Στο μικροσκόπιο οι 16 κιτρινόμαυροι της Λαμίας

Εικόνες από το Λαμία-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξαν στο ματς απέναντι στην Λαμία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι του ματς με την Λαμία:

Γιώργος Αθανασιάδης: Μπορεί η ΑΕΚ σχεδόν για ένα ημίχρονο να έπαιζε με δέκα παίκτες, όμως πέρασε ένα πολύ ξεκούραστο βράδυ. Δεν είχε σχεδόν καθόλου δουλειά και μόνο φάσεις να διαχειριστεί με τα πόδια είχε και τις περισσότερες φορές, το έκανε σωστά.

Μιχάλης Μπακάκης: Η Λαμία έπαιζε κυρίως από την πλευρά του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και χρειάστηκε να δώσει αρκετές προσωπικές μονομαχίες με τον Ρόμανιτς. Τις περισσότερες τις κέρδισε. Με την μπάλα στα πόδια έκανε κάποια λάθη, παρόλα αυτά είχε ανεβάσματα για να βοηθήσει την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ και έχασε και μια ευκαιρία να σκοράρει σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.  Και στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε πολλή δουλειά.

Στράτος Σβάρνας: Επέστρεψε στην ενδεκάδα και στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο δεν έδειχνε και πάλι να πατά γερά στο γήπεδο και να έχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις του. Πολλές φορές ήταν ασταθείς στις αντιδράσεις του, ενώ με την μπάλα στα πόδια του και όσες φορές δοκίμασε να κάνει παιχνίδι από τα μετόπισθεν, είχε κακές επιλογές. Έβγαλε πάντως πάθος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ιονούτς Νεντελτσεάρου: Ήταν αποτελεσματικός και ουσιαστικός. Κρατούσε σωστά την θέση του, καλύπτοντας τον χώρο ευθύνης του. Ενώ πολλές φορές έβγαινε γρήγορα και σωστά πάνω στην μπάλα, για να καλύψει κάποιο κενό που πήγαινε να δημιουργηθεί στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. «Καθάρισε» σωστά και κυρίως αποτελεσματικά, τους περισσότερους κινδύνους που πήγαν να δημιουργηθούν, εν τη γεννέσει τους.  Ειδικά η φάση που «καθαρίζει» τον Αραμπούλι που έφευγε σε τετ α τετ είναι ενδεικτική της σημασίας της παρουσίας του στην άμυνα.

Εμανουέλ Ινσούα: Πήρε θέση για πρώτη φορά επί Μανόλο Χιμένεθ στο βασικό σχήμα. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες, ενώ και αυτός ανέβηκε αρκετές φορές από την πλευρά του, προσπαθώντας να βοηθήσει από τα άκρα την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, για μια ακόμα φορά δεν απέφυγε τις επιπολαιότητες ούτε στα μαρκαρίσματα, ούτε με την μπάλα στα πόδια του. Στην φάση που αποβλήθηκε ο διαιτητής το τράβηξε από τα μαλλιά, αλλά και αυτός ήταν επιπόλαιος.

Αντρέ Σιμόες: Στον ρόλο του κόφτη μπροστά από τα στόπερ επέστρεψε ο Πορτογάλος χαφ. Και χρειάστηκε να δώσει πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή. Με την μπάλα στα πόδια προσπάθησε να βοηθήσει την ΑΕΚ να αποφύγει το πρέσινγκ του αντιπάλου, αλλά δέχθηκε αρκετή πίεση και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έκανε κάποια λάθη. Όμως και πάλι έβγαλε πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.  Όταν η Ένωση έμεινε με δέκα παίκτες, έβγαλε και την ψυχή του μέσα στο ματς και την κατέθεσε.

Γέβχεν Σάκχοφ: Η παρουσία του Ουκρανού χαφ στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ ήταν σημαντική για την ομάδα, καθώς πολλές φορές χρειάστηκε να καλύψει κενά που πήγαν να δημιουργηθούν και να βγάλει καλές άμυνες. Με την μπάλα στα πόδια δέχθηκε και αυτός αρκετή πίσω από τους αντιπάλους και είχε κάποιες λάθος επιλογές.

