Ποδόσφαιρο: Η πανδημία έχει επηρεάσει και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

Ποδόσφαιρο: Η πανδημία έχει επηρεάσει και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φειδωλές παρουσιάζονται έως τώρα οι ομάδες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως φυσικά και για τη χώρα μας.

Η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και τα lockdowns αλλά και τα νέα οικονομικά δεδομένα της εποχής, έχουν επηρεάσει όπως είναι φυσικό και τον χώρο του ποδοσφαίρου, με τα έσοδα από τα εισιτήρια αλλά και από τους χορηγούς να έχουν μειωθεί αισθητά. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης, είναι το γεγονός πως αρκετοί σύλλογοι προχωρούν στην απόκτηση ποδοσφαιριστών μέσω δανεισμού ώστε να καλύψουν τα όποια κενά έχουν.

Τα τελευταία χρόνια, οι ομάδες ξόδεψαν πακτωλό χρημάτων για μεταγραφές ακόμα και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, κάτι το οποίο δεν ισχύει τη φετινή σεζόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως για τη σεζόν 2018/19 οι τοπ δέκα μεταγραφές του Ιανουαρίου κόστισαν συνολικά 340.6 εκ. ευρώ, ενώ την αμέσως επόμενης (2019/20) έφτασαν τα 295.5 εκ. ευρώ.

Τη φετινή χρονιά τα νούμερα αυτά έχουν… κατρακυλήσει, καθώς μέχρι στιγμής, οι δέκα πιο ακριβές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, φτάνουν μόλις τα 127.5 εκ. ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με το tranfermarkt, οι οκτώ από αυτούς τους παίκτες είναι κάτω των 24χρονών, δείγμα πως οι ομάδες «ψωνίζουν» με γνώμονα το μέλλον.

Η ακριβότερη μέχρι στιγμής μεταγραφική κίνηση του Ιανουαρίου, είναι αυτή του Σεμπαστιέν Αλέ, με τον 26χρονο επιθετικό να μετακομίζει από τη Γουέστ Χαμ στον Άγιαξ αντί 22.5 εκ. ευρώ. Από κοντά βρίσκεται και η μετακίνηση του πρώην πλέον εξτρέμ της Αταλάντα, Αμάντ Ντιαλό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διάβολους» να επενδύουν το ποσό των 21 εκ. ευρώ για τον 18χρονο ταλαντούχο εξτρέμ.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο μεσοεπιθετικός Ντόμινικ Σζομποσλάι, με την μετακίνησή του στη Λειψία από τη Σάλτσμπουργκ να φτάνει τα 20 εκ. €.

Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές του Ιανουαρίου:

1. Σεμπαστιέν Αλέ από Γουέστ Χαμ σε Άγιαξ (22.5 εκ.)
2. Αμάντ Ντιαλό από Αταλάντα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21 εκ.)
3. Ντόμινικ Σζομπσλάι από Σάλτσμπουργκ σε Λειψία (20 εκ.)
4. Πέδρο από Φιορεντίνα σε Φλαμένγκο (14 εκ.)
5. Γιόακιμ Μέλε από Γκενκ σε Αταλάντα (11 εκ.)
6. Φίλιπ Στεβάνοβιτς Παρτιζάν σε Μάντσεστερ Σίτι (8.5 εκ.)
7. Μπρέντεν Άαρσον από Φιλαδέλφεια σε Σάλτσμπουργκ (5.45 εκ.)
8. Μαρκ ΜακΚίνζι από Φιλαδέλφεια σε Γκενκ (5.45 εκ.)
9. Βίκτορ Ντάβιλα από Πατσούκα σε Λεόν (4.5 εκ.)
10. Κάρλος Γκονζάλες από Πούμας σε Τίγκες (4.48 εκ.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X