Οταν... ήθελε η ΑΕΚ πάτησε (2-1) τον Ατρόμητο!

Οταν... ήθελε η ΑΕΚ πάτησε (2-1) τον Ατρόμητο!
Photo Credits: INTIME

Πάτησε γκάζι και…πάτησε τον Ατρόμητο η ΑΕΚ με μπαλάρα στο δεύτερο ημίχρονο και γκολ με υπογραφές από Λιβάγια και Ολιβέιρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακάθεκτη συνεχίζει η ΑΕΚ. Επειτα από τις τρεις διαδοχικές νίκες με 1-0, ήρθε ακόμα μια, αλλά με διαφορετικό στυλ.

Η Ενωση κέρδισε και τον Ατρόμητο, μόνο που αυτήν τη φορά κατέληξε στο 2-1. Για την ακρίβεια, όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να σοβαρευτεί και να παίξει μπάλα, έπαιξε…μπαλάρα για 30’ και διέλυσε τον Ατρόμητο βάζοντας δύο γκολ και έχοντας ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα. Η κυριαρχία της Ενωσης ήταν απόλυτη, μολονότι οι Περιστεριώτες μείωσαν απλά στο φινάλε.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές στη νίκη της ΑΕΚ οι Λιβάγια και Ολιβέιρα. Αμφότεροι ήταν εκείνοι που πέτυχαν τα γκολ της νίκης και επιβεβαίωσαν με τον πλέον σημαντικό τρόπο όσα έλεγε χθες ο Χιμένεθ. Σπουδαίο ματς και από τον Μπακάκη, δαιμόνιος ο Γκαρσία, καθοριστικός για την ανατροπή στην εικόνα της ΑΕΚ ο Σιμόες, που κέρδισε πανέξυπνα το πέναλτι, με το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» πήραν προβάδισμα στο σκορ.

Αλλαγές και αιφνιδιασμός

Μόλις τρεις ημέρες έπειτα από το ματς με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, ο Χιμένεθ αποφάσισε να κάνει γενναίες αλλαγές στην ομάδα του. Συνολικά, συγκριτικά με το τελευταίο ματς της ΑΕΚ, ο Ισπανός είχε στην 11άδα έξι αλλαγές. Ο Ινσούα πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σάκχοφ ήταν ο παρτενέρ του Σιμόες, ενώ οι Μάνταλος και Λιβάγια (ως αριστερός μεσοεπιθετικός) συμπλήρωναν τον Λιβάι πίσω από τον Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ ήθελε να επιβάλει το ρυθμό της εξ αρχής, αλλά έδειξε να αιφνιδιάζεται από τον Ατρόμητο. Ο Κάναντι άφησε κατά μέρος την τριάδα που παίζει συνήθως στην άμυνα, παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-2-1 και κατάφερε να είναι εκείνος που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα, αποκτούσαν εύκολα την μπάλα και έβαζαν δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ. Όχι καθαρές φάσεις, γιατί η άμυνα της Ενωσης έβρισκε λύσεις, αλλά με μακρινά σουτ και μην επιτρέποντας στους «κιτρινόμαυρους» να δημιουργήσουν.

Αμυνα μπετόν, πρόβλημα στη δημιουργία

Συνολικά, η ΑΕΚ πιστοποίησε εκ νέου την αμυντική της βελτίωση. Ο Λάτσι ήταν εξαιρετικός, ο Σβάρνας επίσης, ο Μπακάκης έκανε πολύ καλό ματς. Επαιζαν με σκληράδα, είχαν ένταση και σωστές τοποθετήσεις στο παιχνίδι τους. Αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ ήταν η δημιουργία. Κυρίως επειδή δεν είχε κίνηση, είχε προβλέψιμο τρόπο παιχνιδιού – κυρίως από δεξιά με τον Γκαρσία – και δεν μπορούσαν να βγάλουν καθαρές φάσεις προς την εστία του Μανδά.

Ο Ατρόμητος είχε κλείσει καλά τους χώρους γεμίζοντας τον άξονα και η ΑΕΚ χρειαζόταν παιχνίδι από τα άκρα, ειδικά από τους πλάγιους μπακ. Ο Ινσούα δεν πήρε παρά μόνο μία πρωτοβουλία σε όλο το πρώτο 45λεπτο και η ΑΕΚ δεν έδειχνε πως είχε τρόπο να ανοίξει τον αντίπαλο της. Ελάχιστες καλές στιγμές, προβλέψιμο παιχνίδι, δύσκολο να βρεθούν χώροι με αυτόν τον τρόπο και μοιραία η ΑΕΚ είχε ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις.

Μεταμόρφωση

Ολο αυτό το σκηνικό, άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Στο γήπεδο μπήκε μια άλλη ομάδα, που έκανε φύλλο και φτερό την αντίπαλη άμυνα. Οσες φάσεις δεν είχε κάνει η ΑΕΚ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, τις έκανε – και με το παραπάνω – στα πρώτα 15’ του δευτέρου ημιχρόνου. Καθαρές φάσεις, δοκάρι με τον Ολιβέιρα, συνεχή κίνηση, έντονη συμμετοχή του Λιβάγια στο παιχνίδι και μοιραία ήρθε και το γκολ.

Η ΑΕΚ για να φτάσει στο γκολ χρειάστηκε την εμπειρία και την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος διαμαρτυρήθηκε για ένα άγαρμπο μαρκάρισμα στον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια πρέσαρε τον Μανδά, ώστε να μην επαναφέρει γρήγορα την μπάλα προς την περιοχή της ΑΕΚ. Ο Σάλομον εκνευρίστηκε και τον απώθησε βίαια, με αποτέλεσμα ο Καραντώνης να καταλογίσει το αδιαμφισβήτητο πέναλτι που αξιοποίησε ο Ολιβέιρα.

Γκολάρα από Λιβάγια

Το προβάδισμα στο σκορ δεν άλλαξε την εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στον Ατρόμητο να αντιδράσει, αλλά συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Αλλωστε, πλέον είχε και πολλούς ελεύθερους χώρους για να χτυπήσει στην κόντρα και δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη. Σε μια καλά οργανωμένη επίθεση της Ενωσης, ο Μάνταλος άνοιξε για τον Μπακάκη, εκείνος γύρισε στον Λιβάγια και ο Κροάτης τελείωσε πρόωρα το παιχνίδι.

Το μόνο που άλλαξε ως το φινάλε ήταν πως ο Ατρόμητος κατάφερε να μειώσει το σκορ με πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο Χριστοδουλόπουλος στο 89’. Αν και είχε μόνο μια τελική σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα του Περιστερίου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έσπασε το σερί τριών αγώνων που κρατούσε ανέπαφη την εστία της η Ενωση.

AEK-Ατρόμητος 2-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα, Σιμόες (82’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γκαρσία (81’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (78’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (90’+ Μαχαίρας), Ολιβέιρα

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 4-3-2-1): Μανδάς, Νάτσος, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης (39’ Τομάσεβιτς), Γκάλο (74’ Ούμπιδες), Σάλομον (74’ Αγκάγιεφ), Χαρίσης, Μουνίθ, Ραμπέγιο (60’ Κωτσόπουλος), Μανούσος (61’ Χριστοδουλόπουλος)

Ο Καραντώνης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Γκαρσία (35’) – Στρούγγη (39’), Μουνίθ (60’), Γκάλο (65’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X