα πάρει στόπερ. Η επίσημη ΑΕΚ έλεγε ότι ο Κονέ απλά μίλησε μαζί του. Η επίσημη ΑΕΚ έλεγε πως δεν έχει κάνει πρόταση στον Σωκράτη. Και την Κυριακή λίγο πριν το ματς, η ΑΕΚ έβγαλε ανακοίνωση πως απέσυρε την πρότασή της. Αν βγάλτε άκρη εσείς, πείτε μου και μένα…

Όσο για τον Παπασταθόπουλο καλά έκανε. Καλά έκανε εκεί που πήγε. Εκεί που του έβριζαν μάνα και οικογένεια. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του και των επιλογών του. Η σημαία της ΑΕΚ είναι κιτρινόμαυρη και έχει σήμα το Δικέφαλο αετό. Μεγάλες της μορφές είναι ο Νεστορίδης, ο Παπαϊωάννου, ο Θωμάς, ο Μανωλάς, ο ΄Σαβέβσκι, ο Ντέμης και ο Τσιάρτας.

Ο Παπασταθόπουλος ήταν ένα παιδαρέλι που ανέδειξε η ΑΕΚ, έβγαλε κέρδος από την πώλησή του και ο ίδιος αποδείχθηκε ανακόλουθος σε αυτά που έλεγε. Δικαίωμά του να πάει εκεί που του έδιναν περισσότερο. Απαράδεκτο ήταν που χρησιμοποίησε την ΑΕΚ για να πάρει περισσότερα. Φανερώνει το χαρακτήρα του.

Όσο για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, σόρυ αλλά σαν γαύροι που είναι δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Να προκαλέσουν ήθελαν για να ασχοληθούν όλοι μαζί τους. Και το πέτυχαν γιατί το κόμπλεξ τους με την ΑΕΚ ακόμα και τώρα που είναι στα πάνω τους είναι ατελείωτο.

Η γελοιότητα όμως είναι μόνο του Σωκράτη. Που δέχθηκε να σβήσει την ιστορία που ο ίδιος έγραψε. Και που έσβησε και τις φωτογραφίες που είχε στα social media με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο ίδιος διέγραψε τη δική του πορεία. Για ποιο λόγο να ασχοληθούμε εμείς άλλο μαζί του;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X