ΑΕΚ: Η πορεία του Λίνου Χρυσικόπουλου στα «κιτρινόμαυρα» (VIDEO)

ΑΕΚ: Η πορεία του Λίνου Χρυσικόπουλου στα «κιτρινόμαυρα» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr παρουσιάζει την πορεία του Λίνου Χρυσικόπουλου στην ΑΕΚ

Έργα και ημέρες του Λίνου Χρυσικόπουλου με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

ΑΕΚ και Λίνος Χρυσικόπουλος δεν θα συνεχίσουν μαζί, όπως αποκάλυψε το enwsi.gr το απόγευμα της Παρασκευής, με τον Έλληνα φόργουορντ όμως να αφήνει το στίγμα του στην Βασίλισσα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ο φόργουορντ από την Κέρκυρα μετακόμισε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019. Φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, ώστε να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του αρχηγού της ομάδας, Ντούσαν Σάκοτα. Το φορτίο που είχε να σηκώσει ήταν μεγάλο, όπως και η ευθύνη που είχε. Εξίσου μεγάλη όμως ήταν και η διάθεσή του να προσφέρει στην Ένωση.

Ο πρώην άσος της Μπιέλα, της Κηφισιάς και του ΠΑΟΚ φρόντισε να κάνει από νωρίς αισθητή την παρουσία του στην Ένωση. Επιθετικά αποτελούσε μία από τις επιλογές του Παπαθεοδώρου, καθώς διέθετε και post παιχνίδι, αλλά και τη δυνατότητα να εκτελέσει από την περιφέρεια.

Για το λόγο αυτό κατάφερε να… κολλήσει και να αποτελέσει ένα από τα συμπληρώματα του Κιθ Λάνγκοφρντ στην επίθεση της Ένωσης.

Το πόσο σημαντικός ήταν για το επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ αποτυπώθηκε στη συνολική παρουσία του. Κι αυτό γιατί την περασμένη σεζόν μέτρησε 7,5 πόντους στο πρωτάθλημα, ενώ τη φετινή σεζόν οι αριθμοί του ήταν παρόμοιοι, έχοντας 7,2 πόντους ανά αγώνα στην Basket League.

Κυπελλούχος στην Κρήτη

Φυσικά, ο Χρυσικόπουλος ήταν παρών σε κάθε μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ αυτόν τον 1,5 χρόνο. Το highlight της παρουσίας του ήταν η συμβολή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στην Κρήτη, όντας ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν ώστε η Βασίλισσα να προσθέσει ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή της.

Παράλληλα, ήταν κομβικός στη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό με 100-97 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ ήταν παρών στο Final 8 του ΟΑΚΑ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, όπου η Ένωση ηττήθηκε από την Μπούργος.

Τα προβλήματα υγείας

Την ίδια στιγμή, όμως, τα προβλήματα υγείας έκαναν την εμφάνισή τους και δεν τον άφησαν να ξεδιπλώσει όλες τις αγωνιστικές αρετές του. Κι αυτό γιατί τον περασμένο Νοέμβριο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, σε ένα σημείο της σεζόν όπου είχε βρει πλήρως τα πατήματά του και βοηθούσε σημαντικά την ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, με την επιστροφή του στη δράση αντιμετώπισε προβλήματα με την καρδιά του, τα οποία έβαλαν σε κίνδυνο ακόμα και την καριέρα του. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δεν… μάσησε και δεν λύγισε από αυτά. Αντιθέτως προσπάθησε και πάλεψε όσο μπορούσε, ώστε να είναι θετικός στο παιχνίδι της ομάδας και να έχει συμβολή.

Πλέον, όμως, θα ψάξει σε άλλες πολιτείες τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στον 1,5 χρόνο που έμεινε στην Βασίλισσα η παρουσία του ήταν αισθητή και όλοι είχαν να πουν για την εργατικότητα και την προσπάθειά του. Άλλωστε με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Χρυσικόπουλος έβαλε το δικό του λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X