Η ΑΕΚ δεν βοηθά τον εαυτό της με «μπρος-πίσω»

Η ΑΕΚ δεν βοηθά τον εαυτό της με «μπρος-πίσω»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο blog του στο enwsi.gr τις αποφάσεις της ΑΕΚ που συνεχώς αλλάζουν και μένει αβοήθητη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι (μεταγραφικές) ανάγκες της ΑΕΚ ήταν γνωστές από τον Δεκέμβριο. Πολύ πριν έρθουν ο Παναγιώτης Κονέ και ο Μανόλο Χιμένεθ. Αρα ένα κλαμπ που λειτουργεί, όπως πρέπει, ξέρει τι θέλει.

Βλέπετε οι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί παγκοσμίως λειτουργούν και πριν έρθουν τεχνικός διευθυντής και προπονητής, έστω για τις μεγάλες βασικές ανάγκες τους. Η ΑΕΚ λοιπόν γνώριζε από την ημέρα που έφευγε ο Μάσιμο Καρέρα ότι χρειάζεται ένα δεξί μπακ και έναν στόπερ. Και οι δύο για την 11άδα. Βασικοί, σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της Ενωσης. Την ίδια ώρα «τελείωνε» από την ομάδα τον Παουλίνιο και είχε στο περιθώριο τον Βασιλαντωνόπουλο και τον Χνιντ. Ετσι, για τα στόπερ έμεναν οι Τσιγκρίνσκι (με τα γνωστά προβλήματα), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου και ο άπειρος Λάτσι. Στα μπακ ο… ένας Μπακάκης και αυτός ντεφορμέ και πίσω ο άπειρος Ραντόνια.

Η ΑΕΚ έπρεπε να λειτουργεί και προ Κονέ

Η ΑΕΚ που θα έπρεπε να λειτουργεί και πριν τον Παναγιώτη Κονέ και μετά την πρόσληψη του, ξεκίνησε το νέο χρόνο χωρίς μεταγραφή. 1η Γενάρη δεν είχε ούτε τον μπακ για τον οποίο «καιγόταν», ούτε τον στόπερ που τόσο χρειαζόταν. Η ήττα στο Καραϊσκάκη άνοιξε πολύ την ψαλίδα με την κορυφή και ακολούθησε ένα νικηφόρο σερί με Παναιτωλικό-Λαμία-Αρη-Ατρόμητο. Έργο Μανόλο Χιμένεθ που δούλεψε με το ρόστερ που είχε και ενέπνευσε ξανά παίκτες που είχαν μείνει στάσιμοι ή πίσω. Και κάπως έτσι είδαμε ποδοσφαιριστές που δεν ήταν καλά πριν, να παίζουν όπως πρέπει να παίζουν. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Μπακάκης που είναι καλός σε αυτό που πρέπει να κάνει, ενώ μπήκε στο Χαριλάου ξαφνικά λόγω τραυματισμού ο Ζίγκα Λάτσι και ανταποκρίθηκε όπως και προχθές με τον Ατρόμητο. Αρα κάλυψε κάπως τις ανάγκες της για τώρα.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ αντί να τελειώνει άμεσα με το δεξί μπακ (είχε κάνει την επαφή με Λαλά και απέρριψε τους Λέκουε, Τερ Αβιστ) και τον κεντρικό αμυντικό (μίλησε με Παπασταθόπουλο και την πλευρά Βράνιες), άφησε να περάσει το 20ημερο. Ούτε μπακ, ούτε στόπερ. Αντ’ αυτού ο Νασίμ Χνιντ που ήταν εκτός εδώ και 1,5 μήνα… ξαφνικά υπολογίζεται ξανά. Προφανώς δεν βρέθηκε ομάδα να τον πάρει δανεικό ή η ΑΕΚ δεν θέλει/δεν μπορεί να φέρει στόπερ-ηγέτη τον Ιανουάριο. Και άλλαξε την απόφαση της. Και μέχρι να έρθει και… πότε το δεξί μπακ πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει. Αύριο θα παίξει ο μικρός ο Ραντόνια και μακάρι να είναι καλός και έτοιμος.

Αριθμητικά έχει παίκτες, το ερώτημα είναι αν αυτοί της κάνουν τη δουλειά της.

Δεν λειτουργεί με ποδοσφαιρικούς όρους

Ομως η ΑΕΚ δεν βοηθά τον εαυτό της έτσι. Προφανώς και δεν τον βοηθά. Τα «μπρος-πίσω» στον προγραμματισμό, τα επικοινωνιακά δικά της λάθη, φέρνουν την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν στελέχη που ευθύνονται για όλο αυτό, υπάρχει και η κεφαλή που παίρνει αποφάσεις ή ανέχεται όλο αυτό. Εγώ αυτό που διακρίνω είναι έναν οργανισμό που δεν λειτουργεί με ποδοσφαιρικούς όρους. Δεν βοηθά τον εαυτό της, δεν επικοινωνεί τους στόχους και το πλάνο της. Όλα ξεκινούν από τους στόχους. Αν θες να πας να παίξεις τα ρέστα σου κόντρα στον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, ξέρεις καλά τι χρειάζεσαι. Αν δεν το πιστεύεις, κάθεσαι και κοιτάς… Ο Ολυμπιακός παρά τη μεγάλη διαφορά που έχει, πήγε να καλύψει το κενό που είχε στο αριστερό μπακ, ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος στο φορ και το διόρθωσε, ενώ γύρισε και δανεικούς για να καλύψει τα κενά του. Η ΑΕΚ άπραγη. Μέχρι και ο Παουλίνιο που ήταν «τελειωμένος» μετά τον Βόλο, τελικά επέστρεψε και κάνει μόνος του προπόνηση στα Σπάτα…

Για τον Χιμένεθ επαναλαμβάνω. Ξέρουμε ποιός είναι και τι μπορεί να κάνει. Και αυτό που μπορεί θα το κάνει καλά. Όσο πάει, με όσους έχει και μπορεί. Μου δείχνει πιο ώριμος και ήρεμος σε αυτή τη θητεία αναφορικά με τη διαχείριση που κάνει. Μακάρι να είναι και μία χρήσιμη σεζόν για το πως τον βλέπει η διοίκηση και αν της κάνει να τον κρατήσει και να τον βοηθήσει σημαντικά το καλοκαίρι. Να τον πιστέψει όμως και στα μάτια της να φαντάζει ως ο… καλύτερος. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος προπονητής ο Μανόλο, αλλά είναι ο ιδανικός για τον οργανισμό ΑΕΚ.

Ολα τα παραπάνω με τις… ευθύνες για τις αποφάσεις, θαρρώ ότι δεν γίνεται να βαρύνουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τον Κονέ. Είναι αποφάσεις Μελισσανίδη, πολιτική Μελισσανίδη.

ΥΓ: Για τη διαιτησία έρχεται η Τούμπα. Εκεί θα περιμένουμε το νέο χτύπημα. Ο Ολυμπιακός έχει ότι χρειάζεται μέχρι στιγμής. Ο ΠΑΟΚ όπου έπρεπε, πήρε αβάντες. Η ΑΕΚ τρώει σφαλιάρες από τον κάθε τυχάρπαστο… Και δεν μιλάει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X