Είναι πολύ απλά τα πράγματα...

Είναι πολύ απλά τα πράγματα...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος περί Βράνιες και μεταγραφών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη γνώμη μου για τον Βράνιες, την έχω εκφράσει πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και δεν άλλαζε, ούτε ανάλογα με τις εξελίξεις, ούτε με το εκάστοτε κλίμα της εποχής. Η τελευταία φορά που έγραψα κάτι σε τούτο εδώ το φιλόξενο blog ήταν στις 2 Δεκέμβρη.

Τότε που η ΑΕΚ δεν είχε πάθει ακόμα τις μεγάλες… νίλες με Μπράγκα, με ΠΑΟ, με Λέστερ, με Βόλο, ακόμα και στο ματς που είχε νικήσει τον Απόλλωνα και που παραλίγο θα πάθαινε τη μεγαλύτερη… νίλα απ’ όλες.

Το ότι είναι… τρελός ο Βράνιες, το ξέρουμε και για αυτό άλλωστε, δεν παίζει και σε top class πρωτάθλημα, που θα μπορούσε βάσει των αγωνιστικών του προσόντων. Και για να μην το κουράζουμε, για να παίζει στην Ελλάδα παίκτης κλάσης, ένα… κουσούρι πρέπει να το έχει.

Ο κορυφαίος των τελευταίων ετών

Στο αγωνιστικό κομμάτι, που προσωπικά είναι πάντα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, ο Βράνιες είναι ο καλύτερος σέντερ μπακ που είχε η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Και ειλικρινά, δεν μπορώ να βρω λογική στο να μην λείπει αγωνιστικά σε κάποιον ΑΕΚτζή, ο Βράνιες.

Κάπου εδώ, έρχεται η στιγμή που πολλοί απ’ όσους θα διαβάσουν το κείμενο, θα πουν… «Πωωω, μας πρήξατε με τον Βράνιες. Άλλοι κεντρικοί αμυντικοί δεν υπάρχουν στον κόσμο, πρέπει να γυρνάμε όλο στα ίδια και στα ίδια;».

Πάρα πολύ λογική και σωστή ερώτηση, από πλευράς σας. Κι οφείλω να απαντήσω ξεκάθαρα, όπως κάνω άλλωστε πάντα. Μπορεί η ΑΕΚ να κάνει αυτή τη στιγμή μια μεγάλη οικονομική υπέρβαση και να φέρει τον Παπασταθόπουλο ή έναν… άλλον Παπασταθόπουλο; Γιατί αυτό χρειάζεται η ΑΕΚ.

Έναν πρώτο στόπερ, έναν ηγέτη στην άμυνα, από τη στιγμή που ο Τσιγκρίνσκι δεν μπορεί άλλο να έχει αυτό το ρόλο. Σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι μας.

Αν μπορεί λοιπόν η ΑΕΚ να το κάνει και να φέρει τον Παπασταθόπουλο ή έναν… άλλον Παπασταθόπουλο, να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί! Αλλά, συγχωρήστε με, μα νομίζω ότι εδώ είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ δείχνει ότι δεν μπορεί, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, να προχωρήσει σε μια τέτοια υπερβατική κίνηση.

Ακόμα το… συζητάνε!

Ξημερώνει 17 Ιανουαρίου και η ΑΕΚ δεν έχει κάνει κάποια μεταγραφή, αλλά κι ούτε καν προκύπτει ότι βρίσκεται κοντά σε κάποιον παίκτη. Με τον Τσιγκρίνσκι και τον Νεντελτσιάρου εκτός και με τον Χνιντ να μην υπολογίζεται, ο Μανόλο, είτε του αρέσει, είτε όχι, θα έχει και αύριο στο δύσκολο ματς με τον Ατρόμητο στο κέντρο της άμυνας, τον Λάτσι και τον Σβάρνα και στον πάγκο από κεντρικούς αμυντικούς, τον… κανένα!

Και με αυτά τα δεδομένα και μέσα σε μια σεζόν, που η άμυνα της ΑΕΚ, την είχε θέσει πριν να έρθει ο Χιμένεθ, εκτός των στόχων της και όπως είπε ο Μανόλο, έχει προκαλέσει ψυχολογικό πρόβλημα σε όλη την ομάδα, υπάρχει ακόμα… συζήτηση και… σκέψη για το αν θα πρέπει η ΑΕΚ να πάρει στόπερ! Είναι έτσι ή δεν είναι;

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, όταν έχει έξω από την… πόρτα της, τον Βράνιες που θέλει σαν τρελός να επιστρέψει και που αγωνιστικά, είναι δεδομένα ο τοπ κεντρικός αμυντικός που μπορείς να φέρεις, δεν κατανοώ τι ακριβώς συζητάμε.

Υ.Γ.: Ένας αναγνώστης της «ΩΡΑΣ» με ρώτησε το εξής. Θεωρείτε ότι η AEK πρέπει να προχωρήσει με έναν νέο κορμό παικτών που έχουν εμφανιστεί, όπως Λιβάι, Σάκχοφ, Καρίμ κ.λ.π. και να αποχωρήσουν κάποιοι παλιοί, όπως οι Μάνταλος, Λιβάγια, Τσιγκρίνσκι και Σιμόες; Και του απάντησα το εξής: «Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι στην ΑΕΚ πρέπει να παίζουν παίκτες επιπέδου ΑΕΚ, είτε είναι παλιοί, είτε είναι νέοι. Κι όταν κάποιος παίκτης επιπέδου για τον άλφα ή βήτα λόγο, κλείνει τον κύκλο του στην ομάδα, θα πρέπει να αντικαθίσταται από καλύτερο για να ανεβαίνει η ομάδα επίπεδο».

Υ.Γ.2: Το σκεπτικό μου για τον Βράνιες, όπως και για τον Λιβάγια, όπως και για τον Χιμένεθ, όπως και για τον οποιονδήποτε, είναι το ίδιο και πηγάζει από αυτό που πολύ καθαρά δείχνει ότι μπορεί να κάνει η ίδια η ΑΕΚ. Έχει δείξει η ΑΕΚ τη διάθεση να επενδύσει σε έναν top class προπονητή, δίνοντάς του ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο; Όχι. Επομένως, μέχρι να γίνει αυτό, ο καταλληλότερος, όπως έγραψα και τη μέρα που επέστρεψε, θα είναι ο Χιμένεθ, που είναι και ο μακράν πιο επιτυχημένος που είχε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλετε να φύγει ο Λιβάγια επειδή σας… χαλάει για τον άλφα βήτα λόγο; Πολύ ωραία! Να φύγει λοιπόν! Αλλά, πείτε μου κι αν είστε σίγουροι ότι μπορεί η ΑΕΚ να αντικαταστήσει την ποιότητά του, με έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου. Σας… χαλάει να επιστρέψει ο Βράνιες επειδή είναι… παλιόπαιδο ή επειδή είναι… ξαναζεσταμένο φαγητό; Ναι, αλλά φαντάζομαι ότι τον προτιμάτε από τον «κανένα» ή από κάποιον αμφιβόλου αξίας.

Υ.Γ.3.: Δύο λόγια μόνο για το μπάσκετ. Οι απουσίες ναι μεν είναι μια σοβαρή δικαιολογία, αλλά η ΑΕΚ σήμερα είχε εικόνα κατάρρευσης στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά, ηττήθηκε δικαιότατα. Επίσης, θα επαναλάβω ότι βγάζει… μάτι πως χρειάζεται ένας παίκτης στυλ… Κέντρικ Ρέι, γιατί χωρίς έναν τέτοιο παίκτη, «καίγεται» και ο Λάνγκφορντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X