Στο μικροσκόπιο οι 16 κιτρινόμαυροι της Τούμπας

Εικόνες από το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι του ματς με τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Αθανασιάδης: Είναι αλήθεια πως δεν πατούσε καθόλου καλά. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε λάθος στο τετ α τετ με τον Τσέχο φορ του ΠΑΟΚ, καθώς άργησε να κάνει την έξοδο. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε το τεράστιο λάθος με το έμμεσο, καθώς είχε χρόνο για να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια. Ενώ και μετά το γκολ, είχε και μια ακόμα λανθασμένη αντίδραση σε στατική φάση.

Μιχάλης Μπακάκης: Είχε το πιο δύσκολο έργο απ’ όλους τους αμυντικούς της ΑΕΚ, καθώς θα έπρεπε να περιορίσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη του ΠΑΟΚ, που είναι ο Τζόλης. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, έκανε πολύ σωστά την δουλειά του. Εξαίρεση η φάση του γκολ του ΠΑΟΚ, στην οποία δεν πρόλαβε να τον μαρκάρει και του έκανε φάουλ. Όμως γενικώς τα πήγε πολύ καλά και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, «εξαφάνισε» τον Τζόλη.

Στράτος Σβάρνας: Από τα πιο ώριμα παιχνίδια του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Είχε σωστές τοποθετήσεις και κάλυπτε πολύ σωστά τα κενά που πήγαιναν να δημιουργηθούν στην άμυνα της ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο πιστώνεται την σωτήρια αντίδραση που είχε, διώχνοντας την μπάλα πάντα από την γραμμή στο πλασέ του φορ του ΠΑΟΚ.  Και στο δεύτερο ημίχρονο, βγήκε κερδισμένος σχεδόν σ’ όλες τις μονομαχίες που έδωσε.

Ζίγκα Λάτσι: Έδειξε για ακόμα ένα ματς αγωνιστική ωριμότητα μεγαλύτερη από την ηλικία του. Βεβαίως στο πρώτο ημίχρονο έκανε κάποια λάθη, κυρίως λόγω βιασύνης. Όμως σε γενικές γραμμές πήγε και πάλι καλά σε φάσεις που χρειάστηκε να παίξει στο ένας εναντίον ενός. Ενώ την θέση του στον χώρο ευθύνης, δεν την έχασε σχεδόν καθόλου.  Στο δεύτερο ημίχρονο έχασε κάποιες φάσεις, ωστόσο ήταν και πάλι πολύ δυναμικός και έπαιρνε σωστές θέσεις.

Έλντερ Λόπες: Ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι ο Πορτογάλος μπακ. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν συνεπής και σωστός στην διαγώνια κάλυψη. Ενώ όπως ήταν η εντολή που είχε πάρει από τον προπονητή του, προσπάθησε να ανέβει από την πλευρά του και να συμμετάσχει στην επιθετική λειτουργία.

Αντρέ ΣΙμόες: Είχε και πάλι τον ρόλο του μοναδικού κόφτη μπροστά στα στόπερ. Ανασταλτικά την δουλειά του, την έκανε όπως πάντα πολύ καλά. Νικητής στις μονομαχίες και με πολύ τρέξιμο και πολλά χιλιόμετρα. Με την μπάλα στα πόδια στο πρώτο ημίχρονο, είχε κάποιες βιαστικές επιλογές, που δεν επέτρεπαν στην ΑΕΚ να βγάλει σωστά την μπάλα από το δικό της μισό του γηπέδου. Πάντως έβγαλε πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή.

Γέβχεν Σάκχοφ: Ο Ουκρανός χαφ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ακολούθησε την οδηγία που είχε δουλέψει στο πλάνο του ο Χιμένεθ για να πατάει περιοχή και κάπως έτσι πέτυχε το γκολ του. Επίσης ήταν αυτός που πρέσαρε χαμηλά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και μάλιστα στο πρώτο τέταρτο του ματς έκλεψε δυο φορές την μπάλα, αλλά χωρίς καλή επιλογή στην τελική πάσα.

