Μισή πρόκριση για την ΑΕΚ με Σιμάνσκι-Γκαρσία και την γνωστή συνταγή!

Εικόνες από το ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης
Photo Credits: INTIME

Ολική επαναφορά του Πολωνού με ματσάρα και γκολ, ανεβαίνει ο Λιβάι και η ΑΕΚ αγκάλιασε την πρόκριση επικρατώντας με 2-0 του Απόλλωνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκεται από απόψε η ΑΕΚ. Η Ενωση πέρασε άνετα με 2-0 το εμπόδιο του Απόλλωνα και επιβεβαίωσε την αγωνιστική της άνοδο. Με τη σφραγίδα του Μανόλο Χιμένεθ και τη γνώριμη συνταγή της επιτυχίας – μηδέν στην άμυνα, καίρια χτυπήματα στην επίθεση – η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε και είναι το ακλόνητο φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της «κιτρινόμαυρης» επικράτησης ο Νταμιάν Σιμάνσκι, που συνδυάσε την εξαιρετική του παρουσία και με ένα υπέροχο γκολ. Σπουδαίο κοουτσάρισμα από τον Χιμένεθ, που φρέσκαρε την ομάδα όταν έπρεπε και εμφάνισε ένα ομοιογενές σύνολο, παρά τα πολλά νέα πρόσωπα. Τρομερή αμυντική λειτουργία, δεν επέτρεψε το παραμικρό στον αντίπαλο και χτύπησε στην αρχή και στο τέλος του ματς.

Είχε νεύρο και ένταση

Επειτα από σειρά συνεχόμενων αγώνων και λίγο πριν το κρας τεστ της Τούμπας, ο Χιμένεθ έκανε εκτεταμένες αλλαγές στην 11άδα της ΑΕΚ. Διατήρησε τη διάταξη σε 4-3-3, έδωσε την ευκαιρία στον Ραντόνια να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Ενωσης, αλλά διατήρησε το δίδυμο Σβάρνα, Λάτσι στην άμυνα. Εβαλε μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο, τοποθέτησε τον Τάνκοβιτς δεξιά, τον Αλμπάνη αριστερά και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Παρά τα πολλά νέα πρόσωπα, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική. Εβγαλε νεύρο και δύναμη στο παιχνίδι, είχε πολλά τρεξίματα και κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, κατάφερε να επιβάλει το δικό της ρυθμό. Είχε τον Τάνκοβιτς σε τρομερή κατάσταση, να κάνει ό,τι θέλει τον άμοιρο Βιτλή που έπεσε στην πλευρά του. Παίζοντας από δεξιά μάλιστα, πλευρά που δεν έχει συνηθίσει να παίζει στην καριέρα του. Από τα πόδια του ήρθε και το γκολ της ΑΕΚ, στην πρώτη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στην αντίπαλη περιοχή.

Ηταν εξαιρετική προσπάθεια, που έβαλε πέντε παίκτες της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή, με τον Λόπες να γυρνά με κεφαλιά και τον Σιμάνσκι να σκοράρει από κοντά (7’). Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε μέσω στατικής φάσης, αλλά ο Τσιντώτας ήταν αποτελεσματικός και σταμάτησε τον Φατιόν στο τετ α τετ (10’). Η φάση των φιλοξενούμενων φάνηκε να τσιτώνει τους παίκτες της ΑΕΚ, που δεν επαναπαύτηκαν στο προβάδισμα τους, αλλά ανέβασαν την ένταση.

Φρέσκαρε την ομάδα ο Χιμένεθ

Με πολλά τρεξίματα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και εξαιρετικούς τους Τάνκοβιτς και Αλμπάνη η ΑΕΚ κυριάρχησε στο γήπεδο. Το κέντρο έκοβε και έραβε, ο Απόλλωνας δεν μπορούσε ούτε να δει με αξιώσεις την εστία του Τσιντώτα, η Ενωση είχε παραγωγή φάσεων. Η πρεμιέρα του Ραντόνια έδειξε έναν παίκτη με δυναμισμό, που δεν δίσταζε να βγει στην μπάλα, έχει σχετικά καλή τεχνική, που προσπαθεί να βγει πρώτος στην μπάλα.

Η ΑΕΚ πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια και στο δεύτερο ημίχρονο έψαξε ακόμα ένα γκολ, που θα σφράγιζε ουσιαστικά την πρόκριση. Αρχικά φάνηκε να παραχωρεί γήπεδο στον Απόλλωνα, που είχε κατοχή, αλλά ήταν εντελώς ανούσια. Ο Χιμένεθ παρενέβη στο παιχνίδι με την είσοδο των Λιβάγια και Μαχαίρα για να φρεσκάρει την επίθεση της Ενωσης και να δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις για να φτάσει στο δεύτερο γκολ.

Οι δύο επόμενες κινήσεις του Χιμένεθ έδειξαν πολλά και για τον τρόπο που σκέφτεται να αξιοποιήσει τον Λιβάγια ο Ισπανός, εφόσον συνεχίσει στην ΑΕΚ. Ο Κροάτης τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Γκαρσία και Μαχαίρα στα φτερά και τον Μάνταλο σε επιτελικό ρόλο. Παρά τις αλλαγές πάντως, η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια ορμή και έμπνευση συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο. Είναι ενδεικτικό, πως σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, η Ενωση ήταν δίχως τελική μέχρι το 79’ και τη φάση του Σάκχοφ.

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Ραντόνια, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Γαλανόπουλος (65’ Μάνταλος), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (85’ Σιμόες), Τάνκοβιτς (55’ Λιβάγια), Αλμπάνης (56’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (65’ Γκαρσία)

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-5-1): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ, Βιτλής (64’ Τσιλούλης), Φατιόν (46’ Σλίβκα), Κιτοκό (64’ Λαγός), Καραγκούνης (64’ Μουνιέ), Μπεντινέλι (78’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Βάρκας

Ο διαιτητής Τσακαλίδης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Λάτσι (54’) – Κιτοκό (29’), Κάλισιρ (34’), Βιτλή (60’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X