Η ΑΕΚ πρώτα χρειάζεται… ευχέλαιο και μετά κόμπο γκαρντ

Η ΑΕΚ πρώτα χρειάζεται… ευχέλαιο και μετά κόμπο γκαρντ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει την δύσκολη νίκη επί του Ιωνικού, την κακοδαιμονία και την επιτακτική ανάγκη απόκτησης κόμπο γκαρντ

Άλλη μια πολύ δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ, απέναντι στον αξιόμαχο Ιωνικό που ήρθε στο τέλος του αγώνα χάρις στην καλύτερη διαχείριση που έκαναν οι κιτρινόμαυροι. Πέρα από την νίκη όμως τα χτυπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, αφού μετά την είδηση για τον παραγκωνισμό του Χρυσικόπουλου ήρθε και ο τρομακτικός τραυματισμός του Γκίκα με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή η ΑΕΚ να έχει μόλις 8 ενεργούς παίκτες.

Μπέρδεμα με την άμυνα του Ιωνικού

Η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε πολύ με το ταξίδι στην Λευκορωσία που κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 4 μέρες μαζί με τις καθυστερήσεις και είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να έχει μόλις μια προπόνηση για να προετοιμάσει το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Για αυτό φάνηκε τακτικά απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει αυτήν την match up ζώνη του κόουτς Αγγέλου, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πολλά προβλήματα και ανάγκασε την ΑΕΚ σε 11 λάθη (τελείωσε το ματς με 15). Η πίεση σε αυτόν που κατέβαζε την μπάλα και η άρνηση της πρώτης πάσας δεν επέτρεψαν την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να μην έχει καλές επιλογές. Οι παίκτες του Ιωνικού είχανε κλείσει μέσα στην ρακέτα για να αποτρέψουν το συνδυαστικό παιχνίδι και άφηναν εκτεθειμένη την περιφέρεια τους, εκεί που η ΑΕΚ ήταν εκνευριστικά άστοχη. Παρόλα αυτά χάρις στα επιθετικά ριμπάουντ, μπόρεσε να είναι κοντά στο σκορ, ευελπιστώντας να βελτιώσει την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο.

Αφού δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στα αποδυτήρια, η Ένωση σταμάτησε να χαζά λάθη και προστάτεψε καλύτερα την κυκλοφορία της μπάλας αλλά η αστοχία της από την περιφέρεια συνέχιζε. Είναι χαρακτηριστικό ότι Λοτζέσκι-Ρογκαβόπουλος-Ματσιούλις είχαν μαζί 7/17 και όλοι οι άλλοι 1/12 τρίποντα. Ο Ιωνικός δεν ένοιωθε απειλή από τον Μωραίτη επιθετικά, ενώ και ο Κίνγκσλει δεν φόβιζε την άμυνα από το τρίποντο για αυτό στο τέταρτο δεκάλεπτο ο κόουτς της ΑΕΚ προτίμησε να παίξει με τον Λάνγκφορντ στον άσσο και τον Γιόνας στο ‘4’ για να υπάρχει απειλή και από τις δύο θέσεις ώστε να ανοίξει λίγο η άμυνα και να βγει προς τα έξω. Πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία του Ρογκαβόπουλου που έδωσε ενέργεια και πίεση στην άμυνα πάνω στην μπάλα, ενώ και επιθετικά έδωσε λύσεις σε πολύ κρίσιμα σημεία. Με το Λανγκφορντ να ευστοχεί στο μοναδικό του τρίποντο, ουσιαστικά κλείδωσε το ματς και έδωσε μια νίκη ψυχής.

Δεν είναι καλή η εικόνα

Κακά τα ψέματα, η εικόνα της ομάδας αυτό τον καιρό δεν είναι καλή και υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για αυτό. Οι παίκτες είναι αναγκασμένοι να καλύψουν τις απουσίες και παίζουν περισσότερο, είναι κουρασμένοι σωματικά και κυρίως φαίνονται καταπονημένοι και ψυχολογικά με όλα αυτά που συμβαίνουν. Εχθές, με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γκίκα και την κραυγή πόνου που έβγαλε, «πάγωσε» όλο το γήπεδο με τους συμπαίκτες του να τραβάνε τα μαλλιά τους. Πλέον οι απουσίες για την ΑΕΚ είναι οι Ζήσης, Γκίκας, Κατσίβελης, Γιάνκοβιτς και Χρυσικόπουλος, πέντε παίκτες από το βασικό ροτέισον της ομάδας, που δεν επιτρέπει στην ΑΕΚ ούτε προπονητικό διπλό να κάνει. Είναι άλλο πράγμα να έχεις απουσίες και άλλο να τις έχεις στην ίδια θέση, όπως γίνεται αυτήν την στιγμή στην κρίσιμη θέση του άσσου για κάθε ομάδα, που έχει μείνει μόνο ο Μωραΐτης, ένα παιδί 22 χρονών. Ο προπονητής της ΑΕΚ καλείται να βρει λύσεις ακόμα και έτσι, στα 2 επόμενα παιχνίδια που έχει να δώσει με ΠΑΟΚ και Λάρισα ώστε μετά να περιμένει τις επιστροφές για να κάνει κάποιες προπονήσεις της προκοπής. Ο Νίκος Ζήσης θα κάνει μια προσπάθεια να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ, ώστε να προσφέρει κάποια περιορισμένα λεπτά αλλιώς η ΑΕΚ θα πάει με Μωραΐτη και ….Λάνγκφορντ.

