Να πούμε ότι είναι όλοι άχρηστοι να… ξεμπερδεύουμε ή να διορθώσουμε επιτέλους το ολοφάνερο πρόβλημα;

Να πούμε ότι είναι όλοι άχρηστοι να… ξεμπερδεύουμε ή να διορθώσουμε επιτέλους το ολοφάνερο πρόβλημα;
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν η ΑΕΚ είχε νικήσει στις 22 Νοεμβρίου την Λάρισα στην Ριζούπολη με 4-1, πετυχαίνοντας τέσσερα καταπληκτικά γκολ, το ένα ομορφότερο από το άλλο και πανηγύριζαν οι πάντες, εστίαζα στο ότι η ομάδα έχει άκρως προβληματική ανασταλτική λειτουργία, με αμυντικούς που εκτός από αδούλευτοι, δείχνουν και «λίγοι» ποδοσφαιρικά και είχα εκφράσει την εκτίμηση πως στη συνέχεια, η ΑΕΚ θα το πλήρωνε αυτό, καθώς όπως χαρακτηριστικά είχα γράψει, δεν θα γινόταν, ούτε να βρίσκει απέναντί της συνέχεια την ΑΕΛ, ούτε να πετυχαίνει σε κάθε ματς, τέτοια γκολ.

Από εκείνο το ματς και μετά, η ΑΕΚ δέχτηκε κατά σειρά, 3 γκολ από την Ζόρια, 1 από τον Αστέρα, 4 από την Μπράγκα, 2 από τον ΠΑΟ, 2 από την Λέστερ, 3 από τον Απόλλωνα, 1 από τον ΟΣΦΠ, 2 από τον Βόλο και άλλα 3 από τον ΟΣΦΠ. Και πριν από την Λάρισα βέβαια, η ΑΕΚ δεχόταν γκολ στα περισσότερα παιχνίδια της, με εξαίρεση ένα ματς τον Οκτώβριο ήτοι τη νίκη της με 1-0 στα Γιάννενα (που κι εκεί είχε δεχτεί γκολ, αλλά ευτυχώς την είχε σώσει το VAR) και τα τρία πρώτα της στη σεζόν, με Παναιτωλικό, Σεντ Γκάλεν και Λαμία, τον Σεπτέμβριο. Όταν δηλαδή οι αντίπαλοι προπονητές, δεν μπορούσαν καν να γνωρίζουν τις αμυντικές αδυναμίες της οποιασδήποτε ομάδας.

Απλά, άλλαξε ο… Μανωλιός!

Πέρασε κοτζάμ χρόνος, μπήκαμε στο 2021, άλλαξε προπονητής, άλλαξε τεχνικός διευθυντής, έμεινε η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης και πλέον και εκτός πρωταθλήματος, αλλά επί της ουσίας… άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

Η τραγική ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, στην οποία, όχι απλά μπορεί να βάλει γκολ όποιος γουστάρει, αλλά ακόμα κι όταν δεν φορτσάρει ο αντίπαλος, του τα δίνει η ΑΕΚ τα γκολ στο… πιάτο, έχει πλέον συμπαρασύρει όλη την ομάδα, σε μια αγωνιστική και ψυχολογική καταρράκωση. Παίκτες με δεδομένη ποιότητα έχουν βγει άχρηστοι και νέα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι, με ικανότητες, με ποιότητα και με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν, «καίγονται» κι αυτοί σιγά σιγά, ο ένας μετά τον άλλον.

Το ποδόσφαιρο, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, είναι θέμα και ψυχολογίας. Οι καλοί παίκτες που έχει η ΑΕΚ και που δεν είναι και λίγοι, είδαν μία, δύο, τρεις φορές, πως είτε βάλουν δύο γκολ, είτε ακόμα και τρία, δεν θα είναι αρκετά με αυτή την αδούλευτη και θλιβερή άμυνα. Στο Φάληρο, όσοι βλέπαμε το ματς από την τηλεόραση και είδαμε την ευκαιρία του Ελ Αραμπί από την πάσα του Φορτούνη στο 10’, μονολογήσαμε «εντάξει, δεν μπήκε αυτή, αλλά θα μπει η επόμενη».

