Γεωργιάδης: «Αν σε 2-3 εβδομάδες τηρηθούν τα μέτρα, θα συζητήσουμε για την εστίαση»

Γεωργιάδης: «Αν σε 2-3 εβδομάδες τηρηθούν τα μέτρα, θα συζητήσουμε για την εστίαση»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Κυριακής (17/1) ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανοικτό το ενδεχόμενο αν τηρηθούν τα μέτρα για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, να συζητηθούν τα επόμενα βήματα τα οποία θα έχουν να κάνουν μετην λειτουργία της εστίασης άφησε με δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου, όπου και τόνισε τα εξής: «Ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε. Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά… αν το “τσίμπημα” είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά. Αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς και της εστίασης».

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος ανέφερε πως δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση, διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε. Όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους».

Ο ίδιος κάλεσε από την πλευρά του τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης, για την πορμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, λέγοντας πως θα είναι απαραίτητες και φέτος, αλλά σε κάθε περίπτωση και στα επόμενα χρόνια, ενώ συνέχισε λέγοντας πως: «Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το Κράτος, δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα «ευεργετήματα» που έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με την δήλωσή του, για την Θεσσαλονίκη, αλλά και την κατάσταση στην πόλη σχετικά με την έξαρση του κρουσμάτων που υπήρχε στο τέλος Οκτωβρίου και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου τόνισε: «Στην παγκόσμια συμφορά η Ελλάδα στέκεται όρθια, χάρη και στην Επιτροπή που μας συμβουλεύει σωστά. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, κάνει όσους τα λένε εξαιρετικά αντιπαθείς έως και γελοίους», ενώ επανέλαβε πως δεν υπήρξαν εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την επιβολή τοπικού lockdown αλλά και διάσπαρτες αναφορές επιστημόνων σε μέσα ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X