Ο δικός τους ο τρόπος και η πρόστυχη διαιτησία

Ο δικός τους ο τρόπος και η πρόστυχη διαιτησία
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου παίρνει τα μηνύματα και από τη Λαμία και κάνει μία σούμα για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τώρα πια τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση. Εχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία από την παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ. Ξέρουμε πολύ καλά τι να περιμένουμε και τώρα πια, στην τέταρτη παρουσία του στην ΑΕΚ, είναι ξεκάθαρο τι μπορεί να γίνει με τον Ισπανό. Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Και βέβαια δεν αναφέρομαι μόνο στις δύο νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό και στη Λαμία, που έτσι κι αλλιώς είναι το αναμενόμενο που θα έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ κόντρα σε δύο από τις ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας.

Εξίσου σημαντικό όμως, με τους βαθμούς της νίκης είναι πως αυτά τα δύο παιχνίδια η ΑΕΚ κατάφερε να μη δεχτεί παρά μόνο μία φάση! Η άμυνά της ΑΕΚ, που έτρεμε και δεχόταν τρία γκολ από τον Απόλλωνα και δύο από το Βόλο, η άμυνα της ΑΕΚ που δέχτηκε τρία γκολ από τον Ολυμπιακό δίχως καν να κάνει φάση η ομάδα του Μάρτινς σε 180 λεπτά, έστω και με αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας δέχτηκε μόνο μία φάση!

Η βάση και η κλάση

Αυτό αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό βήμα. Μία βάση για να μπορείς να ξεκινήσεις οποιαδήποτε κουβέντα. Αυτός ο τρόπος, ο τρόπος του Χιμένεθ δεν είναι εκείνος που μπορεί να ενθουσιάσει και να αποτελέσει το όραμα για μία ΑΕΚ, η οποία θα σαρώνει και θα εντυπωσιάζει με την μπάλα που θα παίζει. Αλλά είναι αρκετά αποτελεσματικός. Εάν μάλιστα καταφέρει να αξιοποιήσει και ορισμένα από τα τεράστια επιθετικά ατού που διαθέτει πλέον, νομίζω πως μπορεί να φτιάξει πάρα πολύ καλά το μέλλον του.

Είδατε, πως το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ΑΕΚ αυτή τη φορά ήταν ο Ανσαριφάρντ. Μεγάλης κλάσης επιθετικός, που θεωρώ πως ήταν από τις πιο μεγάλες και έξυπνες μεταγραφές της ΑΕΚ των τελευταίων ετών. Τεράστια κίνηση η απόκτησή του και φανερώνεται σχεδόν σε κάθε ευκαιρία. Το γκολ που βάζει αποτελεί κίνηση μεγάλου σέντερ φορ. Η έξυπνη κίνηση, η περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, το ξαφνικό συρτό σουτ που δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, όλα αυτά είναι δείγμα της κλάσης και της ποδοσφαιρικής ευφυΐας του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Καρίμ μπορεί να παίρνει παιχνίδια μόνος του, όπως στην ίδια κατηγορία ανήκουν και άλλοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης και στις δημιουργικές θέσεις. Θα έλεγα βέβαια, πως η συνολική εικόνα στο παιχνίδι, εκείνος που με εντυπωσίασε πέραν του Ανσαριφάρντ, ήταν ο Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός έκανε εντυπωσιακά πράγματα και έδειξε, ότι – επιτέλους – όταν μπορεί να παίζει αριστερά, εκεί που παίζει δηλαδή στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του, μπορεί να είναι πραγματικά αποδοτικός και ουσιαστικός για την ΑΕΚ.

Πέρασαν μήνυμα οι διαιτητές

Με τον τρόπο του Χιμένεθ, τον κυνικό, ουσιαστικό, αλλά απόλυτα αποδοτικό, με τον τρόπο του Καρίμ, δηλαδή την κλάση και την ποδοσφαιρική ποιότητα, κόντρα σε ομάδες του μέσου όρου του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ μπορεί να βρίσκει τις λύσεις. Εκεί που ακόμα δεν έχει βρει λύσεις και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί είναι σε ό,τι αφορά τη διαιτησία. Είναι ξεκάθαρο στα δικά μου μάτια, πως ο Κουτσιαύτης επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης προς την ΑΕΚ με την απόφασή του να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ινσούα.

Γιατί είναι πολύ φανερό, ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον Αργεντινό για να πατήσει τον αντίπαλό του. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ένα μπλέξιμο των ποδιών και θα μπορούσε στη χειρότερη των περιπτώσεων να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. Ο Κουτσιαύτης έρχεται και τον αποβάλλει, ενώ υπήρξαν ακόμα πολλές μικρές φάσεις στη διάρκεια του ματς, ακόμα και η κεφαλιά του Σβάρνα στο 78’ αν θέλετε που μπλόκαρε τελικά ο Επασί, στις οποίες ο διαιτητής και οι βοηθοί του έδειχναν πως ήθελαν να περάσουν το μήνυμα προς την ΑΕΚ.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια πατήστε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X