Final 4 Κυπέλλου: Το επιτυχημένο μοντέλο του BCL και το κυνήγι εντυπώσεων του Προμηθέα

Επίσημο: Με Final Four στο ΟΑΚΑ θα ολοκληρωθεί το Κύπελλο Ελλάδας
Photo Credits: INTIME

Έντονο το παρασκήνιο πίσω από την τελική επιλογή για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ΕΟΚ αποφάσισε τη διεξαγωγή των προημιτελικών αγώνων, στις έδρες των ομάδων που έχουν οριστεί εξ αρχής και στη συνέχεια την διοργάνωση Final 4 για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδας για τη σεζόν 2020-21, σε μια απόφαση με έντονο παρασκήνιο.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο θεσμός του Κυπέλλου θα ολοκληρωθεί με Final 4, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Πριν από αυτό τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του θεσμού θα διεξαχθούν κανονικά στις έδρες των ομάδων, όπως έχουν οριστεί.

Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στο Λαύριο για να αντιμετωπίσει την -πιο φορμαρισμένη αυτή την περίοδο- ομάδα του Χρήστου Σερελη.

Η απόφαση αυτή είχε αρκετές… ζυμώσεις, μέχρι να φτάσουμε στο δια ταύτα. Κι αυτό γιατί αρκετές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και η ΑΕΚ πρότειναν την διεξαγωγή ενός Final 8 στα πρότυπα του αντίστοιχου που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο για το BCL.

Η ΕΟΚ αναγνώρισε μάλιστα την επιτυχία της διοργάνωσης εκείνης, στην οποία η ΑΕΚ είχε μεγάλο μερίδιο στην οργάνωση και στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία για τις ομάδες και κάθε εμπλεκόμενη πλευρά. Παρ’ ΄όλα αυτά, προτιμήθηκε η ιδέα της διεξαγωγής ενός Final 4, κάτι για το οποίο συμφώνησαν όλες οι ομάδες πως είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για την ακρίβεια όμως, όχι όλες. Ο Προμηθέας σήκωσε το… λάβαρο της επανάστασης -χωρίς αιτία- εξαπολύοντας επίθεση στην ΕΟΚ για τον ορισμό του Final 4. Σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών της ΕΟΚ, οι Πατρινοί θέλησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης. Και όλα αυτά σε έναν πόλεμο εντυπώσεων χωρίς αντίκρισμα. Κι όλα αυτά ενώ όλες οι πλευρές θέλουν την διεξαγωγή μιας τελικής φάσης και ιδίως στην Αθήνα, που είναι και η πρωτεύουσα και το κέντρο του υγειονομικού ενδιαφέροντος.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X