Κορωνοϊός: Βρέθηκε το πρώτο κρούσμα από το Ντουμπάι (VIDEO)

Κορωνοϊός: 853 νέα κρούσματα, 491 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι

Μία γυναίκα που είχε ταξιδέψει στο Ντουμπάι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού σε άτομο που είχε πάει τις προηγούμενες ημέρες στο Ντουμπάι.

Οι εικόνες από το Ντουμπάι, όπου τα πάντα είναι ανοιχτά και τα μέτρα προστασίας δεν είναι και τόσο αυστηρά, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στην Πολιτική Προστασία. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που έγινε γνωστό που αρκετοί celebrities και μη, είχαν ταξιδέψει εκεί προκειμένου να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Βλέπετε, στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, όπως και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια.

Έτσι, δόθηκε η οδηγία πως όσοι επιστρέφουν θα πρέπει να έχουν PCR τεστ 72 ωρών, το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό, συμπληρωμένη την φόρμα PLF ώστε να μπορούν να εντοπιστούν από τις Αρχές σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, ενώ παράλληλα θα κάνουν και rapid test στο αεροδρόμιο.

Το πρώτο κρούσμα

Η επιστροφή των Ελλήνων από το Ντουμπάι ξεκίνησε το Σάββατο και χθες Κυριακή άρχισαν να αυξάνονται οι αφίξεις. Σύμφωνα με το protothema.gr, την πρώτη μέρα έγιναν 84 γρήγορα τεστ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ την δεύτερη έγιναν άλλα 123 (συνολικά 207).

Σε αυτά λοιπόν βρέθηκε και το πρώτο θετικό κρούσμα. Πρόκειται για μία γυναίκα που είχε ταξιδέψει στο Ντουμπάι για τις γιορτές, η οποία μόλις βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό την παρέλαβαν οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας.

Την οδήγησαν στο σπίτι της με ειδικό βαν, έχοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και της δόθηκαν εντολές για να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ανάλογη κατάσταση επικράτησε και σε μία δεύτερη περίπτωση με νέο κρούσμα (το δεύτερο), όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X