ΑΕΚ: Θέλει να σπάσει παράδοση 25 ετών και 31 αγώνων με Παναθηναϊκό

ΑΕΚ: Θέλει να σπάσει παράδοση 25 ετών και 31 αγώνων με Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά της κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο πρώτος γύρος της Basket League ολοκληρώνεται με ντέρμπι για την ΑΕΚ, καθώς η Βασίλισσα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, με την Βασίλισσα να έχει σαν στόχο να σπάσει ένα μεγάλο σερί.

Με ντέρμπι ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Basket League. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται -ως τυπικά γηπεδούχος- την ΑΕΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να έχουν ως μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να βγάλουν αντίδραση, μετά τις ήττες σε Euroleague (από Ζενίτ) και BCL (από Χάποελ Χολόν) αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Κι αυτό γιατί «τρέχουν» ένα εντυπωσιακό σερί, ιδίως όταν παίζουν στην έδρα τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ έχει να κερδίσει, ως φιλοξενούμενη, τον Παναθηναϊκό από τη σεζόν 1996-97. Για την ακρίβεια, η τελευταία «κιτρινόμαυρη» εκτός έδρας νίκη, ήρθε στις 3 Νοεμβρίου του 1996, όταν η Ένωση είχε πάρει τη νίκη με 94-77.

Σε εκείνο το παιχνίδι είχε λάμπει το… άστρο του Βίκτορ Αλεξάντερ με 23 πόντους, ενώ ο Έντουαρντς είχε προσθέσει 21. Από πλευράς «τριφυλλιού» ο Νίκος Οικονόμου είχε 22 πόντους και ο Μπάιρον Ντίνκινς 16.

Έκτοτε, το «τριφύλλι» μετράει 31 διαδοχικές νίκες, ως γηπεδούχος, με την ΑΕΚ να θέλει να βάλει τέλος σε αυτό το «πράσινο» σερί.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X