Ελον Μασκ: Τους προσπέρασε όλους -Εγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος (VIDEO)

Ελον Μασκ: Τους προσπέρασε όλους -Εγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος (VIDEO)

Προσπέρασε τον Τζεφ Μπέζος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ιδρυτής της Tesla, Ελον Μασκ, ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προέκυψε λόγω της ανόδου της τιμής της μετοχής της Tesla, χθες Πέμπτη, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα βράδυ η περιουσία του Έλον Μασκ να αυξηθεί σε περισσότερα από 185 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κρατούσε τα σκήπτρα από το 2017, αλλά όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η περιουσία του (προς το παρόν) έμεινε κολλημένη στα 184 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας την πρώτη θέση στον Μασκ.

Περίπου έναν χρόνο πριν, η καθαρή περιουσία του Μασκ ανερχόταν περίπου στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια, προφανώς πολλά αλλά όχι αρκετά ώστε να τον τοποθετήσουν στο κλειστό κλαμπ των 50 πλουσιότερων ανθρώπων, εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, η μετοχή της Tesla διπλασίασε την τιμή της έως και εννέα φορές έκτοτε. Περίπου το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 45 δολάρια (περίπου 6% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα) φθάνοντας στα 800 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της Amazon ξεπερνά το 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημαντικά υψηλότερα από τα 760 δισεκατομμύρια της Tesla. Ωστόσο, η τιμή της μετοχής της Amazon (και σαν αποτέλεσμα αυτού η περιουσία του Μπέζος) έχει παραμείνει σταθερή τους τελευταίους μήνες κυρίως λόγω αυξημένων ελέγχων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Πάντως, ο ίδιος ο Έλον Μασκ φάνηκε μάλλον σαστισμένος από την σχετική είδηση. Η πρώτη του αντίδραση σε μία σχετική ανάρτηση στο Twitter ήταν να σχολιάσει με την φράση “how strange” (δηλαδή “πόσο παράξενο”) και στην συνέχεια να σχολιάσει “Well, back to work…” (δηλαδή “λοιπόν, επιστρέφουμε στην δουλειά” σε ελεύθερη μετάφραση).

Δείτε το σχετικό video:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X