Ανακοινώνεται νέα παράταση του lockdown -Προς άνοιγμα το λιανεμπόριο

Μην κοιτάτε μόνο κρούσματα και διασωληνωμένους: Αυτός είναι ο δείκτης της Ελλάδος που ανησυχεί τους ειδικούς

Σήμερα οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα την παράταση του lockdown, αλλά και το πως θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Ημέρα ανακοινώσεων σήμερα και ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα θα ανακοινώσει τόσο την παράταση του lockdown που ισχύει μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, αλλά και το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων κάτω από αυστηρούς κανόνες.

Το lockdown

Ο Υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής θα γνωστοποιήσει πως το lockdown θα πάρει παράταση, αλλά αναμένεται να έχει πιο χαλαρή μορφή.

Κάτι απολύτως λογικό, καθώς εκτός από την κυκλοφορία για τα σχολεία που έχουν ανοίξει την Δευτέρα, θα υπάρχει και αυτή για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν το λουκέτο τους.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 που ξεκινάει τώρα, από την Δευτέρα να πάει στις 22:00. Να μετατεθεί κατά μία ώρα δηλαδή, όπως είχε γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων.

Click away και click in shop

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί, θα ανάψει το… πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων που είναι κλειστά όλο τον προηγούμενο μήνα.

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και στις 18 Ιανουαρίου θα ανοίξουν το λουκέτο είναι οι εξής…

  • Καταστήματα ένδυσης
  • Καταστήματα υπόδησης
  • Καταστήματα αργυροχρυσοχοΐας

Στα παραπάνω ο τρόπος λειτουργίας τους θα είναι υπό το καθεστώς είτε του click away, είτε του click in shop. Με την πρώτη επιλογή που είχε χρησιμοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ο πελάτης θα κάνει τις αγορές του τηλεφωνικά ή online και θα παραλαμβάνει από το καταστήματα. Με την δεύτερη ουσιαστικά θα κλείνει ραντεβού για ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, στο οποίο θα μπορεί να πηγαίνει στο κατάστημα και να κάνει τις αγορές τους, μπαίνοντας κανονικά μέσα.

Από εκεί και πέρα, το πιθανότερο είναι τα καταστήματα που άνοιξαν τον Δεκέμβριο, όπως για παράδειγμα αυτά των παιχνιδιών, να λειτουργήσουν αποκλειστικά με click away και όχι με click in shop.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όλα δείχνουν οτι θα ανοίξουν τόσο τα κομμωτήρια, όσο και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με τα γνωστά αυστηρά μέτρα, που προβλέπουν την παρουσία πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X