Αν μπορείς να φέρεις Βράνιες, είναι παρανοϊκό να το σκεφτείς και για ένα δευτερόλεπτο

Αν μπορείς να φέρεις τον Βράνιες, είναι παρανοϊκό να το σκεφτείς και για ένα δευτερόλεπτο
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο enwsi.gr για τον Ογκνιεν Βράνιες και το... κυνήγι για το κάτω παραπάνω

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τον Ογκνιεν Βράνιες στο blog του στο enwsi.gr…

Έγραψα στο τελευταίο blog στο enwsi.gr, πως ο Μανόλο Χιμένεθ μόνος του δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Παρότι όπως αποδεικνύεται, αν ήταν ένας που θα είχε πιθανότητες να το καταφέρει κι αυτό, θα ήταν εκείνος. Η αλλαγή της εικόνας της ΑΕΚ ως προς την λειτουργία της ως σύνολο, ως ποδοσφαιρική ομάδα, είναι εντυπωσιακή. Όμως όλα θα έχουν λογικά ένα όριο, αν δεν δοθούν απαντήσεις,  στα ερωτηματικά που έχουν προκύψει.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας για το σύνολο του ρόστερ της ΑΕΚ, το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν δημιουργηθεί κενά. Ο σύλλογος έχει αποφασίσει κάποια συγκεκριμένα πράγματα σε σχέση με Χνιντ, Παουλίνιο και Βασιλαντωνόπουλο. Σεβαστό. Αλλά αυτό δημιουργεί κάποια κενά σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Τα οποία άμεσα τουλάχιστον, γίνονται ακόμη μεγαλύτερα λόγω των προβλημάτων τραυματισμών.

Το ορθόδοξο θα ήταν η ΑΕΚ τις αποφάσεις που έχει πάρει για τρεις παίκτες, να τις είχε συνδυάσει με άμεσες εξελίξεις για την κάλυψη της, όμως αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν είναι λόγος για να αρχίσεις να κραυγάζεις, δεν βγαίνει τίποτα, όμως από την άλλη δεν μπορείς να λες ότι δεν συμβαίνει και τίποτα.

H δεύτερη θέση έφερε και άλλο κλίμα

Η δεύτερη θέση φυσικά φέτος δεν λέει κάτι, όμως δεν είναι το ίδιο για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ να έρχεται δεύτερη, με το να έρθει τέταρτη. Δεν είναι ωραίο να ακούς μέχρι και παραμονές του ματς με τον Άρη, στους συναδέλφους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, να λένε πως η ομάδα τους περισσότερο πρέπει να κυνηγάει την ΑΕΚ, παρά την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Άσχετα αν μας ενοχλεί πολύ αυτό, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, για όποιον δεν είναι ΑΕΚ, το να το ακούσει αυτό δεν θα του φαινόταν και τόσο παράλογο.

Κοιτάξτε πόσο διαφορετικό είναι το κλίμα, με το που πέρασε η ΑΕΚ δεύτερη, για να γίνει εύκολα κατανοητό το πόσο ρόλο παίζει. Και κάτι ακόμη …Η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι στους 9. Φυσικά οι πιθανότητες για πρωτάθλημα είναι ελάχιστες, αλλά γιατί η ΑΕΚ από την στιγμή που έχει βρεθεί εδώ στις 16 Ιανουαρίου, να μη σκέφτεται την εδραίωση της πρώτον στη θέση που βρίσκεται και μετά το πως θα κυνηγήσει κάθε ευκαιρία;

Σίγουρα το σκέφτονται αυτό στην ομάδα όλοι, αλλά στον τρόπο που λειτουργεί για την κάλυψη της, προς το παρόν δεν αποτυπώνεται. Κάτι που μακάρι να αλλάξει γρήγορα. Θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα ήδη εν όψει του πολύ δύσκολου ματς με τον Ατρόμητο αύριο βράδυ. Πάρα πολύ δύσκολο ματς, με την ΑΕΚ να μετράει ελλείψεις στην άμυνα που δεν είναι βέβαιο πως δεν θα τις πληρώσει αύριο, επειδή δεν τις πλήρωσε με τον Άρη.

