Στο μικροσκόπιο οι 15 κιτρινόμαυροι του Χαριλάου

Στο μικροσκόπιο οι 15 κιτρινόμαυροι του Χαριλάου
Photo Credits: INTIME

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξαν στο ματς με τον Άρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γιώργος Αθανασιάδης: Κράτησε για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι το μηδέν στα μετόπισθεν. Δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση στο παιχνίδι, καθώς επί της ουσίας ο Άρης δεν έχει κάνει φάση. Παρόλα αυτά και στο πρώτο ημίχρονο στο λάθος του Λόπες και σε μια φάση του Μάνου, αντέδρασε γρήγορα και πολύ σωστά.

Μιχάλης Μπακάκης: Πολύ προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, αφού αυτές ήταν οι οδηγίες που είχε πάρει από τον Χιμένεθ. Δεν έχασε σε κανένα σημείο την θέση του, φρόντισε να είναι πολύ συνεπής στις διαγώνιες καλύψεις, ενώ τις περισσότερες από τις μονομαχίες που έδωσε, κατάφερε να τις κερδίσει.  Πολύ καλό ματς, με πολύ πάθος, σταθερότητα και πολλή ενέργεια. Καθάρισε τους πάντες από την πλευρά του.

Στράτος Σβάρνας: Αυτή την φορά χρειάστηκε από πολύ νωρίς μέσα στο ματς, να αναλάβει αυτός τον ρόλο του καθοδηγητή στην κιτρινόμαυρη άμυνα, μετά την έξοδο του Νεντελτσεάρου. Και σ’ αυτόν τον ρόλο, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Σπουδαίο παιχνίδι έκανε μετά από πολύ καιρό. Πληθωρική παρουσία, νικητής σ’ όλες τις μονομαχίες και αλάνθαστος.

Ιονούτς Νεντελτσεάρου: Είχε ξεκινήσει το παιχνίδι πολύ καλά και με δυο πολύ αποτελεσματικές αμυντικές προσπάθειες. Και έδειχνε πως και πάλι ήταν σε καλό απόγευμα. Όμως ο μυϊκός τραυματισμός που έβγαλε, τον υποχρέωσε να φύγει πολύ νωρίς από την «μάχη».

Έλντερ Λόπες: Ξεκίνησε το παιχνίδι κάπως μουδιασμένα και μάλιστα μ’ ένα «χοντρό» λάθος, το οποίο θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στην ΑΕΚ. Γενικώς στο πρώτο ημίχρονο, είχε αρκετές δυσκολίες όσον αφορά τα ανασταλτικά του καθήκοντα, παρόλο που κέρδισε κάποιες μάχες. Ενώ δεν μπόρεσε να ανέβει από την πλευρά του, όπως ήταν και το πλάνο, προκειμένου να βγάλει συνεργασίες με τον Μαχαίρα. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, βελτίωσε και αυτός πολύ την παρουσία του στο ανασταλτικό κομμάτι.

Αντρέ Σιμόες: Πήρε τον ρόλο του «κόφτη» μπροστά από τα δυο στόπερ. Ρόλος που είχε ακόμα πιο αυξημένα καθήκοντα, όταν έφυγε από το ματς με τραυματισμό ο Νεντελτσεάρου. Ο Πορτογάλος χαφ έβγαλε πολλή δουλειά και «έγραψε» πολλά χιλιόμετρα μέσα στο ματς. Όπως επίσης και πολλές κερδισμένες μονομαχίες και πολύ πάθος και ενέργεια. Προσπάθησε επίσης να ανεβάσει την ομάδα και να κτίσει επιθέσεις με την μπάλα στα πόδια του. Και γενικώς κατάπιε όλους τους αντιπάλους του, στην μεσαία γραμμή.

Κώστας Γαλανόπουλος: Στο ανασταλτικό κομμάτι των καθηκόντων του ως εσωτερικός μέσος, τα πήγε πολύ καλά. Έβγαινε τις περισσότερες φορές πρώτος πάνω στην μπάλα και κάλυπτε πολύ σωστά και γρήγορα όλους τους χώρους ευθύνης του. Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να βοηθήσει σχεδόν καθόλου. Έκανε αρκετά λάθη και είχε κακές επιλογές με την μπάλα στα πόδια του. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, το διόρθωσε ακόμα και αυτό. Ήταν σωστός και με τις επιλογές που έπρεπε, ακόμα και ως δεξί χαφ.

