Αυτή ήταν κανονική ΑΕΚ, αυτή είναι δουλειά του Μανόλο

Αυτή ήταν κανονική ΑΕΚ, αυτή είναι δουλειά του Μανόλο
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη και απορεί για πολλά στραβά που συνέβησαν από το ξεκίνημα της χρονιάς και την κράτησαν χαμηλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι τόσο απλό που απορείς, πως είναι δυνατόν μεγάλα και οργανωμένα κλαμπ, όπως είναι η ΑΕΚ, να επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια λάθη. Αναρωτιέσαι πως θα μπορούσε να είχε γραφτεί η ιστορία για την ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν, αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τα «εγκλήματα» στο σχεδιασμό της ομάδας και κυρίως στην επιλογή του προπονητή από το ξεκίνημα της περασμένης χρονιάς.

Γιατί κακά τα ψέματα, όσο και αν επιχειρήθηκε για καιρό να πέσει στάχτη στα μάτια, φαινόταν πως ο Καρέρα δεν μπορούσε να οδηγήσει την ΑΕΚ στα ψηλά. Ο Ιταλός απέδειξε πόσο λίγος ήταν για την ΑΕΚ από όλη την περυσινή σεζόν και με αποκορύφωμα τον τελικό του κυπέλλου. Στα περισσότερα από τα μεγάλα ραντεβού που καθοδήγησε την ΑΕΚ – με μοναδική φωτεινή εξαίρεση στην πορεία του, εκείνο το ματς με τη Βόλφσμπουργκ που όντως ήταν πολύ σημαντικό και προσέφερε στην ΑΕΚ ευρωπαϊκή προοπτική – πως, ήταν ένα βήμα μπροστά και πολλά βήματα πίσω.

Κυρίως, η αδιαφορία του, η απάθεια του στο να δουλέψει πραγματικά με τους παίκτες του, αποτέλεσε ανασχετικό παράγοντα ώστε να την κάνει πραγματική ομάδα. Η ΑΕΚ ήταν ένα σύνολο καλών παικτών, αλλά και κάποιων με μεγάλες αδυναμίες. Κοινή συνισταμένη, ότι όλοι εμφανίζονταν να παίζουν χειρότερα από ότι μπορούσαν πραγματικά. Κόντρα στον Αρη, η ΑΕΚ δεν έκανε την επιτυχία της χρονιάς, ούτε προφανώς τη νίκη που θα αλλάξει την ιστορία της.

Εργο Χιμένεθ και μόνο

Εδειξε όμως, πιστοποίησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως αρχίζει πλέον και γίνεται ομάδα. Εχει συγκεκριμένο χαρακτήρα, έχει τρόπο να παίρνει τα ματς, έχει τη δική της ξεχωριστή λογική και φιλοσοφία μέσα στο παιχνίδι. Ολα αυτά είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου και λέγεται Μανόλο Χιμένεθ. Οσοι ακούν και διαβάζουν τις απόψεις μου, ξέρουν πως δεν είμαι μεγάλος φαν του Ισπανού. Δεν με τρελαίνει ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει.

Από την άλλη, δεν μπορώ παρά να σέβομαι τουλάχιστον τον προπονητή που έχει οδηγήσει την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έπειτα από 24 χρόνια και παράλληλα στις τρεις προηγούμενες θητείες του, κατάφερε να πάρει και το κύπελλο. Ο Χιμένεθ είναι ένας άνθρωπος που ταιριάζει στην ΑΕΚ και φαίνεται πως έχει μία μαγική σύνδεση με αυτό τον οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί άμεσα μία ομάδα άκρως ανταγωνιστική, μία ομάδα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όλα αυτά, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Αναλογισθείτε, πως δεν έχουν κλείσει καλά-καλά δύο εβδομάδες από τη μέρα που ο Χιμένεθ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και εκείνο το συνονθύλευμα που βρήκε, την ομάδα που ήταν έτοιμη να καταρρεύσει ακόμα και στο παραμικρό…μπου που θα έκαναν οι αντίπαλοι της, είναι πλέον ένα συμπαγές σύνολο που έχει χαρακτήρα και που ξέρει τι θέλει και πώς θα το πάρει μέσα στο γήπεδο. Είδαμε την ΑΕΚ να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι.

