Ο Μελισσανίδης, η Original 21, ο Καλτσίδης και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή

Ο Μελισσανίδης, η Original 21, ο Καλτσίδης και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, απαντάει χωρίς περιστροφές, σε όλα τα ερωτήματα της επόμενης μέρας για την ΑΕΚ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βγήκε το πανό, βγήκε η ανακοίνωση της Original 21, βγήκε η τοποθέτηση και της παλιάς φρουράς του μεγαλύτερου συνδεσμιακού κινήματος της ΑΕΚ, η οποία ταυτίζεται και απόλυτα με την ανακοίνωση της μαμάς Original. Και βγήκε και η αντίδραση του Δημήτρη Μελισσανίδη, με τα όσα έλεγε στο περιβάλλον του.

Ας μείνουμε τώρα στην ουσία. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα βασικά ερωτήματα που τίθενται, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω, αλλά και με τα όσα προσωπικά πιστεύω.

Θα φύγει ο Δημήτρης Μελισσανίδης; Εκτιμώ πως η απάντηση είναι «όχι» συνοδευόμενο από ένα «με τίποτα πριν βάλει την ομάδα στο νέο γήπεδο».

Ψάχνεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ; Εκτιμώ πως η απάντηση είναι «ναι» συνοδευόμενο από ένα «σίγουρα είναι στο μυαλό του, το να απεμπλακεί αφού βάλει την ΑΕΚ στο νέο γήπεδο και λογικό είναι να βολιδοσκοπεί προθέσεις από ενδιαφερόμενους».

Μπορεί να προκύψει πραγματικό ενδιαφέρον από τον Φιλάρετο Καλτσίδη ή από άλλον ισχυρό επιχειρηματία; Εκτιμώ πως η απάντηση είναι «ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις». Κι εξηγούμαι. Για να έρθει ένας τόσο δυνατός επιχειρηματίας, που ζει μόνιμα στη Μόσχα, να επενδύσει στην ΑΕΚ, θα πρέπει να έχει κι άλλα κίνητρα για δουλειές στην Ελλάδα. Όπως δηλαδή συνέβη με τον Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.

Πρέπει να έχει κι άλλα κίνητρα για δουλειές

Μια ποδοσφαιρική ομάδα, όσο μεγάλο μέγεθος κι αν είναι, όσο πόλος έλξης κι αν είναι, που η ΑΕΚ δεδομένα θα είναι με νέο γήπεδο, σύγχρονο προπονητικό, μηδέν χρέη και δεσμεύσεις και με πολύ κόσμο, δεν αρκεί για να προσελκύσει έναν τέτοιου βεληνεκούς επιχειρηματία, ειδικά από τη στιγμή που δεν ζει στην Ελλάδα. Άρα λοιπόν, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Καλτσίδης ή ο οιοσδήποτε Καλτσίδης, έχει κίνητρα για δουλειές στην Ελλάδα. Κάτι, το οποίο, προσωπικά δεν το ξέρω.

Όπως και να έχει, για να κλείσουμε με τα παραπάνω, εκτιμώ ότι σύντομα θα ατονήσει όλη αυτή η κουβέντα και μέσα στο 2021, πριν δηλαδή μπει η ομάδα στην «Αγια-Σοφιά», ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν πρόκειται να αφήσει την ΑΕΚ.

Δεν θα γινόταν και θα ήταν και παράλογο να μην υπάρξει έντονη κριτική

Πάμε τώρα και στο θέμα της έντονης κριτικής προς το πρόσωπό του, είτε αυτή εκφράστηκε από τα παιδιά της Original 21 με το πανό και με την ανακοίνωση, είτε αυτή εκφράζεται από τον κάθε απλό οπαδό της ομάδας, είτε αυτή εκφράζεται με το πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ» του τύπου «ΠΑΡΤΕ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΜΑΔΑ», είτε με κάποιο δημοσιογραφικό σχόλιο.

