«Καθάρισε» ο Καρίμαρος για την ΑΕΚ, πέρασε με 0-1 από τη Λαμία

«Καθάρισε» ο Καρίμαρος για την ΑΕΚ, πέρασε με 0-1 από τη Λαμία
Photo Credits: INTIME

Η μεγάλη κλάση του Ανσαριφάρντ έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, που είχε κόντρα διαιτησία από τον Κουτσιαύτη και ζορίστηκε από την ουραγό Λαμία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καρίμ εσύ σούπερ σταρ. Ακόμα ένα υπέροχο γκολ του Καρίμαρου, ακόμα μια τεράστια έμπνευση, ήταν αρκετή για να δώσει στην ΑΕΚ τη νίκη στην έδρα της Λαμίας. Ο Ανσαριφάρντ ήταν εκείνος που έκρινε το παιχνίδι χάρη σε ένα απόλυτα σεντεφορίσιο τέρμα, που μπορούν να πετύχουν μόνο πολύ σπουδαίοι επιθετικοί. Όπως είναι βέβαια ο Ιρανός της Ενωσης, που έκανε τη διαφορά και στη Λαμία και χάρισε στην ΑΕΚ το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο.

Βέβαια, η ΑΕΚ ζορίστηκε ιδιαίτερα κόντρα στην ουραγό Λαμία. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που είχε εχθρική διαιτησία, με τον Κουτσιαύτη να αποβάλει με απόλυτη υπερβολή τον Ινσούα. Παράλληλα, υπήρξαν ακόμα αρκετές φάσεις που φαινόταν πως κόντραρε την ΑΕΚ. Με τον τρόπο του Χιμένεθ πάντως, δίχως να δεχθεί ουσιαστικά και πάλι φάση σε όλο το 90λεπτο, η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε και ετοιμάζεται για το ματς με τον Αρη.

Μέγας Καρίμ

Ο Χιμένεθ έκανε αρκετές αλλαγές στην 11άδα του, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Σβάρνα αντί του απόντα Τσιγκρίσνκι, προτίμησε τον Ινσούα αντί του Λόπες για να αντικαταστήσει τον Μιτάι, πλαισίωσε με τον Σιμόες τον Σάκχοφ. Αυτήν τη φορά, έδωσε ευκαιρία στον Αλμπάνη να παίξει στη δεξιά πλευρά, ενώ επέστρεψε και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Στηριγμένη κυρίως στον Τάνκοβιτς που «οργίαζε» από την αριστερή πλευρά, η ΑΕΚ κατάφερε να κυριαρχήσει στο ξεκίνημα. Ευτύχησε βέβαια να πάρει προβάδισμα στην πρώτη φορά που μπήκε στην περιοχή της Λαμίας, χάρη σε ένα υπέροχο σεντερφορίσιο γκολ του Ανσαριφάρντ, που έδειξε πόσο σπουδαίος επιθετικός είναι (9’). Η ΑΕΚ φάνηκε να γεμίζει αυτοπεποίθηση και κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο να έχει ακόμα δύο μεγάλες φάσεις, με το τετ α τετ του Μπακάκη και το δοκάρι του Καρίμ.

Δεν μπορεί να το «κλειδώσει»

Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ είχε καταφέρει να κυριαρχήσει, έπαιζε γρήγορα στην επίθεση και είχε ελαχιστοποιήσει τα προσωπικά λάθη που θα έφερναν προβληματισμό. Ωστόσο, μετά το 20λεπτο, η ΑΕΚ έριξε ρυθμό και έδωσε δικαιώματα. Χωρίς αυτοπεποίθηση, έχασε τη μεσαία γραμμή και φαινόταν έτοιμη να λυγίσει στην πίεση της Λαμίας, που προσπαθούσε να πιέσει στο κέντρο και να κερδίσει μπάλες. Η εστία του Αθανασιάδη δεν απειλήθηκε άμεσα, αλλά φαινόταν πως η ΑΕΚ είχε υποχωρήσει μέσα στο γήπεδο.

Εστω και έτσι, η ΑΕΚ κατάφερε να πάει στο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα στο σκορ και ελέγχοντας το παιχνίδι. Φαινόταν πάντως, ότι η ΑΕΚ θα χρειαζόταν ακόμα ένα γκολ προκειμένου να διασφαλίσει τη νίκη της. Παρόλα αυτά, η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» δεν βελτιώθηκε στο δεύτερο 45λεπτο. Προσπάθησαν να ρίξουν το ρυθμό και να ελέγξουν το παιχνίδι, αλλά όπως αποδείχθηκε στην πράξη, η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε απέναντι στην ουραγό.

Εφεύρεση η αποβολή Ινσούα

Τα πράγματα ήρθαν τούμπα στην εξέλιξη του ματς με την αποβολή του Ινσούα. Σε μια αποβολή εφεύρεση του Κουτσιαύτη, αφού είναι φανερό πως ο Αργεντινός δεν κάνει τίποτε με πρόθεση, αλλά μπλέκονται τα πόδια με τον αντίπαλο του, δόθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα. Επιεικώς υπερβολική, αλλά με σαφέστατη διάθεση του διαιτητή να κάνει επίδειξη δύναμης προς την ΑΕΚ. Όπως και ο βοηθός που υπέδειξε τον Σβάρνα ως οφσάιντ στην ευκαιρία του 78’, αν και καλύπτονταν καθαρά ο αμυντικός της Ενωσης.

Η Λαμία έπαιξε στο τελευταίο ημίωρο με 4-4-2 προσπαθώντας να πιέσει την άμυνα της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ έδωσε χρόνο στον Ολιβέιρα για να κρατά απασχολημένη την αντίπαλη άμυνα, φρέσκαρε κέντρο και έπαιζε πλέον με 4-4-1, έχοντας τον Λιβάγια στα αριστερά και τον Γαλανόπουλο στη δεξιά πλευρά. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε καμία απειλή από τη Λαμία και η μοναδική φορά – σε κόντρα μάλιστα – που υπήρξε ανησυχία, ο Νεντελτσεάρου καθάρισε τον Αραμπούλι.

Λαμία-ΑΕΚ: 0-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Λαμία (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Προβυδάκης (59’ Ντέλετιτς), Μπεχαράνο (59’ Αραμπούλι), Μπιάρνασον (74’ Παλαντιβασβίλι), Βασιλακάκης (59’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς (63’ Ταϊρόν), Καραμάνος

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ (69’ Κρίστισιτς), Σιμόες, Αλμπάνης (57’ Λόπες), Μάνταλος (62’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα)

Ο Κουτσιαύτης χρέωσε με κάρτα τους Ρόμανιτς (25’), Βασιλακάκη (44’), Τζανδάρη (66’) – Ολιβέιρα (68’), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ινσούα στο 53’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X