Σχολεία: Γιατί δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου -Τα πιθανότερα σενάρια

Ανακοινώνεται στις 18:00 το κλείσιμο των δημοτικών -«Λουκέτο» και σε νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους επιστήμονες, το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για το ζήτημα της επαναλειτουργίας και άλλων βαθμίδων των σχολείων.

Μετά το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα γυμνάσια και τα λύκεια και, πρωτίστως, στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που πρέπει να… τρέξουν για την προετοιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων -για τις οποίες ανακοινώθηκε «κούρεμα» στην εξεταστέα ύλη.

Η κρίσιμη απόφαση για τα γυμνάσια και τα λύκεια, όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, θα ληφθεί την Παρασκευή. Ενα από τα σενάρια για τα σχολεία που ακούγεται ολοένα και συχνότερα τις τελευταίες ημέρες αφορά στο άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου. Αυτή η εκδοχή, ωστόσο, δεν δείχνει να συγκεντρώνει πιθανότητες.

Σχολεία: Γιατί δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου

Παράγοντας του υπ. Παιδείας εξήγησε στο iefimerida.gr ότι «δεν είναι καθόλου εύκολο να προχωρήσει το μεμονωμένο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, καθώς υπάρχουν εμπόδια οργανωτικής και τεχνικής φύσεως. Οι καθηγητές της Γ’ Λυκείου διδάσκουν και στην Α’ και Β’ Λυκείου. Αν επαναλειτουργούσε με διά ζώσης μαθήματα μόνο η Γ’ Λυκείου, αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε οι ίδιοι καθηγητές να διδάσκουν με τηλεκπαίδευση στην Α’ και στη Β’ Λυκείου και με φυσική παρουσία στη Γ’ Λυκείου. Δεν είναι εφαρμόσιμο αυτό το σχέδιο».

Στόχος του υπουργείου Παιδείας παραμένει το προσεκτικό άνοιγμα των τάξεων τόσο του γυμνασίου όσο και του λυκείου, με προτεραιότητα στο λύκειο. Ενας βασικός λόγος που η ηγεσία του υπ. Παιδείας προκρίνει την επαναλειτουργία και των τριών τάξεων του λυκείου, όπως αναφέρει το esos.gr, είναι η ειλημμένη απόφαση να εφαρμοστεί από φέτος η Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X