Εποχή Μπάιντεν στις ΗΠΑ (VIDEO)

Εποχή Μπάιντεν στις ΗΠΑ (VIDEO)

Ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι πλέον και με τη βούλα ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, καθώς ορκίστηκε νωρίτερα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον.

Ο πολιτικός των Δημοκρατικών αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που εξελίχθηκαν σε θρίλερ. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες, όταν και θα επικυρωνόταν η νίκη του Μπάιντεν, οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ έκαναν εισβολή στο Καπιτώλιο.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η τελετή έγινε κάτω από πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας.

Ο Μπάιντεν ορκίστηκε από τον αρχηγό του ανώτατου δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς και η σύζυγός του, Δρ Τζιλ Μπάιντεν, κράτησε τη Βίβλο καθώς ορκίστηκε.

Η Βίβλος ανήκει στην οικογένεια του Μπάιντεν από το 1893 και χρησιμοποιήθηκε κατά την τελετή της ορκωμοσίας του ως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, υπό την προεδρία Ομπάμα.

Ήταν μία τελετή που δε θύμιζε σε τίποτα άλλες περασμένων ετών λόγω των αυστηρών περιορισμών που είναι σε ισχύ λόγω του κορωνοϊού. Ήταν μία ιστορική μέρα για τις ΗΠΑ με την Κάμαλα Χάρις να ορκίζεται ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο κάνοντας λόγο για… σύντομο αντίο. «Σας αγαπάμε, ευχαριστούμε που είστε εδώ, θα είμαστε σύντομα κοντά σας, το “αντίο” θα είναι σύντομο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον Εθνικό ύμνο των ΗΠΑ τραγούδησε η Lady Gaga ενώ εμφάνιση έκανε και η Τζένιφερ Λόπεζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X