ΑΕΚ: Τα σενάρια του ομίλου για πρόκριση στο BCL

Εικόνες από το Χάποελ Χολόν-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στον όμιλο της ΑΕΚ στο BCL

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την Χάποελ Χολόν στο Ισραήλ, όμως και πάλι κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια στα 40 λεπτά του αγώνα με την Χάποελ Χολόν η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το βράδυ της Τρίτης την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα υποχρέωσε την Ένωση στην δεύτερη ήττα της στον όμιλο, δίνοντας ταυτόχρονα νέο ενδιαφέρον ενόψει και της τελευταίας αγωνιστικής.

Παρά το αποτέλεσμα όμως η ΑΕΚ όχι μόνο βρίσκεται… μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά κρατάει και την τύχη στα χέρια της. Άλλωστε η Ένωση ήθελε, σε περίπτωση που ηττηθεί, αυτό να γίνει με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, προκειμένου να έχει τη μικρότερη δυνατή ζημιά.

Και γι αυτό το λόγο επέλεξε να μην κάνει φάουλ με τη διαφορά στους 6 πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος να πάει η διαφορά στους 8 πόντους.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τώρα ο όμιλος είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε τριπλή ή και ακόμα τετραπλή ισοβαθμία. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο, χάρη στη νίκη με +26 απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το τελικό 95-69 δίνει στην Ένωση τη δυνατότητα να έχει τον πρώτο λόγο σε ισοβαθμίες με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου.

Την ίδια στιγμή υπάρχει και ένα πολύ… ακραίο σενάριο που φέρνει την ΑΕΚ εκτός συνέχειας. Κι αυτό είναι το εξής: Σε περίπτωση που η Τσμόκι Μινσκ κάνει το 2Χ2 με Σολέ και ΑΕΚ και η Χάποελ Χολόν ηττηθεί από την Σολέ την τελευταία αγωνιστική, τότε θα προκύψει μονή ισοβαθμία με την Χολον, που θα αφήσει την ΑΕΚ στην τρίτη θέση του ομίλου.

Παρ’ όλα αυτά, το +26 του αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής φέρνει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος, αναφορικά με τις ισοβαθμίες με την τελευταία αγωνιστική της 20ης Ιανουαρίου να αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X