Η ΑΕΚάρα… κρέμασε το παράρτημα στις ταράτσες, τους χόρεψε ο Γκαρσία!

Η ΑΕΚάρα… κρέμασε το παράρτημα στις ταράτσες, τους χόρεψε ο Γκαρσία!
Photo Credits: INTIME

Μαεστρικό κοουτσάρισμα Χιμένεθ, ΑΕΚ για πολλά γούστα και μαγεία από τον Λιβάι, έριξαν σε ελεύθερη πτώση τον Αρη και τον αισχρό διαιτητή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή ήταν ΑΕΚ. Μια ομάδα με ξεκάθαρους προσανατολισμούς, που μπήκε για να πάρει τη νίκη και κατάφερε να κρεμάσει στις…ταράτσες τον Αρη. Μαεστρικός σχεδιασμός και άψογο κοουτσάρισμα από τον Χιμένεθ, μαγική εμφάνιση και γκολ από τον Λιβάι, μεγάλη ψυχή από την ΑΕΚ κόντρα στις προκλήσεις του Αρη και την αισχρή διαιτησία του Μπέμπεκ. Η καρμανιόλα από την Κροατία επέτρεψε να βαρούν στο ψαχνό οι περίεργοι με τα μαύρα, έκοψε ακόμα και την τελευταία αλλαγή της ΑΕΚ!

Ο Χιμένεθ έδειξε τις σκέψεις του – πολλές εκ των οποίων είχαν αρχίσει να φαίνονται από τις δηλώσεις του χθες – με τις επιλογές για την αρχική 11άδα. Και αν για την άμυνα τα πράγματα ήταν μετρημένα κουκιά, με τη χρησιμοποίηση των εναπομείναντων παικτών, στην επίθεση ο Ισπανός έδωσε στίγμα. 4-3-3 με ενισχυμένη μεσαία γραμμή, όπου ο Σιμόες ήταν κόφτης και οι Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς εσωτερικοί χαφ, Λιβάι και Μαχαίρας στα άκρα, Καρίμ στην κορυφή της επίθεσης! Εκτός δηλαδή Μάνταλος, εκτός και ο Λιβάγια.

Απόλυτος έλεγχος

Η εικόνα του ματς αναμενόμενη. Με την τριάδα στη μεσαία γραμμή η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει συμπαγή την άμυνα της. Πολλά τρεξίματα, που έκοψαν το παιχνίδι του Αρη στα δύο. Ο Γκάμα ήταν εκτός παιχνιδιού, ο Αρης δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ούτε από τα άκρα – αν και ο Λόπες είχε κάποια ζητήματα από κακές επιλογές – και έψαχνε τρόπο μόνο μέσα από βαθιές μπαλιές από την άμυνα, αλλά και εκμεταλλευόμενος ατομικά αβίαστα λάθη των παικτών της ΑΕΚ.

Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Η ΑΕΚ δεν είχε κανένα ζήτημα αμυντικά, αλλά δημιουργικά ο Χιμένεθ επένδυσε στην ταχύτητα του Λιβάι. Ωστόσο, εκεί η ΑΕΚ βρήκε την εχθρική διαιτησία του Κροάτη Μπέμπεκ, που αγνοούσε επιδεικτικά τα σκληρά μαρκαρίσματα (κάποια έμοιαζαν με αγώνα κατς!) προς τον Γκαρσία. Ο Λιβάι έδειχνε πάντως τσαμπουκά και δεν σταματούσε σε καμία φάση, ενώ αντίθετα ο Μαχαίρας δεν κρατούσε μπάλα.

Κίνηση ματ από Μανόλο

Μοιραία, το ματς ήταν κλειστό με ελάχιστες φάσεις. Η καλύτερη ανήκε στην ΑΕΚ, όταν ο Λιβάι άφησε…αγάλματα δύο παίκτες του Αρη, αλλά στο γύρισμα λουκούμι στο σημείο του πέναλτι για τον Ανσαριφάρντ, η κεφαλιά του Ιρανού ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Μπουσέ. Η ΑΕΚ είχε και το ντεζαβαντάζ της αποχώρησης του Νεντελτσεάρου λόγω τραυματισμού, σε χρονικό σημείο μάλιστα που επιχειρούσε να κερδίσει μέτρα μέσα στο γήπεδο και αυτό την μπλόκαρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επιχείρησε άμεσα να ανεβάσει ρυθμό. Προσπάθησε να πάρει μέτρα μέσα στο γήπεδο, να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και να έρθει πιο κοντά στην εστία του Αρη. Υπήρχε διάθεση, πολλά τρεξίματα από Σιμόες και Γαλανόπουλο, αλλά το ζήτημα προέκυπτε από την κακή μέρα του Κρίστισιτς, που δυσχέραινε τη λειτουργία της ομάδας τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Και ο Χιμένεθ, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έκανε τις κινήσεις του.

Γκολ ποίημα από τον Λιβάι

Ο Ισπανός έριξε στο ματς Μάνταλο και Λιβάγια (αντικαθιστώντας Κρίστισιτς και Μαχαίρα), με στόχο να κυριαρχήσει ακόμα περισσότερο στο γήπεδο και να μπορέσει να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Στην πρώτη φορά που το έκανε, η ΑΕΚ δεν βρήκε άμεσα ευκαιρία, αλλά στην εξέλιξη της φάσης κέρδισε το φάουλ από το οποίο προέκυψε η γκολάρα του Λιβάι. Με μαγική εκτέλεση, ο παικταράς της Ενωσης κάρφωσε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Αρη και έδωσε προβάδισμα (69’).

Ο Χιμένεθ είχε δέσει «κόμπο» τον αντίπαλο του και συνέχισε με μαεστρικές κινήσεις από τον πάγκο. Θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Σάκχοφ και να βάλει τον Ολιβέιρα να κρατά όλη την άμυνα του Αρη, αλλά έπεσε σε ακόμα μια κωμική απόφαση του Μπέμπεκ. Συνολικά, ο Κροάτης διαιτητής έδινε κάρτες μόνο στην ΑΕΚ, είχε θλιβερή συμπεριφορά και επέτρεψε στον Αρη να δυναμιτίζει το παιχνίδι σε κάθε ευκαιρία.

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι ως το φινάλε. Δεν μάσησε από τις προκλήσεις του Αρη, δεν εκνευρίστηκε από τις αποφάσεις του Μπέμπεκ, δεν επέτρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ούτε καν να πλησιάσει προς την εστία του Αθανασιάδη. Και στο τέλος πανηγύρισε την πρώτη σημαντική νίκη της νέας εποχής, που την ανέβασε στη 2η θέση της βαθμολογίας και με περισσότερο αυτοπεποίθηση για το μέλλον της.

Αρης-ΑΕΚ: 0-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς (87’ Ιωάννου), Ματίγια, Σάσα (87’ Τζέγκο), Σίλβα (63’ Γκαρσία), Γκάμα, Μαντσίνι, Μάνος

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (20’ Λάτσι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς (60’ Μάνταλος), Γκαρσία (75’ Σάκχοφ), Μαχαίρας (60’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ

Ο Μπέμπεκ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μπεναλουάν (90’+), Σούντγκρεν (90’+) – Κρίστισιτς (30’), Λιβάγια (69’), Ανσαριφάρντ (74’), Γαλανόπουλο (85’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X