Εγινε ξανά ομάδα

Παρά τη βαριά ήττα στο «Καραϊσκάκης», από εκεί ήταν φανερό πως αλλάζει το πράγμα. Ηδη, ο Χιμένεθ είχε μακιγιάρει αδυναμίες, αλλά ήταν τόσο απροκάλυπτη η έλλειψη αυτοπεποίθησης και τα παιδικά λάθη που έκαναν την ΑΕΚ να δεχτεί τρία γκολ δίχως να κάνει ούτε μία φάση ο Ολυμπιακός! Αυτή ήταν η πραγματικότητα, έστω και αν σκιάστηκε από τη θλιβερή συνολικά εικόνα της ΑΕΚ. Στάθηκε στα πόδια του σιγά-σιγά.

Στα ματς με τον Παναιτωλικό και τη Λαμία και βέβαια περισσότερο χθες, κατάφερε να δείξει ακόμα περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Ο Χιμένεθ είχε σχεδιάσει άριστα όλο το παιχνίδι. Ο Ισπανός έχει δέσει…κόμπο τον Μάντζιο και του πήρε το ματς δίχως καν να καταλάβει ο αντίπαλός του τι έγινε. Θα πει κάποιος: ηρέμησε φίλε, τον Αρη και τον Μάντζιο νίκησε. Τον Αρη και τον Μάντζιο που μέχρι και χθες ήταν στη 2η θέση του πρωταθλήματος, έδειχνε σταθερότητα και υπήρχαν αναφορές πως διαθέτει ακόμα και καλύτερο ρόστερ από την ΑΕΚ!

Μαέστρος και…κλίκα

Στη Θεσσαλονίκη είδαμε μία ΑΕΚ που από το πρώτο λεπτό επέβαλε το δικό της ρυθμό. Με 4-3-3, με δύο κανονικά εξτρέμ και έχοντας στον πάγκο τον Μάνταλο και τον Λιβάγια. Σας θυμίζω πως σύμφωνα με τις καφενειακές συζητήσεις που υπάρχουν συχνά πυκνά και κάποιες φορές κυριαρχούν στην επικαιρότητα της ΑΕΚ, είναι η…κλίκα που επέβαλε την επιστροφή του Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Κωμωδία. Δεν χρειάζεται καν να μπαίνεις σε αυτή τη λογική.

Λιβάι και Μαχαίρας τα δύο άκρα. Τριάδα που έσφιξε τα πάντα μπροστά από την άμυνα και όλα έμοιαζαν άψογα δουλεμένα. Εάν μάλιστα έλειπαν και κάποια αστεία λάθη, κυρίως από την πλευρά του Λόπες και κατά δεύτερο επίπεδο του Κρίστισιτς, η ΑΕΚ δεν θα είχε τον παραμικρό κίνδυνο. Και στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ δείχνει πια ξεκάθαρα, ότι δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη για να μη χάσει, αλλά ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να νικήσει.

Το έδειξαν οι αλλαγές του Μάνταλου και του Λιβάγια. Το έδειξαν με τον τρόπο που η ΑΕΚ μπήκε μέσα στο γήπεδο και κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. Σας θυμίζω, πως η φάση από την οποία προκύπτει το φάουλ που κέρδισε ο Σιμόες και στη συνέχεια με μαγικό τρόπο ο Λιβάι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ μπαίνει με ορθολογικό τρόπο στην περιοχή στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Γαλανόπουλος είχε κατεβάσει εξαιρετικά την μπάλα για τον Μάνταλο, εκείνος σούταρε και κόντραρε στους αμυντικούς του Αρη και στη συνέχεια ο Σιμόες συνέχισε τη φάση και κέρδισε το φάουλ από όπου ο Γκαρσία έστειλε την μπάλα εκεί που είναι οι…αράχνες.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X