ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Κεντάει επιθετικά με Λιβάι Γκαρσία, αλλά οι γνωστές αδυναμίες στην άμυνα»

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Κεντάει επιθετικά με Λιβάι Γκαρσία, αλλά οι γνωστές αδυναμίες στην άμυνα»
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και με μπροστάρη τον Λιβάι Γκαρσία που κάνει ότι θέλει τον προσωπικό του αντίπαλο, τον Περέιρα, άνοιξε το σκορ με ωραίο τελείωμα του Γεβγιέν Σάκχοφ, μετά από τρομερή ασίστ του 23χρονου εξτρέμ.

Λίγο πριν το ημίχρονο, η άμυνα της Ενωσης αδράνησε σε στατική φάση και ο Κρέσπο από κοντά έκανε το 1-1.

Πλέον, η ΑΕΚ θα πρέπει να μπει στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα και να πετύχει το γκολ της νίκης.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά τα κάνει σχεδόν όλα πολύ καλά. Με Λιβάια και Μάνταλο κεντρικά «βλέπουν» αρκετά τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος έχει το προβάδισμα σε κάθε φάση με τον Περέιρα. Εκεί η ΑΕΚ χτυπάει συνεχώς τον ΠΑΟΚ, ενώ αν είχε και έναν αντίστοιχο δεξιά θα μπορούσε να ανοίξει το γήπεδο και άλλο για να «χτυπά» τον αργό Βιεϊρίνια. Πολύ σημαντική η παρουσία του Γαλανόπουλου που έπαιξε πολύ αριστερά για να δίνει το ελεύθερο στον Μάνταλο να συγκλίνει. Ο Σάκχοφ παρότι σκόραρε και ήταν στο σωστό σημείο, δεν βοηθά πολύ. Ο Μπακάκης έχει πρόβλημα με τον Τζόλη και κάθε μονομαχία τους δίνει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ που έφτιαξε από εκεί 2-3 απειλές. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τελικά από στημένο, εκεί που θα έπρεπε με μαν του μαν να τελειώνουν οι φάσεις. Διότι με την ζώνη ο Ουάρντα πάλι, όπως και στο ΑΕΚ-Βόλος, πήρε κεφαλιά κόντρα στην άμυνα της ΑΕΚ. Και τώρα προ του ψηλότερο Λάτσι. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει και στην φάση του Κρμέντσικ όπου έσωσε στην γραμμή ο Σβάρβας. Αμυντικά η ΑΕΚ δείχνει προβληματική κόντρα στην επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και του Τζόλη. Μεσοεπιθετικά θα βρει και άλλες φάσεις για γκολ. Για αυτό χρειάζεται τον Καρίμ που μυρίζεται τις φάσεις και εκτελεί γρήγορα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Εξαιρετική η ΑΕΚ στην Τούμπα, αμαρτία που δεν πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Τρομερός ο Λιβάγια σε ρόλο φορ, μαγεία ο Γκαρσία μοιράζει σακούλες, έξυπνο το τρυκ με τον Μάνταλο να συγκλίνει και να ανεβαίνει ο Γαλανόπουλος από τα αριστερά. Οι γνωστές αδυναμίες στις στατικές φάσεις έφεραν την ισοφάριση, αλλά η ΑΕΚ έχει τον έλεγχο του ματς και πρέπει να γίνει πιο απειλητική και από αριστερά.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: «Κεντάει» η ΑΕΚ επιθετικά, αλλά έχει πρόβλημα αμυντικά. Φοβερός και τρομερός ο Λιβάι Γκαρσία, που έχει κάνει «γιο γιο» τον Περέιρα από δεξιά και έδειξε και στη φάση του γκολ, τη μεγάλη του κλάση. Μετά το 0-1, ήταν λογικό να πιέσει ο ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της «Ένωσης». Έσωσε μια φορά ο Σβάρνας, από το λάθος του Μάνταλου στο χώρο του κέντρου και την πάτησε η ΑΕΚ από στημένη φάση. Έχει χάσει την ηρεμία της η ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να κάνει λάθη.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Η ΑΕΚ ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς. Ο Μανόλο Χιμένεθ διάβασε εξαιρετικά την τακτική του ΠΑΟΚ και «χτύπησε» όπως έπρεπε με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του Γκαρσία, τον οποίο η «Ένωση» οφείλει να εκμεταλλευτεί περισσότερο. Εξαιρετικό παιχνίδι από Σβάρνα και Λάτσι, αλλά θα πρέπει να δώσει περισσότερα ο Μάνταλος που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πολλά τρεξίματα από τον Γαλανόπουλο, ο οποίος προσπαθεί με εξαιρετικό τρόπο να σταματήσει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από την πλευρά του Βιεϊρίνια. Όσο για τον Σλοβένο διαιτητή αφού είδαμε κάρτα σε τάκλιν στη μπάλα, είναι ικανός για τα χειρότερα…

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Το πλάνο που έχει φτιάξει ο Χιμένεθ, του βγαίνει. Επίσης και η νοοτροπία με την οποία μπήκε η ΑΕΚ στο ματς, ήταν αυτή που έπρεπε ίσως για πρώτη φορά φέτος σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Λίγο περισσότερο προσοχή απαιτείται στην κυκλοφορία της μπάλας και στα εύκολα λάθη, στον χώρο του γηπέδου από την περιοχή της ΑΕΚ μέχρι και την μεσαία γραμμή. Μια ΑΕΚ συγκεντρωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με τις επιλογές που μπορεί να φέρει από τον πάγκο, έχει την δυνατότητα να πάρει το ματς. Όμως χρειάζεται προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία, για να μην βρεθεί από το πουθενά να τρέχει και να μην φτάνει.

TΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Μπορούσε η ΑΕΚ να πάει με μηδέν στο ημίχρονο. Και μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ. Ισοφαρίστηκε με κρύο τρόπο, από μια πολύ καλή εκτέλεση σε στημένο, που συνήθως θα δημιουργήσει πρόβλημα σε οποιαδήποτε άμυνα. Η ομάδα όπως είναι αναμενόμενο έχει θέμα να κρατήσει μπάλα, αφού τα χαφ της δεν έχουν άνεση με την κατοχή γενικώς κι αυτό αυξάνει την πίεση. Στην ουσία όμως το πρόβλημα ως τώρα είναι από τις άμεσες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Ό,τι έχει κάνει ο ΠΑΟΚ από τέτοιες περιπτώσεις είναι, στο set παιχνίδι δεν έχει πρόβλημα η Ένωση. Ακόμη και το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ, από τέτοια περίπτωση έγινε. Θα είναι καθοριστικά δύο δίδυμα. Περέιρα – Γκαρσία και Μπακάκης – Τζόλης. Ο Μπακάκης όμως έχει κίτρινη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X