Χαλαρώνει το lockdown, μένει η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Το κρίσιμο δεκαήμερο για την επιβολή νέων μέτρων και ο φόβος της Αττικής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νέα χαλάρωση του lockdown αναμένεται να υπάρξει την Δευτέρα, η οποία ουσιαστικά θα κριθεί την Πέμπτη και θα αποφασιστεί την Παρασκευή.

Με αργούς ρυθμούς, όπως αργά πέφτει και αριθμός των κρουσμάτων, θα συνεχιστεί η χαλάρωση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα.

Την προηγούμενη Δευτέρα άνοιξαν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, πριν τρεις μέρες σειρά πήρε το λιανεμπόριο, ενώ την σκυτάλη την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν και άλλες δραστηριότητες που μέχρι τώρα είχαν απαγορευτικό.

Το ποιες θα είναι αυτές, θα κριθεί αύριο Πέμπτη, ενώ η απόφαση θα ληφθεί στην καθιερωμένη σύσκεψη της Παρασκευής και θα ανακοινωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον αρμόδιο Υπουργό.

Τα… φαβορί της απελευθέρωσης

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, την Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να πάρει έγκριση να ξεκινήσει το ψάρεμα και το κυνήγι, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει οτι θα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Από εκεί και πέρα, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, όπως έχει προαναγγείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα κάνει θετική εισήγηση, καθώς θεωρεί πως μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο και πως θα μειώσουν τις ουρές στις τράπεζες, καθώς αρκετοί τα επιλέγουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Ερωτηματικό αποτελεί το τί θα γίνει με τα χιονοδρομικά κέντρα και τους χειμερινούς προορισμούς, καθώς οι αρκετοί λοιμωξιολόγοι εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με το αν πρέπει να ανοίξουν. Ακόμα και αν το άνοιγμα αυτό θα αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες και όχι τα καφέ και τα εστιατόρια που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις.

Παράταση για γυμνάσια και λύκεια
Όσον αφορά τώρα, τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες, τα γυμνάσια και τα λύκεια δηλαδή, φαίνεται πως το άνοιγμά τους παίρνει παράταση για μία εβδομάδα. Κάτι που σημαίνει οτι πάμε για αρχές Φεβρουαρίου στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Και αυτό γιατί η αρμόδια επιτροπή θέλει να έχει πλήρη εικόνα για το… αποτύπωμα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, θα παραμείνει, καθώς έχουμε μέλλον ακόμα για την ολική άρση του. Άλλωστε όπως τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης με την βραδινή απαγόρευση ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X