Πέτρος Μάνταλος: Ξεκίνησε καλά το ματς παίρνοντας πρωτοβουλίες και μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι της ομάδας. Όσο ο χρόνος περνούσε, έδειχνε να χάνει αυτό το μομέντουμ. Και ήταν και από τους λόγους που η ΑΕΚ δεν ήταν στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, όσο καλή ήταν στο πρώτο μισό. Έφυγε σχετικά νωρίς από το ματς, στις αλλαγές διαχείρισης των δέκα παικτών, που έκανε ο Χιμένεθ.

Χρήστος Αλμπάνης: Ξεκίνησε το ματς αρκετά φουριόζος και στο πρώτο καλό 20άλεπτο της ΑΕΚ, πήρε πολλές προσωπικές ενέργειες από την αριστερή πλευρά. Είχε καλές προσπάθειες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με σωστό τρόπο. Παρόλα αυτά δημιούργησε αρκετά ζητήματα με την κινητικότητά του και την ταχύτητα του, στην ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Με εξαιρετικό τρόπο έκανε την δουλειά που έπρεπε να κάνει. Άνοιξε το σκορ με μια γκολάρα από φάση που ουσιαστικά δημιούργησε μόνος του και με άψογη εκτέλεση. Επίσης είχε και μια κεφαλιά στο δοκάρι. Ενώ γενικώς τον αισθάνθηκε για τα καλά η άμυνα της Λαμίας. Κυνήγησε όλες τις φάσεις και βοήθησε καθοριστικά την ΑΕΚ.  Όμως το γκολ που πέτυχε, έκρινε ουσιαστικά τον νικητή.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Δυσκολεύτηκε κάπως στο δεξί άκρο της επίθεσης καθώς δεν το έχει συνηθίσει. Γενικώς όμως ήταν πολύ κινητικός και άλλαζε συνεχώς θέσεις μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να πάρει την μπάλα και να προσπαθήσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Από την προβολή που έκανε, έφτασε η μπάλα στα πόδια του Καρίμ στην φάση του 1-0. Ενώ έχασε και αυτός μια ευκαιρία να σκοράρει με σουτ που πέρασε άουτ.

Έλντερ Λόπες: Μπήκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Και η αλήθεια είναι πως έκανε σπουδαία εμφάνιση. Πρώτος πάνω στην μπάλα, καθάρισε όλες τις φάσεις και κέρδισε όλες τις μονομαχίες.

Νέλσον Ολιβέιρα: Ήταν η επιλογή του Χιμένεθ για να μπορέσει να δώσει φρεσκάδα, πρέσινγκ και δύναμη στην επίθεση. Και ο Πορτογάλος φορ έκανε ακριβώς ότι του είχε ζητήσει ο Ισπανός τεχνικός. Και βοήθησε πολύ σημαντικά την ΑΕΚ να κρατήσει χωρίς κανένα πρόβλημα τη νίκη.

Κώστας Γαλανόπουλος: Πήρε θέση ουσιαστικά δεξιού χαφ στον σχηματισμό. Όμως ήταν παντού στο γήπεδο, έκανε τα πάντα, έβγαλε ενέργεια και καλές αμυντικές προσπάθειες και βοήθησε και αυτός σημαντικά, ώστε να μην κινδυνέψει η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο.

Νέναντ Κρίστιτστιτς: Μπήκε για να γεμίσει την μεσαία γραμμή. Έδωσε και αυτός πολλές μάχες, αλλά και πολλές λύσεις. Και από τον Σέρβο χαφ πήρε πράγματα ο Χιμένεθ.

Μάρκο Λιβάγια: Επιστράτευσε τον Κροάτη επιθετικό ο Χιμένεθ προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει μπάλα και να κρατήσει και την ΑΕΚ ψηλά και την Λαμία… χαμηλά. Και την δουλειά του ο Λιβάγια την έκανε σωστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X