Η μέρα που έφυγε ο μύθος Λευτέρης Αντωνιάδης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η μέρα που έφυγε ο μύθος Λευτέρης Αντωνιάδης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σαν σήμερα το 2012 «έφυγε» από τη ζωή ο εμβληματικός ο Λευτέρης Αντωνιάδης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Λευτέρης Κιουτσούκ (μικρός) Αντωνιάδης.

Ο μυθικός στράικερ της δεκαετίας του ’50 γεννήθηκε στην Πρίγκηπο της Προποντίδας στις 22 Δεκεμβρίου 1925, τρία χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Δέκα παιδιά είχε η οικογένεια, και ο ψαράς πατέρας αγωνιζόταν να τα βγάλει πέρα. Στις αλάνες του νησιού ο Λευτέρης θα κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Εκεί θα αποκτήσει και το προσωνύμιο «κιουτσούκ» (τουρκικά: küçük), που σημαίνει μικρός. Αρχικά το παρατσούκλι θα του κολλήσει για να τον ξεχωρίζουν από τον μεγαλύτερο αδερφό του, μετά λόγω του ύψους του που ήταν μόλις 1,69 μ.

Ο σπουδαίος φορ το 1964 σε ηλικία 39 ετών και έπειτα από 323 γκολ σε 480 εμφανίσεις (μέχρι και σήμερα είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας), ήρθε στην ΑΕΚ. Αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα μόλις σε πέντε αγώνες και έβαλε δύο γκολ, προτού κρεμάσει για πάντα τα παπούτσια του. Το 1965 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τους πάγκους του Αιγάλεω. Προπόνησε ελληνικές αλλά και τουρκικές ομάδες μέχρι το 1972, οπότε και έκλεισε τον κύκλο του ως προπονητής στη Σαμσούνσπορ.

Ηταν εύλογο, πως οι Κωνσταντινουπολίτες της ΑΕΚ δεν έμειναν διόλου αδιάφοροι στην παρουσία του Λευτέρη στην Ελλάδα. Ο αστικός μύθος αναφέρει πως σε μια έξοδο και μεταξύ τύρου και αχλαδιού, κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του σε συμβόλαιο, δίχως ποτέ να το καταλάβει εκείνος. Ετσι φόρεσε τη φανέλα της Ενωσης και την περίοδο 1965-1966 αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες σκοράροντας δύο γκολ. Ωστόσο, αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα του μετά από τραυματισμό στον αγώνα με τον Ηρακλή και θα κλείσει άδοξα την τεράστια πορεία του. Ο μύθος του Λευτέρη έσβησε στις 13 Ιανουαρίου του 2012, σκορπίζοντας θλίψη σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η μέρα που έφυγε ο μύθος Λευτέρης Αντωνιάδης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πατριάρχης μαζί με τον Λευτέρη Αντωνιάδη στην Πρίγκηπο στις 15 Αυγούστου 2009

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X