Αντιδράσεις για Αυγενάκη: «Να πάει στον Εισαγγελέα να καταθέσει, απαράδεκτο να μην μιλάει»

Αυγενάκης για EURO 2004: «Το ωραιότερο παραμύθι»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με δηλώσεις του στον Real Fm, τόνισε πως γνωρίζει ο ίδιος κι άλλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω, παρά μόνο αν το ζητήσουν οι αθλητές οι οποίοι του είπαν για τις δικές τους περιπτώσεις.  Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Και τελικά να ανοίξουν στόματα, να ειπωθούν ιστορίες όπως αυτή της Σοφίας και άλλων αθλητριών που έχουν ήδη μιλήσει και κάποιων που ελπίζω πάρουν την απόφαση να μιλήσουν δυνατά και δημόσια διότι -σε εμένα φτάνουν αρκετές μαρτυρίες αλλά δεν μπορώ ο ίδιος να μεταφέρω πράγματα παρά μονάχα όταν ο ίδιος ο αθλητής ή αθλήτρια βρει το κουράγιο να μιλήσει δημόσια και κυρίως εκεί που πρέπει, στις ανακριτικές αρχές».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσε αντιδράσεις από τους έγκριτους καλεσμένους της εκπομπής «Δίκη στο Open» μιας και αναφέρθηκε στις νομικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες που έχει ο Υφυπουργός και πως πρέπει να προχωρήσει σε καταγγελίες.

Η δικαστηριακή ψυχολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου άσκησε κριτική σε αυτές τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη, τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο να αναφέρει κάτι τέτοιο και να μην έχει προχωρήσει σε καταγγελία. «Είναι απαράδεκτο αυτό, θα έπρεπε να πάει στον εισαγγελέα ο κ. Αυγενάκης, είναι δυνατόν να λέει κάτι τέτοιο και να μην προχωράει σε καταγγελία. Δεν γίνεται να λέει κάτι τέτοιο ένας Υπουργός. Έχει ηθική υποχρέωση».

Ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Λεωνίδας Κοτσαλής τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα: «Έχει υποχρέωση να πάει και να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και τον εισαγγελέα. Υπάρχει όπως λέει η μαρτυρία του θύματος, πρέπει να το καταθέσει εφόσον έχει τέτοιες πληροφορίες. Υπάρχει και πολιτική ευθύνη πέρα από νομική και ηθική».

Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης ανάφερε επίσης: «Δεν γίνεται να υπάρχουν πληροφορίες για κακουργήματα και να μην έχει ενημερώσει τον Εισαγγελέα. Είναι Υπουργός, ένας θεσμικός παράγοντας και θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσει σε καταγγελία, την ίδια στιγμή. Έχει νομική και ηθική υποχρέωση. Από την στιγμή επίσης που έγιναν δημοσίως οι δηλώσεις, πρέπει ο Εισαγγελέας να τον καλέσει για να καταθέσει τι γνωρίζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X