Ποντάρει τώρα κυρίως σε Μανόλο και για μεταγραφές «βλέπει» καλοκαίρι

Ποντάρει τώρα κυρίως σε Μανόλο και για μεταγραφές «βλέπει» καλοκαίρι
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη μάχη στην Τούμπα, αλλά και για τη μεταγραφική φιλοσοφία της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θεωρητικά, όποια ομάδα επικρατήσει στο κυριακάτικο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, είναι πιθανό να λέει πως όσο ζει… ελπίζει, ακόμα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα παίξει βέβαια ρόλο για αυτό και το τι θα κάνει ο ΟΣΦΠ, αρχικά το μεσημέρι της Κυριακής στο Περιστέρι και εν συνεχεία το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, όταν και θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς, ούτε ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος, αλλά ούτε και η ΑΕΚ ως φιλοξενούμενη, θα το έχουν αυτό στο μυαλό τους, την ώρα που θα αγωνίζονται. Θα είναι μια μάχη μεταξύ τους, με φόντο προς το παρόν, την 2η θέση. Ειδικά αν επικρατήσει η «Ένωση», θα βρεθεί στο +4 από τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό θα έχει τη σημασία του.

Πέρα από αυτό ωστόσο, η ΑΕΚ ίσως έχει την Κυριακή μια τελευταία ευκαιρία για να αποδείξει στον ίδιο της τον εαυτό και στον φίλαθλο κόσμο της, ότι έστω και με τα προβλήματα και τα κενά που υπάρχουν, έχει ως ομάδα τις βάσεις για να είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Κάτι που κακά τα ψέματα, δεν το έχει δείξει, στα μέχρι στιγμής μεγάλα παιχνίδια.

Άλλο Άρης κι άλλο ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ

Και όχι, δεν συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία, ένα ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όχι ότι δεν ήταν σημαντική νίκη ή ότι είναι εύκολος αντίπαλος ο Άρης στην έδρα του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για την ΑΕΚ, μια οποιαδήποτε νίκη επί του Άρη προκειμένου να αποδείξει ότι μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική.

Την τελευταία τετραετία, οι ισχυροί ανταγωνιστές της ΑΕΚ, είναι ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ και σε αυτά τα παιχνίδια, μπορεί να αποδεικνύει τη δυναμική της. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Με τον ΠΑΟΚ έχει παίξει φέτος, μέχρι στιγμής ένα ματς, αυτό στο ΟΑΚΑ που έληξε ισόπαλο και έχει μπροστά της, άλλα τρία, αρχής γενομένης του αυριανού στην Τούμπα.

Τα σερί δεν αρκούν, αν δεν νικάς και στα ντέρμπι

Η ΑΕΚ πρέπει να αρχίσει να νικάει σε ντέρμπι, γιατί όσα σερί 4-5 ή ακόμα και περισσότερων νικών κι αν κάνει, κόντρα σε όλες τις άλλες ομάδες, δεν θα αρκούν ποτέ για να την καταστήσουν πραγματικά ανταγωνιστική, αν όταν φτάνει σε ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ και με τον ΠΑΟΚ, θα προσγειώνεται ανώμαλα.

Φυσικά, όταν μιλάμε για ντέρμπι, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, από την παραμικρή λεπτομέρεια μέχρι την τύχη, κι από το πως θα μπουν οι ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 5-10 λεπτά μέχρι και τη διαιτησία. Και η διαιτησία έχει παίξει (δυστυχώς) καθοριστικό ρόλο, σε παιχνίδια ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, τα τελευταία χρόνια, κι όλες τις φορές υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Έχει αλλοιώσει ξεκάθαρα υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά της ΑΕΚ, δύο τελικούς Κυπέλλου, αλλοίωσε το περσινό ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα, δίνοντας πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, σε φάση που είχε προηγηθεί ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ πάνω στον Βράνιες, έχει κρίνει κι άλλα παιχνίδια πρωταθλήματος στην Τούμπα, είτε μετατρέποντας άουτ σε… κόρνερ στην τελευταία φάση του αγώνα, είτε έχοντας «πνίξει» πέναλτι πάνω στον Σιμόες. Και με VAR και χωρίς VAR, έχει υποστεί κάτι… σφαγές στο γόνατο, η «Ένωση» από τον ΠΑΟΚ. Για να δούμε τι θα δούμε κι αύριο…

Η λογική της ΑΕΚ στις μεταγραφές

Περιμένοντας λοιπόν, με αγωνία και με άγχος, το αυριανό ντέρμπι, πάμε να πούμε και δύο πραγματάκια για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Τώρα πλέον, η κατάσταση έχει γίνει ξεκάθαρη. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στην ΑΕΚ, κατέληξαν στο ότι η ομάδα θα κάνει μία και μόνο μεταγραφή, αυτή του δεξιού μπακ.

Και ο «εκλεκτός» είναι ο 26χρονος Ουκρανός φουλ μπακ, Όλεγκ Νταντσένκο. Θα διαβάσετε σχετικά με τον παίκτη στα σχετικά ρεπορτάζ του «enwsi.gr». Εδώ θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο και συγκεκριμένα στη λογική της ΑΕΚ όσον αφορά στις μεταγραφές.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο, τόσο από την απόφαση των διοικούντων για να γίνει μόνο μια μεταγραφική προσθήκη μέσα στον Ιανουάριο, όσο και από τις περιπτώσεις που εξετάζονται ήδη για το ερχόμενο καλοκαίρι, πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ θέλουν να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταγραφές, αλλά και σε ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα, με στόχο την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής σεζόν και όχι της φετινής.

Στηρίζονται στον Μανόλο

Στηριζόμενοι στον Μανόλο Χιμένεθ, στην αλλαγή του κλίματος αλλά και της εικόνας της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε, εκτιμούν ότι η φετινή σεζόν μπορεί να προχωρήσει ομαλά, αλλά και να κλείσει καλά, με το υπάρχον ρόστερ συν την προσθήκη ενός δεξιού φουλ μπακ. Σωστό ή λάθος, θα το δείξει το αποτέλεσμα. Έχω καταγράψει πολλές φορές την προσωπική μου άποψη, δεν εξετάζουμε αυτό σήμερα, αλλά το τι πιστεύουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.

Βαδίζοντας προς το καλοκαίρι, αυτό που λένε είναι ότι θα έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα στην ΑΕΚ, για το ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, ποιοι κάνουν και ποιοι δεν κάνουν. Για παράδειγμα, για το κέντρο της άμυνας, υπάρχει το δεδομένο ότι θα αποκτηθεί αντι-Τσιγκρίνσκι, αλλά υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για το τι θα γίνει με τον Χνιντ, όπως και με το αν μπορεί να προκύψει μια πώληση του Σβάρνα.

Για να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά και να το πούμε ακόμα πιο απλά και λαϊκά, στην ΑΕΚ επί της ουσίας έχουν συμφωνήσει στο εξής: «Ότι κάναμε, κάναμε το περασμένο καλοκαίρι, με τα σωστά και με τα λάθη μας. Με αυτά θα πορευτούμε τη φετινή σεζόν ως το τέλος και το ερχόμενο καλοκαίρι, με ηρεμία θα διορθώσουμε την κατάσταση και θα κοιτάξουμε να μην ξανακάνουμε λάθη».

Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ. Σωστό ή λάθος, θα το δείξει η… νεκροψία. Αλλά η απόφαση είναι αυτή και δεν γίνεται να μην καταγραφεί ή να κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X