Δερμιτζάκης: «Σκληρό lockdown όπως του Μαρτίου για τρεις εβδομάδες για να πέσουν τα κρούσματα» (VIDEO)

Δερμιτζάκης: «Σκληρό lockdown όπως του Μαρτίου για τρεις εβδομάδες για να πέσουν τα κρούσματα» (VIDEO)

Οσα είπε ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΙ και υποστήριξε πως πρέπει να επιβληθεί σκληρό lockdown, όπως του Μαρτίου, για τρείς εβδομάδες, για να πέσουν τα κρούσματα.

Ο καθηγητής Γεντικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης εξέφρασε την εκτίμησή του, ότι ένα lockdown, όπως αυτό που έγινε τον Μάρτιο σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες, θα βοηθούσε στο να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα του κροωνοϊού.

«Από την στιγμή που η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα σχολεία που νομίζω πως είναι μια καλή απόφαση ότι περισσότερο μπορεί να κάνει πριν ανοίξουν τα σχολεία νομίζω ότι θα βοηθούσε» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε ότι έχει να κάνει με την απόφαση της κυβέρνησης, να παρατείνει αλλά και να αυστηροποιήσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου τα μέτρα.

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος πρόσθεσε πως «τα σχολεία είναι από τις ασφαλέστερες δραστηριότητες που έχουμε, επομένως αν πρέπει να αποφασίσουμε να ανοίξουμε μία, νομίζω τα σχολεία είναι η πιο σημαντική και λόγω ασφάλειας και λόγω συνεπειών από το να μην ανοίξουν». Σε ερώτηση που του έγινε για το αν μπορεί να ανατραπεί αυτή η απόφαση, με βάση τα νέα δεδομένα, ο ίδιος σχολίασε ότι θα πρέπει να υπάρξει τεράστια αλλαγή στα κρούσματα για να γίνει κάτι τέτοιο…

Αναφερόμενος στο «ακορντεόν», το οποίο και εφαρμόζεται όσον αφορά τα μέτρα, ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα συμβαίνει για καιρό, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των εμβολιασμών, ενώ όπως είπε υπάρχουν δύο επιλογές: «Ή θα πάμε σε ένα πάρα πολύ αυστηρό lockdown επιπέδου Μαρτίου ή θα λειτουργούμε με αυτή την λογική» και «είναι δύσκολο μια κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα γιατί δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά όλες όλες οι χώρες μαζί που το αντιμετωπίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X