Η ΑΕΚ βγάζει τα μάτια της σε όλα τα επίπεδα...

Η ΑΕΚ βγάζει τα μάτια της σε όλα τα επίπεδα...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει την ανικανότητα των «κιτρινόμαυρων» να διαχειριστούν τα αυτονόητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ώρες ώρες είναι να απορεί κανείς με την ΑΕΚ.

Πως γίνεται σε μία ομάδα που παλεύει να σταθεί στα πόδια της να μπαίνουν τόσο ανόητες και άνευ ουσίες τρικλοποδιές από τους δικούς της ανθρώπους. Την ώρα λοιπόν που ο Μανόλο Χιμένεθ προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δημιουργήσει ένα σύνολο που έχει αρχή, μέση και τέλος, ξεκινάνε ανούσιες κουβέντες περί παικτών που δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ, ανεβαίνει στο Θεό ο πήχης της προσμονής και των απαιτήσεων και όταν βγαίνει στο φως η αλήθεια τότε όσο και αν τρέχουν στην ΑΕΚ δεν μπορούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Βεβαίως κάποιους εντός της ΠΑΕ δεν τους νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες, τι λένε οι οπαδοί και αδιαφορούν για το κλίμα που δημιουργείται, φτάνει να γίνει αυτό που πιστεύουν αυτοί σωστό. Και ας είναι λάθος. Και ας κάνουν το ίδιο λάθος την τελευταία τριετία. Βλέπετε οι ευθύνες πάντα πέφτουν αλλού… Διότι η ανάγκη που έχουν κάποιοι να ευχαριστήσουν τον Μελισσανίδη είναι μεγαλύτερη ανάγκη από το να κάνουν καλά την ΑΕΚ.

Από Παπασταθόπουλο και Βράνιες στον… Χνιντ

Η ΑΕΚ έχει τρύπα και στο δεξί άκρο της άμυνάς της, και στα στόπερ και στη θέση του τερματοφύλακα. Μετά το «σβηστό» τρίμπαλο στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρώτη σελίδα της «Live Sport» στις 5 Ιανουαρίου υπήρχε ρεπορτάζ το οποίο ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά πως παρά τη σφαλιάρα η ΑΕΚ θα πάρει μόνο δεξί μπακ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει γκολκίπερ και κεντρικό αμυντικό.

Για τη θέση του τερματοφύλακα αλλά και του στόπερ εξήγησα αρκετά πράγματα σε προηγούμενα blog. Δεν έχει κανένα νόημα να τα επαναλαμβάνω. Τα γραπτά μένουν. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να εξηγήσω πως άλλο πράγμα το ρεπορτάζ και άλλο οι προσωπικές επιθυμίες. Η περίπτωση του Παπασταθόπουλου και του Βράνιες ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει τον Σωκράτη με αυτό το συμβόλαιο που έχει ή θέλει; Όχι βέβαια. Ποτέ των ποτών! Υπάρχει περίπτωση να πληρώσει την Άντερλεχτ για να πάρει πίσω τον Βράνιες; Όχι φυσικά! Η ίδια το έχει ξεκαθαρίσει. Οπότε δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε.

Αντί λοιπόν η ΑΕΚ να βάλει τέλος σε όποια σενάρια είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να της βγούνε σε καλό, τα αφήνει να σέρνονται χωρίς λόγο. Αφού λοιπόν η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δει τα βασικά μπροστά της, μην περιμένετε να κάνει κάτι διαφορετικό. Έτσι όπως λειτουργεί μάλιστα είναι πιο πιθανό να κάψει η ίδια ότι καλό έχει, παρά να το βελτιώσει.

Γιατί όταν έχεις τον Λάτσι που το παιδί δείχνει ότι είναι πολύ καλή περίπτωση, του βάζεις δίπλα του έναν στόπερ ηγέτη. Όπως έκανε η ΑΕΚ με τον Βράνιες όταν τον πήρε και τον έβαλε να παίζει δίπλα στον Τσιγκρίνσκι. Όπως με τον Παπασταθόπουλο και τον Δέλλα. Όπως παλαιότερα ο Παναθηναϊκός με τους Κυριάκο και Χένρισκεν, ή ο Ολυμπιακός με τον Αβραάμ δίπλα στον Μέλμπεργκ.

