Σύψας για άνοιγμα αγοράς: «Αν υπάρξει συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική» (VIDEO)

Σύψας για άνοιγμα αγοράς: «Αν υπάρξει συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αλλά και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.
Στο Mega μίλησε το πρωί της Δευτέρας (18/1) ο Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά Μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε τόσο στην πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας, όσο και στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Ο ίδιος τόνισε πως το θετικό είναι ότι πέρασαν οι γιορτές, χωρίς να υπάρξει επιδημική έκρηξη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες κόκκινες περιοχές και το ανησυχητικό είναι πως δεν έχει περάσει ο κίνδυνος.

«Το άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας έχει μεγαλύτερο όφελος από ένα πιθανό κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «παίρνουμε ρίσκο, αλλά είναι ένα ρίσκο λελογισμένο».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου δήλωσε ότι αυτό, θα γίνει με κάποιες προϋποθέσεις. Μία εξ αυτών είναι να γίνονται καθημερινά πολλά τεστ, ενώ σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά τα μέτρα θα αρθούν.

«Κάθε μέρα είμαστε σε τεράστια επιφυλακή, γιατί το άνοιγμα σε σχολεία και λιανεμπόριο δεν είναι χωρίς κίνδυνο» τόνισε. Αναφερόμενος στον καιρό, αλλά και στο γεγονός ότι δεν ευνοεί την κατάσταση, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ο κ. Σύψας είπε τα εξής: «Οι περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεγαλύτερο R».

Όσον αφορά την εστίαση υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει κάποιο πλάνο, αλλά θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει καθώς αποτελεί εστία υπερμετάδοσης. «Το επόμενο άνοιγμα θα είναι η γ λυκείου, μετά τα λύκεια και μετά τα γυμνάσια» ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «Σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική, τα μέτρα θα είναι οριζόντια».

Σ΄ότι έχει να κάνει με την μετακίνηση από νομό σε νομό ανέφερε πως για τις επόμενες δύο εβδομάδες, αυτή δεν θα επιτραπεί. Αναφορικά με την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις επεσήμανε πως μεγάλο πρόβλημα είναι η διαποσρα του κορωνοϊού μέσα στα σπίτια, αλλλά και ότι κάθε έξοδος όσο και να φαίνεται αθώα έχει κίνδυνο.

Ολοκληρώνοτας ο κ. Σύψας μίλησε και για τον εμβολιασμό, για τον οποίο ανέφερε πως ο μεγάλος στόχος είναι ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού, κάτι το οποίο πάει πολύ καλά. «Ο εμβολιασμός είναι μια άσκηση υπομονής, έχουμε δρόμο θα πάμε μέχρι το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X