AEK: Με την αύρα του Μανόλο κόντρα στον Ολυμπιακό

AEK: Με την αύρα του Μανόλο κόντρα στον Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Η αύρα του Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του β’ γύρου, με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ματς που είναι και το πρώτο για το νέο ημερολογιακό έτος.

Η «Ένωση» στο Φάληρο θα παίξει επί της ουσίας τα… ρέστα της για να μείνει ζωντανή στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση νίκης θα μειώσει τη διαφορά στους 5 βαθμούς και θα μπορεί να λέει ότι είναι εδώ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ο βαθμός δυσκολίας για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου θα είναι (εξαιρετικά) δύσκολος. Σε περίπτωση ήττας απλά λέει «αντίο» πρόωρα στα… όνειρα.

Ο Δικέφαλος είναι η ομάδα που έχει την καλύτερη παράδοση κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Ο Μανόλο Χιμένεθ δε κόντρα στην ομάδα του Πειραιά έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ. Σε σύνολο 10 αγώνων έχει πανηγυρίσει 6 νίκες, έχει μία ισοπαλία και μόλις τρεις ήττες, εκ των οποίων η μία ήταν ανούσια αφού η ΑΕΚ προκρίθηκε. Έχει όμως και δύο ήττες που τον «στοιχειώνουν». Το «Enwsi.gr» θυμάται όλους τους αγώνες του Χιμένεθ κόντρα στον Ολυμπιακό…

27 Νοεμβρίου 2010 – 12η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

Η ΑΕΚ προέρχεται από τις ήττες από τις εκτός έδρας ήττες από ΠΑΟΚ και Καβάλα με 2-1. Υποδέχεται τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε και στο 90′ από το σλάλομ του αείμνηστου Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ο Μπλάνκο σε κενή εστία θα σημειώσει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και θα χαρίσει τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους».

20 Μαρτίου 2011 – 27η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0

Τέσσερις μέρες μετά τη φοβερή πρόκριση εις βάρος του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με διπλό μέσα στην Τούμπα (0-1 με γκολ του Δέλλα), η ΑΕΚ πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η «Ένωση» διασύρεται από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Χιμένεθ δε θέλει να θυμάται αυτό το ματς το οποίο θεωρεί ότι το… λέκιασαν κάποιοι παίκτες του.

19 Φεβρουαρίου 2017 – 21η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

Έξι χρόνια μετά ο Χιμένεθ που έχει διαδεχθεί τον Ζοσέ Μοράις και βρίσκεται μόλις ένα μήνα στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο βρίσκει μπροστά του τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ μετά από δύο σερί ισοπαλίες με Πλατανιά και Ηρακλή και όντας στο -21, κερδίζει τους «ερυθρόλευκους» με γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 34′ του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς!

13 Απριλίου 2017 – Ημιτελικός Κυπέλλου (α’ ματς): Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Ανήμερα των 93ων γενεθλίων της η «Ένωση» φιλοξενείται στο Φάληρο. Θα προηγηθεί στο 6′ με γκολ του Αραούχο από ασίστ του Μάνταλου και παρότι οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν με τον Φιγκέιρας στο 13′, ο Πατίτο θα χαρίσει τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους» με γκολ στο 64′ και θα βάλει υποθήκη πρόκρισης στον τελικό.

26 Απριλίου 2017 – Ημιτελικός Κυπέλλου (β’ ματς): ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1

Ο Ρομαό στο 82′ βάζει φωτιά στη ρεβάνς. Ο Ανέστης αποβάλλεται στο 90′ από τον Σιδηρόπουλο με δύο κίτρινες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα για.. καθυστέρηση και κάτω από την εστία κάθεται ο… Αλμέιδα, αφού έχουν γίνει όλες οι αλλαγές! Ο Ολυμπιακός αγγίζει το 0-2, δεν το σημειώνει, το ματς τελειώνει και οι «κιτρινόμαυροι» πανηγυρίζουν μία «γλυκιά» ήττα!

24 Σεπτεμβρίου 2017 – 5η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2

Ο Ολυμπιακός κάνει πάρτι και στο 46′ προηγείται 0-2. Το ΟΑΚΑ είναι «παγωμένο» αλλά θα εκραγεί σαν ηφαίστειο! Ο Χριστοδουλόπουλος μειώνει στο 64′ στο 80′ με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ θα ισοφαρίσει και στο 89′ ο Μάνταλος θα «υπογράψει» μία επική ανατροπή! Η πορεία για την κατάκτηση του τίτλου του 2018 έχει ξεκινήσει!

24 Ιανουαρίου 2018 – Προημιτελικός Κυπέλλου (α’ ματς): Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0

Η ΑΕΚ όντας μέσα σε όλες τις διοργανώσεις πάει για να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο. Κατεβαίνει με τριάδα στην άμυνα και «σβήνει» το παιχνίδι. Άλλωστε σύντομα θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό εις διπλούν στα παιχνίδια που θα έκριναν τα πάντα στη διάρκεια της σεζόν ενώ είχε μπροστά της και την ευρωπαϊκή πρόκληση με τη Ντιναμό Κιέβου.

4 Φεβρουαρίου 2018 – 20η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Η ΑΕΚ είναι στο -2 από τον ΠΑΟΚ και στο -1 από τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι προηγούνται με τον Ανσαριφάρντ στο 81′. Ο Τσιγκρίνσκι όμως στο 87′ ισοφαρίζει και στο 90′ ο Γιακουμάκης δίνει τη χαριστική βολή. Σημειώνει το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της «Ένωσης» και το πρωτάθλημα δεν χάνεται με τίποτα!

7 Φεβρουαρίου 2018 – Προημιτελικός Κυπέλλου (β’ ματς): ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1

Η ΑΕΚ έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού και του κάνει πλάκα όπου τον βρίσκει. Χριστοδουλόπουλος (57′) και Αραούχο (73′) δίνουν αέρα δύο γκολ στην «Ένωση». Ο Ταχτσίδης (83′) θα μειώσει για την ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία, αλλά αυτοί που πανηγυρίζουν στο τελευταίο σφύριγμα είναι οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι θα προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

17 Φεβρουαρίου 2019 – 21η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1

Η ΑΕΚ προηγείται μόλις στο 3′ με τον Πόνσε και κάνει πλάκα στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς είναι στην πόρτα της εξόδου και στο ημίχρονο στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» παίζουν ξύλο μεταξύ τους! Όμως η ΑΕΚ ξεμένει από δυνάμεις και με τέσσερα γκολ μέσα σε 37′ ο Χιμένεθ και η «Ένωση» βιώνουν έναν εφιάλτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X