Ανίατη κατάσταση στην ΑΕΚ!

Ανίατη κατάσταση στην ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ψυχολογία μηδέν, άμυνα μηδέν και η ΑΕΚ τελείωσε μόνη της...από το πρωτάθλημα με ήττα 3-0 από τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν επιδέχεται πασαλείμματα. Η ΑΕΚ έχει τεράστιο ζήτημα και η κατάσταση μοιάζει ανίατη. Σε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού, οι «κιτρινόμαυροι» αποδείχθηκαν ασυνεπείς και έχασαν με κάτω τα χέρια με 3-0 από τον Ολυμπιακό.

Με ανύπαρκτη ψυχολογία, άμυνα που έμπαζε και αναιμική επίθεση, η ΑΕΚ έμεινε στο -11 από τον Ολυμπιακό και τέθηκε νοκ άουτ από το πρωτάθλημα, προβληματίζοντας για το μέλλον της.

Στην επιστροφή του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν επιχείρησε ριζοσπαστικές αλλαγές. Πήγε σε διάταξη 4-2-3-1, αυτή που φαίνεται να γνωρίζουν καλύτερα οι «κιτρινόμαυροι», με τους Μπακάκη και Λόπες στα άκρα της άμυνας, Τσιγκρίνσκι και Νεντελτσεάρου κεντρικό δίδυμο. Ο Ισπανός προτίμησε τον Κρίστισιτς δίπλα στον Σιμόες, κράτησε ξανά τον Λιβάγια στα αριστερά και έβαλε τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Γκολ στην πρώτη φάση

Η ΑΕΚ έδειξε εξ αρχής, μεγαλύτερη διάθεση. Υπήρχαν αλληλοκαλύψεις, προσπαθούσε να σταματήσει τις επιθετικές σκέψεις του Ολυμπιακού πριν καν φτάσουν κοντά στην περιοχή του Τσιντώτα, αλλά φαινόταν πως δεν υπήρχε τρόπος να κρατηθεί ο έλεγχος της μπάλας. Και όταν την προσφέρεις συνεχώς απλόχερα στον αντίπαλο, τότε είναι νομοτελειακό πως θα γίνει η ζημιά. Η ΑΕΚ τη γλίτωσε στην πρώτη φάση του Ελ Αραμπί (10’), αλλά τρία λεπτά μετά έγινε η ζημιά.

Ο Εμβιλά είχε όλο το χρόνο και το χώρο να σεντράρει στην περιοχή, ο Ελ Αραμπί νίκησε στον αέρα τον Τσιγρίνσκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα. Επί της ουσίας, στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ (13’). Και βέβαια, δεν είναι πως έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά και πως η ψυχολογία έπεσε στο ναδίρ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ, κατάφερε να ισορροπήσει, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει φάσεις.

Είναι ενδεικτικό, πως σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ είχε ως τελική προσπάθεια μόνο την (ασθενή) κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 19’! Παρά τα μέτρα που κέρδισαν μέσα στο γήπεδο, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν επιλογές, δεν είχαν λύσεις και δεν μπορούσαν να φτάσουν καν κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο προβάδισμα τους και το ημίχρονο έληξε δίχως μεγάλες συγκινήσεις.

Τριπλή παρέμβαση και αλλαγή σκηνικού

Ο Χιμένεθ παρενέβη δραστικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Εκανε τριπλή αλλαγή (αναγκαστική του Μπακάκη) και μετέτρεψε το σχηματισμό σε 4-3-3. Πλέον είχε τριάδα στη μεσαία γραμμή με Σιμόες, Κρίστισιτς και Γαλανόπουλο, τους Λιβάγια και Μάνταλο στα άκρα (δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα) και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Κίνηση που ανέβασε την πίεση και το δυναμισμό της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, κέρδισε κατοχή και έλεγχο του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ επιτέλους άρχισε να απειλεί και να είναι εκείνη που στεκόταν καλύτερα. Αγγιξε την ισοφάριση στην τεράστια ευκαιρία του Σιμόες, που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι (51’). Οσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ κέρδιζε μέτρα και έκλεινε τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Πίεζε περισσότερο, είχε κλείσει κάθε κενό και έψαχνε τη φάση της. Όπως αυτή που δημιουργήθηκε στο 67’, με την κάθετη πάσα του Λιβάγια για τον Μάνταλο.

Η φάση που έκρινε το ματς

Ο αρχηγός της ΑΕΚ βγήκε τετ α τετ με τον Σα, που απέκρουσε το πρώτο σουτ. Η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Μάνταλο, αλλά το νέο σουτ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Απίστευτο, άχαστο, αλλά πραγματικό. Και σα να μην έφτανε το κακό, δύο λεπτά μετά, από στημένη μπάλα που δεν μπόρεσε να απομακρύνει η άμυνα της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ελ Αραμπί, να πλασάρει σωστά με τον Τσιντώτα εξουδετερωμένο.

Το νέο σοκ για την ΑΕΚ ήταν μεγάλο, δεδομένου μάλιστα πως δεν υπήρχαν πλέον και χρονικά περιθώρια. Ο Χιμένεθ επιχείρησε να ανακατέψει ξανά την τράπουλα, έριξε στο ματς πρώτα τον Τάνκοβιτς και έπειτα τον Αλμπάνη (παίζοντας ξανά με 4-2-3-1), αλλά ο Μαρτίνς είχε βάλει ήδη τον Μπουχαλάκη και είχε γυρίσει σε 4-3-3, ώστε να οχυρώσει την άμυνα του. Στο τέλος πάντως, βρήκε και τρίτο γκολ με πέναλτι του Βαλμπουενά.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-2-3-1): Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (89’ Σίλβα), Μπρούμα (61’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (70’ Ρατζέλοβιτς), Βρουσάι (70’ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς (82’ Αλμπάνης), Σιμόες, Γκαρσία (46’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Λιβάγια (73’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα)

Ο Μάκελι χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μπρούμα (60’), Μπα (80′), Σεμέντο (85′) – Μάνταλο (52’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X