Προς το παρόν θέλω να αναφερθώ ειδικά σε ένα θέμα. Κατά την άποψη μου πέρα από το δεξί μπακ, που δεν χωρά συζήτηση, θα είχε απόλυτη λογική κι επιλογή για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Με την αβεβαιότητα που υπάρχει πάντα για τον Τσιγκρίνσκι, η ΑΕΚ είναι μόνιμα έκθετη σε καταστάσεις σαν αυτή που αντιμετωπίζει τώρα. Δηλαδή από την στιγμή που έχει τεθεί εκτός ο Χνιντ, έρχεται ένας ακόμη τραυματισμός κι άμεσα δεν έχεις άλλη επιλογή από το πιέσεις ένα παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα.

Αυτοκτονία αν μπορείς να πάρεις Βράνιες και δεν το κάνεις

Επειδή όμως θέλω να μιλήσω ειδικά για τον Βράνιες, δεν θα το πάω παραπέρα. Και θα μιλήσω για τον Βράνιες, επειδή απ’ ότι φαίνεται σε αυτή την μεταγραφική περίοδο θα κριθεί το μέλλον του.

Ο καθένας έχει την άποψη του, σεβαστές όλες. Η δική μου είναι πως λόγω των ιδιορρυθμιών του, στις οποίες όμως η μόνη ομάδα που είναι προσαρμοσμένη είναι η ΑΕΚ (και αντίστροφα …), στην περίπτωση του Βράνιες βλέπεις έναν κεντρικό αμυντικό διεθνούς κλάσης, που μπορείς να έχεις. Ίδια ποιότητα, στο μπάτζετ που έχει η ΑΕΚ για την άμυνα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί.

Αν τα οικονομικά δεδομένα το επιτρέπουν, σε μένα τουλάχιστον κάθε συζήτηση για το αν θα έπρεπε να έρθει ο Βράνιες για τρίτη φορά στην ΑΕΚ, μου προκαλεί μόνο γέλιο. Πικρό βέβαια ίσως κάποια στιγμή, γιατί το να το συζητάμε είναι αδιανόητο. Αρκεί να δει κανείς το περιβόητο στατιστικό με την ΑΕΚ να είναι η κορυφαία ομάδας στην Super League πέρσι στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, λόγω του ποσοστού επιτυχίας του Βράνιες.

Να μου πει κάποιος ζητάει πολλά η Άντερλεχτ, ο Βράνιες έχει βρει πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που μπορούμε να του δώσουμε, τότε ναι, θα το καταλάβω. Τελειώνει εκεί η κουβέντα, δεν μπορώ να πω τίποτα, είναι θέματα οικονομικής πολιτικής, δεν ωφελεί.

Αλλά να έρθει κάποιος να μου πει πως επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε, θα το θεωρήσω παρανοϊκό. Κι όποιος επιλέξει να μην ασχοληθούμε, τι στο καλό θα μπορέσει να φέρει στα ίδια λεφτά που θα δίναμε για τον Βράνιες;

Οι ημέρες με Βράνιες

Ποιο κακό ακριβώς έπαθε η ΑΕΚ με τον Βράνιες στην σύνθεση της. Ξέρετε κάτι; Οι καλύτερες περίοδοι της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2017 που ήρθε μέχρι τώρα, με τον Βράνιες είναι. Με τον Βράνιες πήρε την θέση στα προκριματικά του Champions League. Ο Βράνιες ήταν το σημείο αναφοράς στην άμυνα στην πρωταθληματική πορεία. Ο Βράνιες ήταν το σημείο αναφοράς στην άμυνα, στην καλή περίοδο με Καρέρα, όσο και να κράτησε.

Τώρα για ζεσταμένα ξανά φαγητά και τα σχετικά, κάθε κουβέντα περιττεύει από την στιγμή που υπάρχει ο Μανόλο. Και δεν έχει και ουσία, γιατί αν μπορείς να πάρεις έναν παικταρά και πέντε φορές να χρειαστεί να φύγει και να έρθει ξανά, αξίζει τον κόπο.

Και με Καρέρα, αν η ΑΕΚ είχε τον Βράνιες, λογικά θα είχε 3 με 4 βαθμούς περισσότερους. Για τώρα, δεν το συζητάω καν πόσο μεγάλη ώθηση θα έδινε.

Το να προκύψουν οι συνθήκες να πάρεις ξανά τον Βράνιες, αλλά να μη το κάνεις για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από οικονομικό, είναι καθαρή αυτοκτονία. Θα γελάει ο κόσμος και θα έχουν και δίκιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X