Αυτό μπορεί να κάνει ο Χιμένεθ, αυτό να κάνει…

Αυτό μπορεί να κάνει ο Χιμένεθ, αυτό να κάνει…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναλύει την επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ΑΕΚ εδώ και καιρό, για πάρα πολλά πράγματα νομίζω πως πρέπει να κυριαρχεί η ειλικρίνεια για να βρεθούν λύσεις. Αλλωστε, για να μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, όσο δύσκολο και σημαντικό και αν είναι, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να το κατανοήσεις και στη συνέχεια θα βρεις τον τρόπο να το επιλύσεις. Για πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην ΑΕΚ, έχω ακόμα πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσον τα έχουν κατανοήσει σε απόλυτο βαθμό εντός της ομάδας.

Ο χρόνος θα δείξει τι ακριβώς συμβαίνει. Επί του παρόντος ο Χιμένεθ και οι παίκτες του, ήρθαν και προσέφεραν χρόνο και ηρεμία. Ηρθαν και προσέφεραν τον τρόπο για να μπορέσει η ΑΕΚ να λειτουργήσει, να βγει από την κατάσταση πανικού και να λειτουργήσει με συνθήκες ηρεμίας, αλλά και να βρει το χρόνο της. Αντιλαμβάνομαι, πως δεν μπορεί να συζητά κάνεις για αντίδραση της ΑΕΚ, όταν έπειτα από αυτό το θλιβερό δίμηνο που έχει πραγματοποιήσει, νικά κουτσά-στραβά τον Παναιτωλικό με 1-0.

Να μάθει ξανά με τον τρόπο του

Από την άλλη, κάθε νίκη είναι τρεις βαθμοί και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Πολλώ δε μάλλον, όταν έρχεται ο προπονητής ο ίδιος και λέει πως οι παίκτες έχουν πρόβλημα φυσικής κατάστασης, αλλά κυρίως, ότι ζουν με το φόβο και πως δεν έχουν ψυχολογία. Πώς δεν έχουν δηλαδή τη σωστή νοοτροπία για να κάνουν πρωταθλητισμό και να πάνε ως το τέλος, εκεί που χρειάζεται. Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να μπορέσει σταδιακά να βρει ξανά μερικά από τα στοιχεία που τη χαρακτήριζαν το 2018.

Το πρώτο πράγμα που απαιτείται, είναι να μάθει να νικά. Γι’ αυτό το λόγο ήρθε ο Χιμένεθ εδώ. Για να ξανακάνει την ΑΕΚ ομάδα, για να μπορέσει να της δώσει νοοτροπία νικητή και να μπορέσει να πάρει βαθμούς. Αν υπάρχει κάποιος που περίμενε, ότι με την έλευση του Χιμένεθ – όποιο υλικό και αν έχει – ξαφνικά η ΑΕΚ θα έπαιζε μπαλάρα και θα σκόρπαγε 4 και 5 γκολ σε κάθε αντίπαλο της, προφανώς ζει σε άλλο πλανήτη και δεν βλέπει την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι πως ο Χιμένεθ είναι εξαιρετικός στην οργάνωση της άμυνας. Είναι εκείνος που μπορεί να διαβάζει τα παιχνίδια και να βρίσκει τις λύσεις για να κρατά η ΑΕΚ αμυντικά και από κει και πέρα, επαφίεται στον ταλέντο και στην ικανότητα των παικτών του προκειμένου να βρει τις λύσεις επιθετικά. Ισως φέτος τα πράγματα να είναι ακόμα πιο καλά, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως οι λύσεις που φέτος έχει στη μεσοεπιθετική γραμμή, εκτιμώ πως είναι ανώτερες από κείνες που βρίσκονται στη διάθεση του το 2017/18.

Χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς

Διάβασα και άκουσα πάρα πολλά σχόλια που εξέφραζαν την άρνηση τους για το κατά πόσον πρέπει να θεωρεί κάποιος σημαντικό, ότι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς δίχως να δεχθεί γκολ και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει ο καθένας ξαφνικά να αλλάξει μέσα σε τρεις μέρες στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που εδώ και δύο και πλέον μήνες δέχονταν σταθερά γκολ σε όλα τα παιχνίδια της.

Είναι η ομάδα που πριν από 20 μέρες πήγε να χάσει δικό της παιχνίδι με τον Απόλλωνα, στο οποίο προηγήθηκε μάλιστα δύο φορές με προβάδισμα δύο τερμάτων στο σκορ και στα τελευταία δευτερόλεπτα πήγε να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Είναι η ίδια ομάδα που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το ματς με το Βόλο και τελικά πέταξε δύο βαθμούς στα σκουπίδια. Είναι η ίδια ομάδα που έχασε στο «Καραϊσκάκης», δίχως να απειληθεί ουσιαστικά από τον Ολυμπιακό.

Διότι τώρα πια, με κρύο κεφάλι, αν γυρίσετε και δείτε ξανά τις φάσεις της αναμέτρησης θα διαπιστώσετε, πως ο Ολυμπιακός δεν έκανε σχεδόν ούτε μία ευκαιρία. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ευκαιρία μία κεφαλιά που γίνεται μεταξύ μεγάλης περιοχής και σημείου του πέναλτι. Αυτή ήταν η πιο καλή στιγμή του Ολυμπιακού, η πρώτη κεφαλιά του Ελ Αράμπι που κατέληξε στα δίχτυα. Το δεύτερο γκολ είναι ο ορισμός των λαθών από την πλευρά της ΑΕΚ, το τρίτο ακόμα μία κωμωδία.

Αρα, λοιπόν, έστω και κόντρα στον Παναιτωλικό, σε μία από τις πλέον αδύναμες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος ,είναι σημαντικό η ΑΕΚ να μπορεί να κρατά το μηδέν. Ακόμα πιο σημαντικό να δείχνει συμπαγή αμυντική λειτουργία και να δέχεται μόνο μία φάση σε όλο το 90λεπτο, και αυτή πάλι από κωμικό λάθος της άμυνας της. Δεν είναι κατόρθωμα, δεν σαλπίζει κάποια αντεπίθεση, αλλά είναι μία αρχή. Είναι κάτι που μπορείς να βασιστείς.

Η αποτυχία να μη γίνει καταστροφή

Σας θυμίζω άλλωστε, πως όσο και αν αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η απογοήτευση και πολλοί λένε άκοπα και εύκολα να πετάξει μέσα πιτσιρικάδες η ΑΕΚ ακόμα και αν αυτό στοιχίσει το να μείνει εκτός Ευρώπης, η πραγματικότητα είναι πως η Ενωση έχει μπροστά της όλο το δεύτερο γύρο σχεδόν, έχει όλα τα play off και βέβαια το κύπελλο, για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι για να μην είναι πλήρως αποτυχημένη αυτή η χρονιά.

Γιατί ακόμα και από μία αποτυχημένη σεζόν όπως είναι αυτή όπως καταγράφεται μέχρι τώρα, απέχει πάρα πολύ μία σεζόν που θα είναι καταστροφική, αν η ΑΕΚ μείνει εκτός Ευρώπης. Γι’ αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή και δεν χρειάζεται να απαξιώνονται πράγματα και καταστάσεις, παρά την απογοήτευση που φέρνει η εικόνα της ομάδας και η βαθμολογική διαφορά που έχει σχηματιστεί από την κορυφή. Δεν ζητώ από κανέναν να βγει αλαλάζοντας στους δρόμους και να πανηγυρίζει για την τεράστια νίκη επί του Παναιτωλικού, αλλά θα πρότεινα σε όλους να είναι λίγο πιο συγκρατημένοι και να μπορούν με ψυχραιμία να δουν τη συνέχεια.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X