Κι έγινε τρία λεπτά αργότερα. Το μόνο άγνωστο είναι ο τρόπος, που πάντα μπορεί να είναι διαφορετικός. Αυτή τη φορά, η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ από μια καλή μεν, αλλά όχι και τόσο δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι! Το ταλαιπωρημένο κορμί του Τσιγκρίνσκι, που εδώ και πολύ καιρό, δεν μπορεί να τρέξει, δεν μπορεί να στρίψει, δεν μπορεί να ακολουθήσει αντίπαλο, δεν μπόρεσε ούτε καν να κερδίσει προσωπική μονομαχία στον αέρα και ο Τσιντώτας που ήταν εντελώς εκτός θέσης, εκτινάχθηκε μόνο για να στείλει την μπάλα πιο πλάγια στην εστία του.

Αν πιστεύει κάποιος ότι αν υπήρχε ο Βράνιες (ή άλλος στόπερ του επιπέδου του) και ο Μπάρκας (ή άλλος τερματοφύλακας του επιπέδου του), η ΑΕΚ θα δεχόταν αυτό το γκολ, ας μην συνεχίσει την ανάγνωση. Ευχαριστώ.

Προφανώς υπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτό είναι το «Α»

Προφανώς και δεν είναι το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα της ΑΕΚ. Προφανώς και είναι πρόβλημα ότι ο Λιβάγια σέρνεται. Προφανώς και είναι πρόβλημα ότι ο Μάνταλος για μία ακόμα φορά, βρέθηκε μπροστά στο γκολ και… λιποθύμησε. Αλλά, εντελώς «μεταξύ μας», ξέρουμε πολύ καλά, ότι και να ισοφάριζε η ΑΕΚ, το μακράν πιθανότερο ενδεχόμενο ήταν να δεχόταν γκολ στην αμέσως επόμενη φάση, από την πίεση που θα δεχόταν από τον ΟΣΦΠ.

Εδώ στο δεύτερο γκολ που δέχτηκε, δεν χρειάστηκε καν να δεχτεί πίεση! Έκαναν όλοι λάθος και η μπάλα πήγε ακούραστα στον Ελ Αραμπί, που έχει και την εκτελεστική δεινότητα, αλλά και την ψυχολογία, για να την στείλει απλά στα δίχτυα. Παρεμπιπτόντως, έχει την ψυχολογία γιατί παίζει στη θέση του, έχει την ψυχολογία γιατί έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και σε όλους τους συμπαίκτες του ότι δεν θα… γκρεμίσουν ότι χτίζει, έχει την ψυχολογία γιατί πριν από κάποιο καιρό, ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με αυξημένες αποδοχές.

Πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!

Η ΑΕΚ και το περιβάλλον της, για λόγους που αδυνατώ να καταλάβω, μπορεί να βλέπει όλων των ειδών τα επιμέρους προβλήματα που έχει, αλλά κάνει πως δεν βλέπει το πιο βασικό αγωνιστικό, που είναι πως η αμυντική της τετράδα (ενίοτε και πεντάδα) και ο τερματοφύλακας, πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!

Η ΑΕΚ επιμένει να θεωρεί ότι μπορεί να πορευτεί με ηγέτη και καθοδηγητή της άμυνας, τον Τσιγκρίνσκι, που είναι ξεκάθαρο εδώ και 1,5 χρόνο, ότι πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ πλέον και ότι δεν αρκεί να παίζει μόνο με την εμπειρία του.

Η ΑΕΚ αφού πρώτα έμεινε εκτός στόχων, κατάλαβε τώρα αυτό που έπρεπε να είχε δει από το καλοκαίρι, ότι δηλαδή δεν θα γινόταν να πορευτεί με βασικό δεξιό μπακ, τον Παουλίνιο, τον Μπακάκη ή τον Βασιλαντωνόπουλο που και… καλά, ανακάλυψε ότι είχε!