Τα πράγματα είναι απλά, κι ας μου επιτραπεί να γράψω, ότι προσωπικά είχα… προειδοποιήσει πριν από περίπου δύο μήνες, όταν έγραφα ότι θα είναι πάρα πολύ βαρύ και δεν θα μπορεί να περάσει έτσι, το να μείνει η ΑΕΚ εκτός πρωταθλήματος για τρίτη σερί σεζόν, από Δεκέμβρη μήνα!

Προφανώς και τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν η ΑΕΚ δεν ήταν σήμερα στο -11 από τον ΟΣΦΠ, άρα επί της ουσίας εκτός πρωταθλήματος, και ήταν έστω σε ένα -6, δηλαδή μέσα στο… κόλπο.

Είναι πολύ βαρύ, πρώτα απ’ όλους, για τον ίδιο τον Μελισσανίδη

Και το να είναι η ΑΕΚ για τρίτη σερί σεζόν εκτός πρωταθλήματος από τόσο νωρίς, είναι πολύ βαρύ και δεν μπορεί να περνά έτσι, ακριβώς επειδή μιλάμε για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, δηλαδή για μια ΑΕΚ με τον πιο ισχυρό διοικητικό ηγέτη που θα μπορούσε να έχει, για μια κανονική και δυνατή ΑΕΚ. Γι’ αυτό υπάρχουν άλλωστε και απαιτήσεις.

Και είναι πολύ βαρύ αυτό που συμβαίνει για τρίτη σερί σεζόν και για τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και θα ήταν πολύ διαφορετικό μετά το πρωτάθλημα του 2018, να πάλευε η ΑΕΚ και να ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα πρωταθλήματα που ακολούθησαν, ακόμα κι αν τα έχανε, αφού δεν είναι μόνο αυτή ισχυρή, αλλά έχει και δύο πολύ ισχυρούς ανταγωνιστές.

Και δεν υπήρξε αντίδραση από τον κόσμο, ούτε για το πρωτάθλημα του 2019, όπου έγιναν λανθασμένες επιλογές και η ομάδα μπήκε μεν στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, κι αυτό ήταν πραγματικά μεγάλο επίτευγμα, αλλά ας μου επιτραπεί η έκφραση, πήγε… ξυπόλητη στα αγγούρια.

Και δεν υπήρξε αντίδραση ούτε πέρυσι, που η χρονιά πήγε… περίπατο από την πρώτη αγωνιστική λόγω της επιλογής του Καρντόσο.

Το περασμένο καλοκαίρι όμως, υπήρξε μεταγραφική ενίσχυση, έγινε μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση, όλοι πιστέψαμε ότι το ρόστερ ήταν το πιο πλήρες των τελευταίων ετών, αλλά το αποτέλεσμα σήμερα γράφει… -11 από την κορυφή, γράφει πίκρες σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια με εξαίρεση εκείνο με την Βόλφσμπουργκ, γράφει μια αγωνιστική εικόνα πραγματικά αποκαρδιωτική.

Μία είναι (τώρα) η ουσία…

Η ουσία, λοιπόν των όσων είπε η Original 21, δεν είναι διαφορετική, ούτε από αυτό που λέει όλος ο φίλαθλος κόσμος της «Ένωσης», αλλά ούτε κι από αυτό που βλέπει και που ξέρει και ο ίδιος ο Μελισσανίδης. Ότι δηλαδή στο αγωνιστικό, έγιναν πράγματα και θαύματα από το ξεκίνημα από το μηδέν το 2013 έως το πρωτάθλημα του 2018 και την πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από εκεί και μετά, υπήρξε πτωτική πορεία και μάλιστα χωρίς… φρένο.

Το μοναδικό ζητούμενο λοιπόν αυτή τη στιγμή, είναι να μπει ένα τέλος στην αγωνιστική κατάθλιψη, που αισθανόμαστε όλοι από αυτό που βλέπουμε εδώ και 2,5 χρόνια. Όλα τα άλλα, όχι απλά τα έχει κάνει τέλεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά πολύ απλά, χωρίς αυτόν, δεν θα γίνονταν ποτέ. Και δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος, που να μην του τα αναγνωρίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X