Η ΑΕΚ έχει δικαιολογίες αλλά θα πρέπει να αλλάξει και πράγματα στην λειτουργία της

Εικόνες από το ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος εξηγεί, πώς η ΑΕΚ δεν άντεξε στον ρυθμό του Προμηθέα και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα

Κακή ήττα για την ΑΕΚ απέναντι στον Προμηθέα, που στο δεύτερο ημίχρονο εξέθεσε όλες τις αδυναμίες της ομάδας και σε συνδυασμό με τις απουσίες που είχε, δεν μπόρεσε να βγάλει αντίσταση για παραπάνω από 25 λεπτά και να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πατρινών.

Καλό 1ο ημίχρονο, δεν άντεξε στο 2ο

Με τις απουσίες τεσσάρων παικτών που είχε η ΑΕΚ, αναγκαστικά θα έπρεπε να κάνει αλλαγές στα σχήματα της αλλά και στο ροτέισον. Η ξαφνική παρουσία του Σλότερ μετά από 1,5 μήνα, έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή της ΑΕΚ να μετακυλήσει τους παίκτες μια θέση πιο κάτω, ώστε να μπορέσουν να καλυφτούν τα κενά. Έτσι ο Κίνγκσλει, εφόσον υπήρχαν δύο πεντάρια πλέον, πήγε στο ‘4’ και ο Ματσιούλις κατέβηκε στο ‘3’, την θέση που έλειπαν ο Γιάνκοβιτς και ο Ρογκαβόπουλος. Έτσι η ΑΕΚ κατέβασε ένα ψηλό και βαρύ σχήμα στο ξεκίνημα, που απέδωσε και μπόρεσε η Ένωση να πάρει τα ηνία του αγώνα. Πέρα όμως από τα σχήματα και τους παίκτες, το σημαντικό ήταν ότι οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και έπαιζαν στην άμυνα με υψηλή ένταση και ενέργεια. Παρόλη την αστοχία που είχε η Ένωση έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι ενώ και στην άμυνα μπόρεσε να κρατήσει τον Προμηθέα στους 32 πόντους.

Το ζητούμενο για τους κιτρινόμαυρους ήταν να μπορέσουν να κρατήσουν την ίδια ένταση και στο συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο όταν θα ερχόταν και η κούραση από την λειψανδρία στην περιφέρεια. Δυστυχώς μια πίεση σε όλο το γήπεδο με παγίδες του Προμηθέα έφερε φουρτούνα στην λειτουργία της ΑΕΚ χωρίς να καταλαβαίνει κάποιος τον λόγο. Οι παίκτες έχασαν το μυαλό τους, δεν έδιναν σκαλοπάτι στους 2 γκαρντ που είχαν την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να κάνει 3 κλεψίματα να πάρει κεφάλι στο σκορ και το μομέντουμ του αγώνα και να μην χάσει ξανά το προβάδισμα. Το σχήμα που δούλεψε για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με τον Κίνγκσλει και τον Μορέιρα στην ρακέτα, πλέον δεν μπορούσε να ακολουθήσει αφού με την αποβολή του Αγραβάνη, ο Μάκης Γιατράς χαμήλωσε το σχήμα του, με τον Γιαννόπουλο στο ‘4’ και άμυνα με αλλαγές που δυσκόλεψαν πάρα πολύ την ΑΕΚ, μαζί με την κούραση που ήταν εμφανής από κάποιο σημείο και μετά σε ορισμένους παίκτες. Άλλωστε δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα παραπάνω όταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δέχτηκε 32 πόντους και μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο 31.

Κάτι που έχουμε τονίσει πολλές φορές είναι ότι η ΑΕΚ έχει πρόβλημα απέναντι σε αθλητικές ομάδες όπως είναι ο Προμηθέας αυτή την στιγμή και η απουσία 3 παικτών (Γιάνκοβιτς, Ρογκαβόπουλος,Κατσίβελης) που ο ρόλος τους είναι να δίνουν ενέργεια στο παρκέ, ήταν κομβική. Από ένα σημείο και μετά οι περιφερειακοί της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους παίκτες του Προμηθέα, έγιναν πολλά λάθη στις συννενοήσεις και στις αλλαγές των σκριν, δείγμα έλλειψης καθαρού μυαλού. Αμυντικά όλη η ομάδα του Προμηθέα ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Λάνγκφορντ, με τον Λούντζη να κάνει άλλο ένα πολύ καλό ματς απέναντι στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο Αμερικάνος να είναι εξαντλημένος στο τελευταίο δεκάλεπτο και να είναι ωσεί παρών. Θα μπορούσε να είχε πάρει κάποια λεπτά ξεκούρασης για να είναι πιο φρέσκος αλλά η κακή και πάλι εμφάνιση του Λοτζέσκι δεν έδινε εναλλακτικές σκοραρίσματος. Η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της ΑΕΚ να γυρίσει το ματς τελείωσε στο τρίποντο του Γκραντ με ταμπλό.

Το κακό φεγγάρι και οι λύσεις

Με την χθεσινή ήττα η ΑΕΚ μετράει 5 ήττες στα τελευταία 7 παιχνίδια με την όλη κακή εικόνα να έχει ξεκινήσει από το διάστημα της διακοπής και μετά που στην απουσία του Σλότερ προστέθηκαν και οι πάσχοντες από COVID Λοτζέσκι-Χρυσικόπουλος. Οι δύο παίκτες μετά την περιπέτεια της υγείας τους είναι φανερά εκτός ρυθμού, ειδικά ο Βέλγος δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που είχε 10,5 πόντους μέσο όρο και 62% στο τρίποντο. Τώρα προστέθηκαν και οι απουσίες άλλων τεσσάρων παικτών με αποτέλεσμα το ρόστερ να έχει μικρύνει επικίνδυνα και το ροτέισον να είναι γρίφος. Το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι πλέον οι ρόλοι που είχαν οι παίκτες έχουν αλλάξει, ζητείται από κάποιους που έχουν συγκεκριμένα στοιχεία να κάνουν παραπάνω πράγματα από αυτά που μπορούν για να καλύψουν τα κενά και εκτίθενται, με την συνολική λειτουργία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση να έχει προβλήματα.

Η επιστροφή του Σλότερ σίγουρα θα βοηθήσει και τον Μορέιρα που ήταν κακός εχθές, ιδιαίτερα αμυντικά, ενώ και ο Κίνγκσλει έδειξε να έχει προσαρμοστεί καλύτερα πλέον και να μπορεί να προσφέρει και στις δύο θέσεις των ψηλών. Πλέον δεν περισσεύει κανένας και όλοι θα πρέπει να δώσουν τα κάτι παραπάνω για να βγει η ομάδα από το τέλμα.

Με αυτή την δύσκολη κατάσταση θα πρέπει να κάτσουν όλοι στην ΑΕΚ και να βρουν λύσεις, να πάρουν την πρόκριση την Τετάρτη και μετά με τις επιστροφές των τραυματιών, να δουν τι χρειάζεται να αλλάξουν ώστε η ομάδα να ξαναβρεί τον ρυθμό της και να πάει δυνατά προς το κλείσιμο της σεζόν. Τα προβλήματα στο ρόστερ είναι γνωστά, που πονάει η ομάδα επίσης, στο χέρι τους είναι με λίγη παραπάνω τύχη στους τραυματισμούς, να τα διορθώσουν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X