Σωστές οι κινήσεις για το μέλλον, αλλά υπάρχει και μία απαραίτητη για το παρόν

Σωστές οι κινήσεις για το μέλλον, αλλά υπάρχει και μία απαραίτητη για το παρόν
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο enwsi.gr για τις συμφωνίες με Γούτα και Παρρά, αλλά και το λάθος που θα κάνει η ΑΕΚ αν δεν αποκαταστήσει την ισορροπία στο ρόστερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέχρι τώρα περιμέναμε παιχνίδια σαν αυτό της Κυριακής, με συναισθήματα όχι ακριβώς και τα πιο ευχάριστα. Για να λέμε την αλήθεια. Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό, που η ΑΕΚ ετοιμάζεται για ένα ματς με έναν από τους δύο άλλους πρωταγωνιστές των τελευταίων χρόνων και παρουσιάζει και η ίδια στοιχεία, που πρέπει να προβληματίσουν τον αντίπαλο.

Αφού πρώτα πω μακάρι να μας μη μας βγει ξινό (να παίρνουμε τα μέτρα μας και με τα γούρια…), να σημειώσω πως αυτό που αρχίζει κι αντιπροσωπεύει αγωνιστικά η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια, νομίζω σε αυτόν τον ΠΑΟΚ δεν ταιριάζει. Δε θα πω κάτι περισσότερο, τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Από κει και πέρα, να πούμε δυο πράγματα σε σχέση και με τα μεταγραφικά των τελευταίων ημερών. Το ό,τι η ΑΕΚ κλείνει έναν καλό Έλληνα στόπερ για το καλοκαίρι, ούτε αρνητικό είναι, ούτε πιστεύω έχει καμιά σχέση με την τρέχουσα μεταγραφική της δραστηριότητα, που προς το παρόν είναι κάτω από τα απαιτούμενα στάνταρ.

Η ΑΕΚ κλείνει έναν από τους καλύτερους Ελληνες στόπερ του πρωταθλήματος

Νομίζω κάνουμε ένα λάθος, με το να κρίνουμε την θέση του Γούτα στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, με βάση το πως είναι τώρα τα πράγματα. Η νυν πεντάδα, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει από το ένα ως και τα τρία πέμπτα, ενόψει του 2021-2022. Κανείς δεν ξέρει αν θα μακροημερεύσει ο Χνιντ, κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει η αγορά για κάποιον από τους άλλους που παίζουν πολύ και φυσικά ο Τσιγκρίνσκι δεν τραβάει για μια ακόμη σεζόν.

Οπότε αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι πως η ΑΕΚ κλείνει έναν από τους καλύτερους Έλληνες στόπερ του πρωταθλήματος. Ο Γούτας εκτός των άλλων έχει και εμπειρία από το εξωτερικό, έχει περάσει πολλά στάδια. Είναι ώριμος, έχει ικανότητες σε τομείς που η ομάδα έχει ζητήματα τα τελευταία χρόνια και σίγουρα θα βοηθήσει, ανάλογα με την θέση που θα έχει στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών.

Τίποτα το κακό στο να προσθέσεις έναν Ελληνα που πιστεύεις

Για τον Παρρά, πρέπει να πούμε πως στην ΑΕΚ τον ήθελαν από το καλοκαίρι. Δεν τον είδαν μόνο στα  play out. Τον ήξεραν και ήξεραν και τους λόγους που δεν είχε βγάλει την προοπτική που έδειχνε όταν έγινε πρώτη φορά επαγγελματίας. Οι εμφανίσεις του στα play out, πιστοποίησαν την άποψη εντός ΑΕΚ. Βεβαίως από τότε έχουν αλλάξει πολλά και κυρίως έχει βγει στο προσκήνιο ο Μιτάι, γεγονός που ενδεχομένως θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη. Όμως δεν υπάρχει τίποτα το κακό, στο να προσθέτεις έναν Έλληνα αμυντικό που πιστεύεις και φυσικά η διαχείριση του θα γίνει ανάλογα με το πως θα διαμορφωθεί και το ρόστερ της επόμενης σεζόν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Καλούς παίκτες να έχεις και οι τρόποι να αξιοποιηθούν είναι πολλοί. Και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αρκεί η ΑΕΚ να γίνει πιο αποτελεσματικοί στον τρόπο που διαχειρίζεται παίκτες που βραχυπρόθεσμα δεν μπορούν να είναι στο βασικό rotation, αλλά έχουν προοπτική. Εκεί είναι το θέμα κι όχι στο αν πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατό περισσότεροι τέτοιοι παίκτες, ανεξαρτήτως θέσης.

Ο δε Παρράς, έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα τους τελευταίους μήνες, αλλά επέμεινε. Και η ΑΕΚ θα τον στηρίξει για την προσήλωση που έδειξε στην ευκαιρία που έχει καταλάβει πως έχει.

Προκαλεί προβληματισμό η μη απόκτηση δεξιού μπακ μέχρι σήμερα

Από κει και πέρα, το γεγονός πως είμαστε στις 22 Ιανουαρίου και η ΑΕΚ δεν ολοκλήρωσε την μία κίνηση που για μένα σε αυτή την φάση την χωρίζει από την επιθυμητή ισορροπία στο ρόστερ, σίγουρα προκαλεί προβληματισμό. Μιλάω για τη κάλυψη στο δεξί άκρο της άμυνας.

Εδώ θέλω να θυμίσω πως η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει πως τέτοιες παραλείψεις η ΑΕΚ τις πληρώνει κατά κανόνα. Συν το γεγονός πως χαλάνε και το κλίμα χωρίς κανένα ουσιαστικά λόγο. Βεβαίως δεν έχουν σημασία οι επικοινωνιακοί λόγοι.

Οι λόγοι ουσίας αρκούν από μόνοι τους. Μια κίνηση ακόμη και με δανεισμό, σε στυλ επιτόπου τσεκαρίσματος του παίκτη που θα έρθει, δε νομίζω πως είναι και τόσο μέγα θέμα, όσο έχει γίνει τελευταία και πρέπει να κλείσει αυτή η υπόθεση.

Τα παιχνίδια είναι πολλά. Ο Μπακάκης δεν γίνεται φυσικά να αντέξει να τα παίζει όλα, ο Ραντόνια έχει μπροστά του πολύ δρόμο ειδικά σε σωματική ανάπτυξη και μια επιλογή που θα μπορεί να σταθεί σε επίπεδο ενδεκάδας ΑΕΚ, είναι απαραίτητη.

Δεν χρειάζεται να πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό και το λέω για τα κριτήρια της μεταγραφής. Δεν είναι υποχρεωτικό να βρεις το δεξί σου μπακ για την επόμενη σεζόν από τώρα. Κάνεις την δουλειά σου κι αν η επιλογή δείξει πως έχει και μακροπρόθεσμη προοπτική, ακόμη καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X