Νέναντ Κρίστιτσιτς: Ο Χιμένεθ έδωσε θέση στην βασική ενδεκάδα στον Σέρβο χαφ, αντί για τον Σάκχοφ, προκειμένου να πάρει πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, από την στιγμή που θα έμενε στον πάγκο ο Μάνταλος. Και η αλήθεια είναι πως ο Κρίστιτσιτς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του. Σχεδόν εξαφανισμένος ήταν στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς πρωτοβουλίες και με ελάχιστες σωστές ενέργειες. Έτσι συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο και γι αυτό έφυγε νωρίς.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ήταν απομονωμένος στο πρώτο ημίχρονο και δεν έφτασε καθόλου η μπάλα στα πόδια του. Τουλάχιστον όχι σε θέση που θα μπορούσε να εκτελέσει. Είχε όμως μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει μετά από προσπάθεια του Λιβάι, ωστόσο η κεφαλιά που έκανε δεν ήταν καλή και πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο όλες οι φάσεις της ΑΕΚ εκτός από το γκολ, ήταν δικές του. Και είχε και δοκάρι. Και έδωσε και πολλές μάχες.

Θεοδόσης Μαχαίρας: Πήρε θέση βασικού, όμως έδειχνε πολύ περισσότερο αγχωμένος, απ’ ότι θα έπρεπε. Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, έκανε εύκολα το λάθος και δεν κατάφερνε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να πάρει τις προσωπικές ενέργειες που του ζητούσε συνεχώς από τον πάγκο ο Χιμένεθ.

Λιβάι Γκαρσία: Στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε σχεδόν μόνος του, ολόκληρη την ομάδα του Άρη. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, έπεφταν δυο παίκτες πάνω του. Και παρόλα αυτά κατάφερνε να βρει χώρους και να δημιουργήσει την τεράστια ευκαιρία του Ανσαριφάρντ. Και στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε την κατάσταση πάνω του και με γκολάρα έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Ζίγκα Λάτσι: Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός επιστρατεύτηκε μετά τον τραυματισμό του Νεντελτσεάρου και έκανε μόλις την πρώτη του φετινή εμφάνιση και μόλις την δεύτερη συνολικά με την φανέλα της ΑΕΚ. Και έκανε τρομερό παιχνίδι. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο τρακαρισμένο. Έμπαινε σωστά και δυνατά πάνω στις φάσεις και με αυτοπεποίθηση. Ενώ κέρδισε όλες τις μονομαχίες χωρίς να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πέτρος Μάνταλος: Η πρώτη παρέμβαση του Χιμένεθ από τον πάγκο για λόγους τακτικής. Με τον αρχηγό της ΑΕΚ να μπαίνει στο γήπεδο για να κρατήσει την μπάλα, για να νοικοκυρέψει το παιχνίδι της ομάδας αλλά και να βοηθήσει ανασταλτικά. Τα έκανε σχεδόν όλα αυτά.

Μάρκο Λιβάγια: Μπήκε στο γήπεδο μαζί με τον Μάνταλο. Πήρε θέση τυπικά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά πρακτικά είχε ρόλο ελεύθερο. Με εξαίρεση μια – δυο επιπολαιότητες, σε γενικές γραμμές βοήθησε πολύ. Κράτησε την μπάλα όπου χρειαζόταν, έκλεψε μπάλες και δημιούργησε και την φάση του δοκαριού.

Γέβχεν Σάκχοφ: Ο Χιμένεθ έριξε τον Ουκρανό χαφ στο ματς για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ενέργεια στην μεσαία γραμμή. Και ο Σάκχοφ έκανε πολλή και αθόρυβη δουλειά, βοηθώντας σημαντικά στο να κρατήσει η ΑΕΚ τη νίκη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X