Εντάξει για τον τερματοφύλακα, θεώρησε ότι μπορεί να στηριχτεί στον Τσιντώτα και δεν της… βγήκε. Ομολογώ ότι κι εγώ το πίστευα και ήταν λάθος μου. Μπορεί να συμβεί, αλλά εκτιμώ ότι τώρα που το κατάλαβε κι αυτό, θα πρέπει να το διορθώσει.

Να αρχίσει να μετρά από το… ένα

Η ΑΕΚ πρέπει να αρχίσει να φτιάχνει την ομάδα που θα αρμόζει να μπει στην «Αγια-Σοφιά». Αλλά να αρχίσει να μετράει κανονικά! Από το «1» που είναι ο τερματοφύλακας, από το «2» που είναι το δεξί μπακ κι από το στόπερ που θα είναι ο παίκτης-ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Αν στην ΑΕΚ θεωρούν ότι έκλεισε ο κύκλος ποιοτικών παικτών, που της προσέφεραν, όπως για παράδειγμα ο Λιβάγια και ο Μάνταλος, ας δρομολογήσουν τις εξελίξεις για να τους αντικαταστήσουν το καλοκαίρι. Καμία αντίρρηση.

Άλλωστε, αν είναι να έχει τον Λιβάγια για να χαραμίζεται στα άκρα, δεν έχει και νόημα να τον κρατήσει. Αλλά, για να ξέρουμε τι λέμε, ακόμα και τον… Μέσι και τον… Ρονάλντο να φέρει, αν η αμυντική λειτουργία είναι επιπέδου Β’ Εθνικής, θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό.

Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα στην ΑΕΚ δεν είναι δυσεπίλυτο. Γενικώς τίποτα στην ΑΕΚ δεν είναι δυσεπίλυτο, όταν έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και να ξεκινήσει κυριολεκτικά από το μηδέν σε όλα τα επίπεδα. Ένα πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο, μόνο όταν δεν το βλέπεις. Ή όταν κάνεις ότι δεν το βλέπεις.

Τα τριπλάσια γκολ από ΟΣΦΠ και… όχι μόνο

Ο ΟΣΦΠ έχει δεχτεί 5 γκολ σε 13 ματς, ο Άρης έχει δεχτεί 7 γκολ σε 12 ματς (σ.σ. πριν από το αποψινό), ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 8 γκολ σε 13 ματς. Και η ΑΕΚ έχει δεχτεί 16 γκολ σε 13 ματς! Δηλαδή, πάνω από τα τριπλάσια από τον ΟΣΦΠ και τα διπλάσια από Άρη και ΠΑΟΚ! Επίσης ο ΠΑΟ έχει δεχτεί 12 τέρματα και μάλιστα σε 14 ματς, ενώ και ο Αστέρας έχει δεχτεί 15 τέρματα και αυτός με ματς περισσότερο από την ΑΕΚ!

Επίσης, η ΑΕΚ έχει δεχτεί ένα γκολ λιγότερο από τον Παναιτωλικό, με τη διαφορά ότι και η ομάδα του Αγρινίου έχει παίξει ένα ματς περισσότερο! Το να… απορεί η ΑΕΚ γιατί έχει μείνει εκτός πρωταθλήματος με τέτοια άμυνα ή το να πιστεύει ότι για αυτό ευθύνεται μόνο ο Λιβάγια, χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης.

Η ΑΕΚ μέσα στον Ιανουάριο, πρέπει να πάρει απαραιτήτως βασικό στόπερ και βασικό δεξί μπακ για να έχει και νόημα, ότι άλλο θέλει να κάνει στη συνέχεια, για να έχει και ουσία η δουλειά του Χιμένεθ. Κι επίσης πρέπει να δει σοβαρά το θέμα του τερματοφύλακα. Το να αρχίσουμε πάλι να λέμε «να σηκωθούν να φύγουν όλοι», «είναι όλοι άχρηστοι», «να μπουν μέσα οι πιτσιρικάδες» και όλα τα συναφή, το μόνο που θα προσφέρει είναι να κάνει το -11… -25 και να «καούν» όλοι οι παίκτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X