H πρώτη γυναίκα οδηγός στην Ακαδημία της Ferrari (ΦΩΤΟ)

H πρώτη γυναίκα οδηγός στην Ακαδημία της Ferrari (ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 16χρονη Ολλανδή Maya Weug νίκησε σε διαγωνισμό της FIA και έγινε η πρώτη κοπέλα μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, ενώ θα τρέξει επίσης και στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 4.

H Μaya Weug είναι η νικήτρια του διαγωνισμού για ταλαντούχες κοπέλες οδηγούς αγώνων «FIA Girls on Track – Rising Stars», ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την Ακαδημία Οδηγών της Ferrari στο Μαρανέλο της Ιταλίας. Πρόκειται για την πρώτη κοπέλα που γίνεται μέλος της συγκεκριμένης Ακαδημίας, οπότε ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις της 16χρονης Ολλανδέζας που είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ήταν εδώ και καιρό το όνειρό μου. Είναι τρέλα, να βρίσκεσαι εδώ στη Ferrari». Χάρη στη νίκη της εξασφάλισε επιπρόσθετα η Weug και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula 4.

Για να φτάσει σε αυτό το σημείο, επικράτησε η νεαρή οδηγός απέναντι σε άλλες τρεις δυνατές αντιπάλους, τη 15χρονη Βραζιλιάνα Αγιούμπ, τη 14χρονη συμπατριώτισσά της Μπασάνι και τη 17χρονη Γαλλίδα, Πιν. Ο πατέρας της Weug είναι Ολλανδός, η μητέρα της από το Βέλγιο, ενώ η ίδια έχει γεννηθεί στην Ισπανία όπου και κατοικεί.

Οι τέσσερις κοπέλες βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο camp της Ακαδημίας της Ferrari όπου πέρασαν από…κόσκινο, έκαναν εντατικές προπονήσεις στην πίστα του Φιοράνο και δύσκολα τεστ στον προσομοιωτή, ενώ τις επισκέφθηκε και ο νέος οδηγός της Scuderia στη Formula 1, Κάρλος Σάινθ.

Όμως και εκτός πίστας έκαναν πολλά πράγματα, όπως ασκήσεις αντίδρασης και αυτοσυγκέντρωσης, πέρασαν ιατρικές εξετάσεις και προπονήθηκαν σκληρά, πράγματα δηλαδή που θεωρούνται σήμερα απαραίτητα για μία καριέρα στα μηχανοκίνητα αθλήματα.

Η διαμονή στο camp ήταν το πέμπτο και τελευταίο στάδιο επιλογής των κοριτσιών ανάμεσα σε εκατοντάδες ταλαντούχες οδηγούς σε όλον τον κόσμο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται με πρωτοβουλία του γυναικείου τμήματος της FIA Women με στόχο την προώθηση νεαρών γυναικών και κοριτσιών στα motorsports. Τα έπαθλα της νικήτριας είναι ένα μονοετές συμβόλαιο με την Ακαδημία της Ferrari και συμμετοχή στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 4. Η Maya Weug θέλει βεβαίως να συνεχίσει και να γράψει ιστορία, καθώς στόχος της είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα οδηγός που θα συμμετάσχει με τα χρώματα της Ferrari στη Formula 1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X