Κώστας Γαλανόπουλος: Είχε σύνθετο ρόλο. Έπρεπε να παίζει ως εσωτερικός χαφ στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, αλλά να βγαίνει και να καλύπτει την αριστερή πλευρά, όταν έκλινε προς τον άξονα ο Μάνταλος, αλλά και να προσπαθεί να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Τα έκανε όλα αυτά πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά αυτό το τελευταίο, καθώς βρέθηκε δυο φορές σε θέση βολής και δημιούργησε ευκαιρία για την ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την εξαιρετική εκτέλεση του στο γκολ που πέτυχε. Ενώ και πάλι έβγαλε και αυτός πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή.

Μάρκο Λιβάγια: Ο Χιμένεθ ξεκίνησε τον Κροάτη επιθετικό στην κορυφή της επίθεσης. Και αυτός όμως είχε έναν σύνθετο ρόλο, καθώς δεν ήταν ακριβώς φορ περιοχής. Έκανε πολλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο και σε πολλούς τομείς. Ενώ η φάση του γκολ του Σάκχοφ, ξεκίνησε από τον τρόπο που Λιβάγια πέρασε την μπάλα στον Γκαρσία. Είχε στο δεύτερο ημίχρονο την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το πλασέ που έκανε από το ύψος του πέναλτι, πέρασε άουτ.

Πέτρος Μάνταλος:  Θεωρητικά ξεκίνησε το ματς ως αριστερό εξτρέμ, όμως η εντολή που είχε ήταν να συγκλίνει προς τον άξονα. Προσπάθησε και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, να πάρει την μπάλα στα πόδια και να απλώσει το παιχνίδι της ΑΕΚ. Δεν του βγήκε όμως σχεδόν καμία απ’ αυτές τις πρωτοβουλίες.

Λιβάι Γκαρσία: Έκανε… όργια σ’ ολόκληρο το ματς αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Περισσότερες από μια φορές, «χόρεψε» την άμυνα του ΠΑΟΚ και όχι μόνο από τα πλάγια δεξιά, αλλά κάποιες φορές και από τον άξονα. Έκανε εντυπωσιακή ενέργεια και έδωσε τρομερή ασίστ για το γκολ του Σάκχοφ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λιγότερες οι φορές που πήρε προσπάθειες πάνω του, αλλά και πάλι σε μια εξ αυτών, παραλίγο να δώσει ασίστ στον Λιβάγια.

Ντάμιεν Σιμάνσκι: Μπήκε για να δώσει φρέσκα πόδια στην μεσαία γραμμή και με εντολή να παίξει πιο κοντά στον φορ. Προσπάθησε να το κάνει ο Πολωνός χαφ. Έτρεξε αρκετά, πήρε μπάλες στα πόδια του και πήρε και κερδισμένα φάουλ.

Καρίμ Ανσαριφαρντ: Αντικατάστησε τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης. Έτρεξε αρκετά και πίεσε, όμως δεν πήρε μπάλες όπως θα ήθελε. Υπήρχαν κάποιες φάσεις που άπλωσε σωστά την επίθεση της ΑΕΚ και έβγαλε προϋποθέσεις για να δημιουργήσει η ομάδα κίνδυνο.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Κίνηση του Χιμένεθ στο φινάλε του παιχνιδιού, σε μια προσπάθεια να βρει ευκαιρία για να πετύχει ένα ακόμα γκολ και να πάρει το ματς. Φάνηκε μόνο σε δυο φάσεις ο Σουηδός μεσοεπιθετικός, στις οποίες όμως δεν είχε σωστές τελικές επιλογές.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Μπήκε στην θέση του τραυματία Λάτσι. Αλλά με την εμπειρία του και την ποιότητα του, έδωσε ασφάλεια στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του παιχνιδιού.

Εμανουέλ Ινσούα: Μπήκε στο γήπεδο στις καθυστερήσεις και πρόλαβε να μετρήσει κάτι λιγότερο από δυο αγωνιστικά λεπτά, μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει την λήξη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X