Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε να χάνουμε

Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε να χάνουμε
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάννης Σαντοριναίος θέτει το κρίσιμο ερώτημα αλλά η διοίκηση θα πρέπει να βρει τις κατάλληλες απαντήσεις...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν στο ερώτημα «τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε να χάνουμε» η απάντηση είναι κάτι σαν «ας φέρουμε τον Κώτσιρα», τότε το πρόβλημα δεν περιορίζεται στους διαδρόμους των Σπάτων αλλά πλησιάζει και τους χώρους των κεντρικών γραφείων.

Η ΑΕΚ νοσεί. Βαριά, καταθλιπτικά, μίζερα. Ο Μανόλο Χιμένεθ κατέφτασε μαζί με τ’ αναμνηστικά από τις δόξες του 18 αλλά τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο ή όρθιο. Ο Ισπανός έψαξε να βρει τις βασικές απαντήσεις στον πυρήνα εκείνης της εποχής.

Το σκληρό μάθημα του Μανόλο

Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, όλοι πρωταθλητές. Τι απέμεινε στο γήπεδο από εκείνες τις εικόνες; Φοβάμαι πως τίποτα. Ίσως αυτό να ήταν το σκληρότερο μάθημα του Μανόλο. Έβλεπες κάποιους από εκείνη την φουρνιά να τα δίνουν όλα, να σπρώχνουν το ταβάνι τους αλλά μοιραία να καταπλακώνονται.

Κάποιους άλλους να περιφέρονται σαν σκιές. Κάποτε ανέβαιναν στα κάγκελα να πανηγυρίσουν την τρέλα τους, τώρα απλώς καταφεύγουν σε έναν βαρετό κι επαναλαμβανόμενο ποδοσφαιρικό μονόλογο. Κάποτε ηγέτες που έστιβαν την μπάλα, τώρα καλεσμένοι στις φιέστες των άλλων.
Μία πτώση της αγαπημένης παρέας, σαν ένα reunion αποτυχίας, που την παρακολούθησαν από κοντά οι στερημένοι νεοφερμένοι. Ένα ημίχρονο ο Λιβάι, περίπου 21 λεπτά ο Τάνκοβιτς, κάπως έτσι έμειναν μακριά από την βροχή της χλεύης.

Η μπάλα εκδικείται

Όσο και να κοροϊδέψεις την αλήθεια με όμορφα κι ελκυστικά ψέμματα, η αλήθεια δεν απογοητεύεται. Η ποδοσφαιρική αλήθεια είναι η χειρότερη εκδοχή της πραγματικότητας. Όταν την αγνοείς, η μπάλα βρίσκει τρόπους να σε περιγελάσει και να εκδικηθεί. Το γήπεδο δεν είναι παραμορφωτικός καθρέφτης. Δεν υπάρχουν «ναι μεν αλλά» δίπλα στο σκορ στον ηλεκτρονικό πίνακα…

Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι ο αντίπαλος. Αλλωστε δεν είδα διαφορά στην νοοτροπία από το τελευταίο παιχνίδι του Μάσιμο Καρέρα με τον τέως Ολυμπιακό του Βόλου μέχρι το πρώτο του Ισπανού «ματαντόρ» με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η αρρώστια εκεί να στέκει αγέρωχη.

Ένα ξεπερασμένο ποδόσφαιρο

Μία ομάδα κορεσμένη και βαρετή. Ποδοσφαιριστές με παράλυτη ψυχή και με μουδιασμένη σκέψη, εθισμένοι στην ηττοπάθεια. Προπονητής με τίς ίδιες συνηθισμένες συνταγές. Ένα ποδόσφαιρο ξεπερασμένο, σε άδεια γήπεδα να χάσκει στο τέλος μίας εποχής.

Δεν ήρθε τώρα, απλώς στην ΑΕΚ δεν ήθελαν να το δουν και να το διαχειριστούν. Τώρα όμως δεν γίνεται να στρέψουν αλλού το κεφάλι. Τώρα πρέπει να ληφθούν οι γενναίες αποφάσεις, τώρα που τα «τοτέμ» σωριάστηκαν φθαρμένα από τον χρόνο και τα σπασμένα είδωλα δεν έχουν πια την λαμπρότητα του παρελθόντος.

Η ΑΕΚ χρειάζεται αναγέννηση στον πυρήνα της. Οι πόρτες των αποδυτηρίων πρέπει ν’ ανοίξουν να μπει φρέσκος αέρας. Είναι περιττό και δεν θεωρώ πως τελικά χρειάζεται να κάνουμε συστάσεις.

Ποιος τελείωσε και ποιος όχι, ποιος κούρασε και ποιος όχι… Να έρθουν αυτοί, να ενισχυθεί εκεί…
Είναι μία μάταιη συζήτηση εάν στα κεντρικά γραφεία δεν τολμούν να ξεστομίσουν την κατάλληλη απάντηση στο αρχικό ερώτημα. «Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε να χάνουμε»… Από την ορθότητα της απάντησης θα εξαρτηθεί ο χρόνος της επόμενης νίκης…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X