Επιστροφή στο μέλλον…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου παίρνει τα μηνύματα από τον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου και βλέπει τη συνέχεια της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πόσο έλειψαν τέτοιες νίκες από την ΑΕΚ; Πόσο έλειψε από την ΑΕΚ να μπορεί να παίρνει ματς με «διαδικαστικό» τρόπο. Ούτε καν στην τελευταία φορά του Χιμένεθ, όταν έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν θυμάμαι την ΑΕΚ να είχε τόση άνεση, όση αυτή που εμφανίζει τώρα. Αναμφίβολα, η τέταρτη παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ είναι η πιο επιδραστική.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να τονώσει σε εντυπωσιακό βαθμό την αυτοπεποίθησή της ομάδας, να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ιδανικά και να μπορέσει η ΑΕΚ να έχει φτιάξει ένα σερί πέντε νικών, το οποίο αρχίζει να δημιουργεί κλίμα υπέρ της ομάδας.

Χρειάζεται μεταγραφές η ΑΕΚ

Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε να θεωρεί κάποιος ότι η ΑΕΚ έγινε υπερομάδα. Ούτε βέβαια αυτό μπορεί να σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν τεράστιες μεταγραφικές ανάγκες, που θα έπρεπε ήδη να είχαν καλυφθεί. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση στην περίοδο του Γενάρη.

Πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει δεξί μπακ. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να δει ξανά την περίπτωση στόπερ και σε προσωπικό επίπεδο θα έλεγα πως είναι αναγκαία η προσθαφαίρεση ενός μεγάλου κεντρικού χαφ.

Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που κάνω το σχεδιασμό της ΑΕΚ. Αρα επί του παρόντος μπορώ να παρακολουθώ και να κρίνω τα πεπραγμένα. Εχουμε μέρες για τις μεταγραφές ακόμα και αυτό το δεκαήμερο θα κρίνει πολλά για το πού πάει το πράγμα.

Προοπτική εξέλιξης

Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας πλέον είναι πως ο Χιμένεθ παρουσιάζει μία εικόνα από το μέλλον. Αυτό που βλέπουμε από την ΑΕΚ τώρα, είναι σαν να έχεις μπει στη χρονομηχανή και να βλέπεις μία ακόμα βερσιόν της ταινίας «Επιστροφή στο μέλλον».

Η 11άδα της ΑΕΚ που είχε μέσα τον Λάτσι, που είχε μέσα ακόμα και τον Ραντόνια στην πρεμιέρα του, τον Σβάρνα 25 χρόνων δεύτερο κεντρικό αμυντικό, τον Γαλανόπουλο αρχηγό και ηγέτη στη μεσαία γραμμή, τον Σιμανσκι – μεταγραφή 1,5 εκατομμύριο ευρώ το περασμένο καλοκαίρι, έστω και αν το ξεχάσαμε πολύ γρήγορα – να κόβει και να ράβει στο κέντρο, τον Αλμπάνη στα φτερά.

Νέο αίμα, που αλλάζει στην ΑΕΚ και βγαίνει μπροστά. Και έπειτα, να μπαίνουν στο παιχνίδι Λιβάγια και Λιβάι, να ακολουθεί ο Μάνταλος, να μπαίνει ο Μαχαίρας και να αλλάζει όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Σημαντικά πράγματα, καθώς μετά από καιρό η ΑΕΚ – πέρα από την όποια αυτοπεποίθηση και σιγουριά σου προσφέρει στο σήμερα – σου αφήνει και μεγάλη προοπτική για το αύριο.

Το θεωρώ σημαντικό πάντα για μία ομάδα να μπορεί να έχει και προοπτική εξέλιξης. Ειδικά μάλιστα εφόσον δουλεύει καθημερινά και προσπαθεί πάρα πολύ για να φτάσει σε ανώτερο επίπεδο. Σίγουρα, τον Χιμένεθ δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για έλλειψη δουλειάς και επίδρασης πάνω στην ομάδα και στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών.

Ο Λιβάγια είναι επιθετικός

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η εικόνα από το μέλλον. Την ώρα που καθημερινά η κουβέντα στην ΑΕΚ περιλαμβάνει το όνομα του Μάρκο Λιβάγια, ο Χιμένεθ έκανε αυτό που αρκετοί δεν τόλμησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν και αποτελεί το μονόδρομο για να κρίνει κάποιος αν είναι σωστή ή λάθος η απόφασή της ΑΕΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο του Κροάτη επιθετικού.

Τι έκανε ο Χιμένεθ; Το απλό. Εβαλε τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης. Στο μεγαλύτερο διάστημα που αγωνίστηκε ο Κροάτης στο χθεσινό ματς, πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό που δεν τόλμησαν, αυτό που δεν έκαναν, αυτό που παζαρέψαν προηγούμενοι προπονητές της ΑΕΚ, ήρθε ο Χιμένεθ και το έκανε πράξη.

Για να τελειώνουμε και με το θέμα του Λιβάγια, που πιστεύω, ότι έτσι κι αλλιώς έχουμε φτάσει πια στα τελευταία επεισόδια αυτού του κακόγουστου σίριαλ. Ο Λιβάγια δεν έχει νόημα να συζητάμε αν είναι καλός ή κακός για την ΑΕΚ.

Ολες οι απαντήσεις για τον Λιβάγια

Αυτό που έχει νόημα και πρέπει να καταλάβουν άπαντες είναι πως αν η ΑΕΚ έχει αποφασίσει πως ο Λιβάγια είναι ο παίκτης στον οποίο αξίζει να στηριχθεί πάνω και γύρω του να χτίσει την ομάδα της νέας χρονιάς, τότε καλώς κάνει κάθε προσπάθεια να τον κρατήσει.

Για να συμβεί βέβαια αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας Λιβάγια που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Ηρθε στην ΑΕΚ ως επιθετικός, έχει κάνει τα καλύτερα του ματς ως επιθετικός. Πρώτος επιθετικός, δεύτερος φορ, περιφερειακός, faulse nine ή οτιδήποτε άλλο όπως το ονομάζουμε, έχει μικρή σημασία στην καθημερινότητα και στη λειτουργία της ομάδας.

Στην επίθεση είναι πραγματικά χρήσιμος ο Λιβάγια. Η ΑΕΚ, λοιπόν, ελπίζω πως πρώτιστα θα έχει λειτουργήσει με βάση ένα σχέδιο που θα λέει, ότι ο Λιβάγια θα καθιερωθεί πλέον στη θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα.

Πως η ομάδα θα στηριχθεί γύρω του ώστε να αναδείξει όλα τα καλά του στοιχεία και να περιορίσει όλες τις προβληματικές καταστάσεις που προκύπτουν από τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και έτσι ο Κροάτης θα γίνει το διαμάντι στο στέμμα της ΑΕΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X