ΑΕΚ, τι θα κάνεις με τη διαιτησία;

ΑΕΚ, τι θα κάνεις με τη διαιτησία;
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, θυμάται, θυμίζει, καταγράφει στοιχεία και αριθμούς και… αναρωτιέται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σημαντικό ότι η ΑΕΚ έκανε δύο νίκες, χωρίς να δεχτεί γκολ, γεγονός που είναι 100% έργο Μανόλο.

Αλλά η βαθμολογία είναι πάντα εκεί, για να την βλέπουμε και να μας προσγειώνει στη σκληρή και ωμή πραγματικότητα. Η κατάσταση μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί μέχρι τα τέλη Γενάρη, αλλά για να συμβεί αυτό, απαιτούνται σερί νίκες, κόντρα πλέον σε πιο δύσκολους αντιπάλους.

Η ΑΕΚ έχει τον Άρη την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη, έχει τον Ατρόμητο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, έχει τον ΠΑΟΚ την μεθεπόμενη Κυριακή στην Τούμπα και ενδιάμεσα και την πρώτη κυπελλική μάχη με τον Απόλλωνα. Εστιάζοντας στα τρία ματς πρωταθλήματος, δηλαδή με Άρη, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, η «Ένωση» θα πρέπει να τα κερδίσει και τα τρία, για να αρχίσουμε να βλέπουμε τη βαθμολογία και να μην μας πιάνει η… καρδιά μας. Δύσκολο μεν, αλλά πρέπει να κάνει και κάτι η ΑΕΚ στα δύσκολα παιχνίδια, γιατί τα 2,5 τελευταία χρόνια είναι παντελώς απογοητευτική.

Μέσα σε όλα, έχεις και τους… Κουτσιαύτηδες

Το ότι η ΑΕΚ έκανε δύο νίκες με… συνταγή Χιμένεθ, δεν αναιρεί ούτε τα αγωνιστικά της προβλήματα, ούτε την ανάγκη για να ενισχυθεί μέσα στον Ιανουάριο. Τα κενά και οι ελλείψεις στην άμυνα κάνουν «μπαμ» και δεν δικαιούται κανείς να λέει ότι δεν τα ξέρει ή να κάνει ότι δεν τα βλέπει. Μέσα σε όλα αυτά, τα οποία ωστόσο έχουμε καταγράψει χίλιες φορές, υπάρχει και το επαναλαμβανόμενο «μαστίγωμα» της ΑΕΚ από τους διαιτητές.

Και σε αυτόν τον τομέα, δεν σημαίνει το ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει σαν να μην υπάρχει θέμα, επειδή π.χ. κέρδισε τελικά την Λαμία. Ο Κουτσιαύτης είχε ακυρώσει το καθαρό γκολ του Λιβάγια και στο ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και τότε είχε νικήσει στο τέλος η ΑΕΚ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως, παύει να είναι σύμπτωση.

Η ΑΕΚ, όπως και κάθε ομάδα, έχει το δικαίωμα στη νίκη, ακόμα και όταν δεν είναι καλή, ακόμα και όταν έχει προβλήματα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, το γράφω γιατί υπάρχουν αρκετοί ΑΕΚτζήδες, που όταν γράφουμε για τη διαιτησία, σχολιάζουν: «δεν βλέπετε τα χάλια μας, η διαιτησία μας φταίει…». Τα χάλια μας και τα ξέρουμε και τα έχουμε γράψει χίλιες φορές. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν διαιτητή να προσπαθεί να σε… πιστολιάσει.

Με στοιχεία και με αριθμούς

Και δεν είναι μόνο ο Κουτσιαύτης. Όπως δεν είναι μόνο και το τι συμβαίνει στα παιχνίδια της ΑΕΚ. Είναι και το τι συμβαίνει στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, του ΟΣΦΠ, του Άρη. Πρώτος ο ΠΑΟΚ στα πέναλτι φέτος, δεύτερος ο Άρης! Τελευταία και καταϊδρωμένη η ΑΕΚ, που έχει πάρει ένα πέναλτι, όλο κι όλο, σε 15 παιχνίδια! Κι αυτό με τα… χίλια ζόρια το πήρε στα Γιάννενα! Σε ένα ματς που σε τέσσερις φάσεις που είχαν κριθεί στο VAR (μια εκ των οποίων και το πέναλτι), σε όλες η αρχική απόφαση ήταν εναντίον της ΑΕΚ, η οποία δικαιώθηκε από την τεχνολογία!

Και στην Τρίπολη, είχε νικήσει η ΑΕΚ, με φουλ κόντρα διαιτησία, που δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι πάνω στον Τάνκοβιτς, ενώ αντίθετα δεν είχε πάει καν στο VAR η φάση του γκολ του Αστέρα, όπου υπήρχε επιθετικό φάουλ του Μπαράλες στον Τσιγκρίνσκι.

Τέσσερις αποβολές η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, δύο ο Άρης, μία ο ΠΑΟΚ, καμία ο ΟΣΦΠ! Δεύτερη στη σχετική κατηγορία η «Ένωση». Απευθείας αποβολή στον Ινσούα στο ματς με την Λαμία, «πνίξιμο» της δεύτερης κίτρινης στον Βιεϊρίνια στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Βόλο. «Πνίξιμο» και της αποβολής του Τζώλη στο ματς με την Λαμία, όταν ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ είχε ρίξει εν ψυχρώ χτύπημα σε αντίπαλο.

Η τακτική των «άλλων» πιάνει τόπο

Τα πήρε όμως ο ΠΑΟΚ αυτά τα ματσάκια και είναι σήμερα πάνω από την ΑΕΚ στη βαθμολογία! Ενώ η ΑΕΚ την πλήρωσε την αποβολή του Μάνταλου στο Περιστέρι και έχασε τρεις βαθμούς.

300 φάουλ υπέρ του ο Άρης στο πρωτάθλημα, 235 η ΑΕΚ! 253 φάουλ κατά του Άρη, 270 κατά της ΑΕΚ! Και να σας πω και κάτι ακόμα; Μπορεί στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, να καταρρακωθήκαμε από την τριάρα και να μην είχαμε διάθεση ακόμα και να… ψελλίσουμε κάτι για τη διαιτησία, αλλά στη φάση της διπλής ευκαιρίας με το δοκάρι του Μάνταλου, υπήρχε χερούκλα και πεναλτάρα.

Θα μου πείτε, καλά όλα αυτά, αλλά η ΑΕΚ τι κάνει; Δεν έχει ευθύνη; Σαφώς και έχει! Ακόμα κι αν η ευθύνη της είναι ότι δεν ωρύεται όπως κάνουν οι άλλοι ξεπερνώντας τα όρια της γραφικότητας, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι η τακτική των άλλων πιάνει τόπο ενώ της ΑΕΚ όχι. Αυτή είναι η αλήθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X