Δεν ποντάρεις να σου βγει ο Λάτσι δίπλα στον Σβάρνα. Έτσι θα τους κάψεις εντελώς και τους δυο. Φανταστείτε απλά να κάνει ένας εκ των δύο ένα λάθος όπως ο Λαμπρόπουλος στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή στην Τούμπα και να χάσει από δικό τους λάθος. Είναι η ΑΕΚ έτοιμη να διαχειριστεί μία τέτοια κρίση; Σιγά μην είναι! Και πλέον ο κόσμος δεν έχει άλλη ανοχή. Στα κόκκινα είναι. Και δεν του φτάνουν νίκες επί της Λαμίας, του Παναιτωλικού και του Ατρόμητου. Ούτε καν επί του Άρη. Ξεκάθαρα πράγματα.

Ο Μανόλο ξέρει που ήρθε

Το ευτύχημα βεβαίως σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο Μανόλο ξέρει που ήρθε και πως λειτουργεί η ομάδα. Ξέρει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι μέσα σε αυτή που πρωτοστάτησαν για να μη μείνει μετά τη χρονιά του πρωταθλήματος. Ξέρει τι μπορεί να προσδοκά από την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και ξέρει να δουλεύει με όσα όπλα του δίνουν. Και να παίρνει ότι καλύτερο μπορεί από τον καθένα. Εδώ κατάφερε να φτιάξει αυτό το χάλι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιστεύετε ότι θα κωλώσει να παίξει με όποιον έχει διαθέσιμο και να βγάλει ότι καλύτερο μπορεί; Με τον Μιτάι, ΝΑΙ! Με τον Λάτσι; ΝΑΙ! Με τον Ραντόνια; ΝΑΙ!

Η ΑΕΚ με αυτά που κάνει απλά επιβεβαιώνει ότι δεν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει βαθμούς και η ίδια θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Τόσο απλά και σταράτα. Διότι αν πίστευε κάτι άλλο, τότε θα είχε φέρει δεξί μπακ. Πριν τα Χριστούγεννα έγινε η πρόσληψη του Κονέ. Στις 29/12 μάθαμε ότι είχε 20 μέρες για να τελειώσει είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο τις υποθέσεις Λιβάια και Ολιβέιρα. Το 20ήμερο εξέπνευσε, δεξί μπακ δεν υπάρχει και οι άλλες δύο περιπτώσεις είναι ακόμα στον αέρα. Δε μου φταίει ο Κονέ. Η ΑΕΚ μου φταίει. Διότι δεν έλεγα εγώ πως θα τελειώσουν όλες αυτές οι υποθέσεις στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021. Η ΑΕΚ τα έλεγε…

Όσο για τον Χιμένεθ για να επιστρέψω σε αυτόν, στόχος του είναι να βγάλει όλους τους μικρούς: Μαχαίρα, Μιτάι, Λάτσι και Ραντόνια. Για αυτό και δε θα μου κάνει έκπληξη αν στο τέλος δεν πάρουν ούτε δεξί μπακ. Που μάλλον θα πάρουν την επόμενη εβδομάδα, αλλά επειδή μιλάμε για την ΑΕΚ, κρατήστε μία πισινή. Εδώ ένα συμβόλαιο του Παουλίνιο δεν μπορούν να λύσουν για να τελειώνουν μια και καλή. Και υποτίθεται ότι τον Πορτογάλο τον «τελείωσε» ο Μελισσανίδης.

Απλά στο τέλος της ημέρας και της χρονιάς, όταν θα γίνει ο τελικός απολογισμός, τα βέλη, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάνε στον Ισπανό προπονητή. Άλλοι θα φταίνε για τη φετινή κατάληξη.

ΥΓ: Τελικά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πρέπει να είναι άμπαλος, ΑΡΔ και μάλιστα ρεπόρτερ ΑΕΚ! Άκου εκεί να βγει και να πει ότι το ρόστερ το φετινό είναι καλύτερο από αυτό της χρονιάς του τίτλου. Και φυσικά επιβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ δεν είναι καλά δουλεμένη σαν ομάδα και ακόμα δεν έχει τίποτα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X