Ποιοι ξεχώρισαν

Ο πρώτος, μακράν του δεύτερου, που πλέον η προσπάθεια και η αυταπάρνηση του, έχει φτάσει σε συγκινητικά επίπεδα είναι ο Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός αναγκάστηκε να παίξει 35 λεπτά καλύπτοντας δύο θέσεις, παίζοντας άμυνα σε όποιον έβρισκε μπροστά του και δίνοντας σημαντικές μάχες μέσα στις δύο ρακέτες για ριμπάουντ, μοιράζοντας και 5 ασιστ. Το mentality που έχει ο Λιθουανός πρέπει να το δουν πολλοί συμπαίκτες του και να παραδειγματιστούν.

Ο Ματ Λοτζέσκι, σε δεύτερο συνεχόμενο ματς φόρτωσε με πόντους (21) το αντίπαλο καλάθι και ήταν ίσως η μοναδική συνεχής απειλή για την άμυνα του Ιωνικού, με τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα. Φαίνεται να ξαναβρίσκει ρυθμό ο Βέλγος μετά την περιπέτεια του, σε ένα σημείο της σεζόν που η ΑΕΚ έχει τρομερή ανάγκη από σκοράρισμα. Ο Μορέιρα έκανε την δουλειά του επιθετικά, ειδικά  στο πρώτο ημίχρονο κράτησε την ομάδα κοντά στο σκορ με τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε αλλά η αμυντική του παρουσία είχε θέματα για αυτό στο τέλος προτιμήθηκε ο Σλότερ.

Ο Αμερικάνος σέντερ της Ένωσης όσο περνάει ο καιρός και θα βρίσκει ρυθμό, θα γίνεται καλύτερος, με την παρουσία του εχθές να βοηθάει πολύ την άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο που η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι. Ο Κίνγκσλεϊ, παρόλο που προσπάθησε, ήταν ένα ματς που δεν του ταίριαζε, αφού όπως έχουμε πει δεν έχει stretch στοιχεία για να ανοίξει την άμυνα και έμεινε στα ρηχά. Ο Λάνγκφορντ αναγκάστηκε να παίξει άσσος στο 4ο δεκάλεπτο για να βάλει άλλη μια απειλή στο μυαλό των παικτών του Ιωνικού και ομολογώ ότι δεν περίμενα να τα πάει τόσο καλά, μοιράζοντας πολύ σωστά την μπάλα και δίνοντας ασιστ (8) στου συμπαίκτες του πριν αναλάβει εκείνος να τελειώσει το ματς.

Ο Μωραΐτης δεν ήταν κακός, προσπάθησε αρκετά, πίεσε στην άμυνα αλλά όσο η αντίπαλη ομάδα δεν τον φοβάται επιθετικά, θα έχει ταβάνι στο παιχνίδι του, τα έχουμε ξαναγράψει, στο χέρι του είναι να βελτιωθεί. Στον αντίποδα ο δύο χρόνια νεότερος του, Ρογκαβόπουλος ήταν πολύ καλός, έδωσε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, τιμώρησε την άμυνα με τα σουτ του ενώ δείχνει και τρομερή αυτοπεποίθηση με τον τρόπο που παίζει.

Επιτακτική η ανάγκη για κόμπο γκαρντ

Μετά και την νέα ατυχία του Γκίκα, που δείχνει να είναι σοβαρός τραυματισμός και θα λείψει καιρό, γίνεται ακόμα πιο επείγουσα η απόκτηση ενός γκαρντ που ίσως πλέον θα πρέπει να πατάει και περισσότερη ώρα στον άσσο. Η ομάδα έχει ξεμείνει, οι επιλογές στις θέσεις ‘1’-‘2’ είναι ελάχιστες, οπότε χρειάζεται έναν παίκτη που θα φέρει σκοράρισμα και φρέσκα πόδια. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η ΑΕΚ και αν όλα πάνε καλά, θα μιλάμε για παίκτη που θα κάνει διαφορά και θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Βέβαια το ποιον θα αντικαταστήσει είναι ένα δυσεπίλυτο θέμα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ και το προπονητικό επιτελείο θα πρέπει να πάρει δύσκολη απόφαση. Πρώτα όμως θα πρέπει σιγά σιγά να επιστρέψουν και οι τραυματίες για να μεγαλώσει το ροτέισον της ομάδας, να αποσυμφορηθούν κάποιοι παίκτες που έχουν τραβήξει μεγάλο βάρος αυτή την περίοδο και να μπορέσει επιτέλους η ομάδα να προπονηθεί όσο το δυνατόν πιο πλήρης μπορεί. Για αυτό οι νίκες στα δύο επόμενα ματς, έστω και με μισό πόντο, είναι σημαντικές πριν αρχίσουν οι επιστροφές των τραυματιών.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X