ΑΕΚ: Ανοιξε λογαριασμό ο Βασιλόπουλος (VIDEO)

Χρήστος Βασιλόπουλος: Το «λιονταράκι» της ΑΕΚ

Το πρώτο και ένα από τα ελάχιστα γκολ του Χρήστου Βασιλόπουλου με την ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για έναν παίκτη που μετρά 126 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όταν σκοράρει μόνο δύο φορές ο απολογισμός είναι φτωχός. Ωστόσο, όταν πρόκειται για αμυντικό που διακρινόταν κυρίως για την ικανότητα στο μαν του μαν και την εξουδετέρωση αντιπάλων, το σκοράρισμα ήταν δεύτερο θέμα. Ετσι, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο περιβόητος «σπούργος» της ΑΕΚ, έφτασε μια μέρα σαν σήμερα του 1990 (έπειτα από τέσσερα χρόνια στα «κιτρινόμαυρα») να σκοράρει για πρώτη φορά.

Ηταν η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα και ο Βασιλόπουλος με δυνατό βολέ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ (λίγο μετά ο Μπατίστα πέτυχε και δεύτερο γκολ και κλείδωσε τη νίκη με 2-0). Εκείνη η νίκη ήταν σημαντική, καθώς η Ενωση βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας συγκάτοικη με τον Ολυμπιακό. Το εντυπωσιακό για τον Πατρινό δεξί μπακ είναι πως και το δεύτερο γκολ του σε αγώνα πρωταθλήματος έγινε και πάλι με αντίπαλο τον Απόλλωνα, εκ νέου σε νίκη με 2-0 (το 1992).

Ο Βασιλόπουλος έμεινε στην ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 1993 και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, όντας βασικό στέλεχος. Δεξί μπακ με πολλές δυνάμεις, που ακόμα μένει κοντά στην ομάδα και ήταν προχθές στη συγκέντρωση των παλαιμάχων. Ο Βασιλόπουλος πέτυχε και ένα γκολ στο κύπελλο, στην τελευταία του σεζόν με την ΑΕΚ, στη νίκη με 3-0 επί του Ιωνικού. Επίσης, στα χρόνια που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα», είχε και 14 ευρωπαϊκές συμμετοχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X