Σύψας: «Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων Ιανουάριο, Φεβρουάριο ειδικά στην Αττική» (VIDEO)

Σύψας: «Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων Ιανουάριο, Φεβρουάριο ειδικά στην Αττική» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για έκρηξη κρουσμάτων μέσα στους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο στην Αττική έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εξέφρασε τους φόβους του, για το ενδεχόμενο να υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη κρουσμάτων τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στην Αττική.

Παράλληλα ανέφερε πως το πρόβλημα, με μία τέτοια έκρηξη κρουσμάτων είναι ότι δεν θα γίνει σταδιακά, αλλά απότομα. Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται αλλά και ότι υπάρχει η τάση για μείωση της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων.

«Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το πως πάρθηκε η απόφαση αυτή, από την στιγμή που υπάρχουν φόβοι για έξαρση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες μέρες ο κ. Σύψας ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο, αλλά και το ότι ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας με τα δεδομένα να αλλάζουν ανά ημέρα.

Μάλιστα ανέφερε πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή προκειμένου να πάρει τις απόφάσεις της, ενώ σημείωσε πως σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι η Λάρισα και η Λακωνία δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή.

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των καθημερινών δραστηριοτήτων, ο καθηγητής ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, ενώ στην συνέχεια σειρά θα πάρουν το λιανεμπόριο αρχικά και η εστίαση έπειτα. Στο σημείο αυτό, ο ίδιος τόνισε πως εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τις φήμες που έχουν ακουστεί και γραφτεί κατά καιρούς.

Ολοκληρώνοντας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μίλησε ακόμα και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί», ενώ σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού και έντονης κινητικότητας που παρατηρούνται στο lockdown είπε ότι προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown εξαιτίας της κούρασης του κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X