Αρης-ΑΕΚ: «Εξαιρετική αμυντική λειτουργία-Στο χέρι της Ενωσης το ματς»

Αρης-ΑΕΚ: «Εξαιρετική αμυντική λειτουργία-Στο χέρι της Ενωσης το ματς»
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ματς της ΑΕΚ με τον Αρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ και Αρης έχουν μείνει στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο στο «Κλ. Βικελίδης» σε ένα παιχνίδι πολύ κλειστό, χωρίς πολλές φάσεις.

Η Ενωση έχει την καλύτερη στιγμή στο ματς στο 20′, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά από καλή θέση, μετά από εξαιρετική κίνηση και πάσα του Λιβάι Γκαρσία.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο Αρης-ΑΕΚ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Η θέση της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο δείχνει ότι πήγε στο Χαριλάου αρχικά για να μην κινδυνεύσει και με καλή κυκλοφορία της μπάλας να καταφέρει να χτυπήσει τον Αρη. Δεν κάνει παιχνίδι κυριαρχίας, αλλά πατά γερά. Το πρόβλημα με τον Νεντελτσεάρου αφαίρεσε καθαρό μυαλό από την Αρη, αλλά ευτυχώς δεν πιέζεται πολύ. Στις φάσεις όμως που πιέζεται δείχνει αδυναμίες πίσω. Η ΑΕΚ δεν έχει άλλα στόπερ, όπως δεν έχει και άλλο δεξί μπακ. Και αυτό διότι αποφασίστηκε να τελειώσουν Χνιντ, Βασιλαντωνόπουλος, Παουλίνιο, δίχως να έρθουν αντικαταστάτες πρώτα. Κάτι που δυστυχώς σήμερα δείχνει την μεγάλη εικόνα του προβλήματος. Μακάρι να είναι μια καλή αρχή για τον νεαρό Λάτσι και τι μπορεί να κάνει. Επιθετικά βρήκε και θα βρει και άλλες φάσεις η ΑΕΚ. Ειδικότερα όταν μπουν στο γήπεδο Μάνταλος και Λιβάγια… θεωρητικά. Το ματς είναι στο χέρι της ΑΕΚ και ο Αρης όσο δεν βρίσκει ρυθμό και δεν πατά περιοχή είναι ακίνδυνος. Εκτός αν προσφέρει η ίδια η ΑΕΚ την ευκαιρία…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε την έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Μαχαίρα στα άκρα και άφησε στον πάγκο τον Μάνταλο, που όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι θα ξεκινήσει. Η ατυχία με τον τραυματισμό του Νεντελτσιάρου και την αναγκαστική χρησιμοποίηση του Λάτσι έδειξε ότι ο μικρός θα μπορούσε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο παρελθόν. Η ΑΕΚ στέκεται καλά, αμύνεται συνολικά, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Γκαρσία και έχει χάσει την καλύτερη ευκαιρία του ματς. Ωστόσο δέχεται πίεση και πρέπει να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα και να την κυκλοφορήσει περισσότερο και πιο γρήγορα…

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: Πρώτα να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο. Το ότι η ΑΕΚ έχει ρόστερ που σε ματς με τον Άρη στο Χαριλάου, έχει για την επίθεση στον πάγκο, τον Λιβάγια, τον Μάνταλο, τον Ολιβέιρα, τον Τάνκοβιτς και τον Αλμπάνη, αλλά την ίδια στιγμή, αναγκάζεται να παίζει με τετράδα στην άμυνα, τους Μπακάκη, Λάτσι, Σβάρνα και Λόπες, χωρίς να έχει ούτε έναν παίκτη στον πάγκο, φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κανείς, το μέγεθος της ανισορροπίας που υπάρχει στην ομάδα. Το να μην έχεις τον Τσιγκρίνσκι στα μισά παιχνίδια της σεζόν, ήταν τόσο δεδομένο, όσο είναι και το ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή. Το να σου τραυματιστεί επίσης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ο οποιοσδήποτε παίκτης όπως συνέβη απόψε με τον Νεντελτσιάρου, είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο στο ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν η ΑΕΚ κατορθώσει να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν για τρίτο σερί παιχνίδι, κάτι που θα συνιστά 100% επίτευγμα του προπονητή της, δεν θα πρέπει να… παρερμηνευτεί από τη διοίκηση, η οποία οφείλει να ενισχύσει τον Μανόλο, με ένα δεξί μπακ και με έναν στόπερ κλάσης. Τώρα, όσον αφορά στο πρώτο ημίχρονο, ισορροπημένο είναι το ματς, με δύο καλές ευκαιρίες για τον Άρη (και οι δύο από λάθη του Λόπες) και μία της ΑΕΚ. Το ματς έχει πολλή τακτική και δείχνει ότι θα κριθεί στο γκολ. Αν αντέξει η άμυνα, ο Χιμένεθ έχει λύσεις στον πάγκο για να “χτυπήσει” στο τέλος. Προς το παρόν, λόγος ανησυχίας για τον Άρη, είναι μόνο ο Λιβάι. Για να δούμε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Εξαιρετική αμυντική λειτουργία για ακόμα μια φορά. Ο Γκάμα δεν υπάρχει στο γήπεδο, το πρόβλημα προκύπτει μόνο από την αριστερή πλευρά όπου ο Λόπες δεν έχει καλή συνεργασία με τον Μαχαίρα και από την άμυνα του Αρη, καθώς ο Καρίμ δεν μαρκάρει όπως πρέπει. Δημιουργικά, η ΑΕΚ ψάχνει πολύ τον Γκαρσία και όλος ο Αρης πέφτει πάνω του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λύσεις.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Ξέραμε πάνω κάτω την εικόνα που θα έχουμε με την – σωστή- επιλογή του Χιμένεθ για τρεις χαφ. Αλλά πάνω που άρχισε η ΑΕΚ να παίρνει τον έλεγχο, ήρθε η απώλεια του Νεντελτσεάρου, που αποσυντόνισε την ομάδα και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να βρεθεί ξανά ισορροπία. Εννοείται πως πλέον ο δείκτης δυσκολίας είναι τεράστιος, με ένα 18χρονο παιδί να αγωνίζεται χωρίς δευτερόλεπτο συμμετοχής πριν και μάλιστα με παρτενέρ όχι κάποιον από τους πιο έμπειρους στόπερ της ομάδας. Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ έχει πάθος, έχει «ατσάλι» και τα δίνουν όλοι, όλα. Δεν είμαι υπέρ του να αλλάξει κάποιο από τα τρία χαφ για έναν πιο επιθετικογενή. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να ανοίξεις χώρο, με το πρόβλημα που αυξήθηκε στις επιλογές στην αμυντική γραμμή. Η ΑΕΚ αν βρει κάτι από το παιχνίδι, αναγκαστικά πρέπει να το βρει από αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Με την έμπνευση για τριάδα στην μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ έχει πάρει καλά αποτελέσματα στην ανασταλτική της λειτουργία. Και θεωρητικά θα μπορούσε να πάρει και επιθετικά πράγματα από τα δυο άκρα, όμως στο δημιουργικό κομμάτι ο Κρίστιτσιτς κυρίως, δεν βοηθά καθόλου. Δεν είναι μικρό πράγμα το γεγονός πως έχασε τόσο νωρίς τον Νεντελτσεάρου και χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο ο Λάτσι. Έχει πάντως η ΑΕΚ πολλές επιλογές από τον πάγκο, για να στριμώξει τον αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X