ΑΕΚ: Αυτά συνέβαιναν στα χρόνια του Βαρδινογιαννισμού (VIDEO)

ΑΕΚ: Αυτά συνέβαιναν στα χρόνια του Βαρδινογιαννισμού (VIDEO)

Σκανδαλώδης ακύρωση γκολ του Μαύρου στο 89' με ανύπαρκτο οφσάιντ και ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οσοι έχουν βιώσει ή ενημερωθεί για όσα συνέβαιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ’80, γνωρίζουν πως και τότε υπήρχε σκληρή χούντα. Τότε, η κυριαρχία του Βαρδινογιάννη ήταν απόλυτη και δημιουργούσε τεράστια ζητήματα στην ΑΕΚ, τη μοναδική ομάδα που μπορούσε να τον ανταγωνιστεί. Οσα συνέβησαν μια μέρα σαν σήμερα του 1986, είναι απόλυτα ενδεικτικά της εποχής, δεδομένου πως πρόκειται για μια τεράστια απόδειξη των οργίων που έκανε ο Βαρδινογιαννισμός.

Το παιχνίδι είχε ήδη φουντώσει από τις κλοπές των Βλάχου και Γεωργαμλή από τον Παναθηναϊκό. Με μυστικές συμφωνίες, που ουδείς ποτέ μπόρεσε να είναι βέβαιος, ο Βαρδινογιάννης είχε αποσπάσει από την ΑΕΚ δύο δικά της παιδιά, δύο πολύτιμες μονάδες στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο φανατισμός ήταν έντονος και φάνηκε σε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με φάουλ του Σαραβάκου, αλλά η ΑΕΚ απάντησε με κεφαλιά του Μπαλλή (είχε προηγηθεί κεφαλιά του Σάντμπεργκ στο δοκάρι). Το τρομερό είναι η αντίδραση του Σαργκάνη, που αρχικά προσπάθησε να πιάσει τον Μπαλλή για να μην πανηγυρίσει και στη συνέχεια την…έπεσε στον βοηθό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα σε μια περίεργη φάση. Την ώρα που ο Βουτσαράς έφτιαχνε το τείχος των παικτών της ΑΕΚ, ο Ζάετς εκτέλεσε φάουλ και ο Αντωνίου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο φινάλε με τον Θωμά Μαύρο, που με κοντινή προβολή νίκησε τον Σαργκάνη. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ και έτσι η Ενωση υποχρεώθηκε σε ήττα στο ντέρμπι. Ένα ματς ιστορικό, δεδομένου πως έχει καταγραφεί η υψηλότερη προσέλευση θεατών σε αγώνα πρωταθλήματος με τα εξωπραγματικά 74.493 εισιτήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X