Αν η ΑΕΚ δεν αλλάξει την κακή συνήθεια στο ξεκίνημα των αγώνων δεν θα υπάρχει γυρισμός

Αν η ΑΕΚ δεν αλλάξει την κακή συνήθεια στο ξεκίνημα των αγώνων δεν θα υπάρχει γυρισμός
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει την νίκη της ΑΕΚ επί του Κολοσσού και ασχολείται με το κακό ξεκίνημα και τους Ρογκαβόπουλο - Μωραΐτη

Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, με υγεία κυρίως και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας να το βρει μέσα στο 2021. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό που ζούμε θα τελειώσει κάποια στιγμή και θα μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο να υποστηρίξουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στην νέα χρονιά, επιστρέφοντας στις νίκες απέναντι στην καλή ομάδα του Κολοσσού, παρόλα αυτά η εμφάνιση της ήταν προβληματική και πάλι.

Για πολλοστή φορά απών στο 1ο ημίχρονο

Έχει αρχίσει και γίνεται μια κακή συνήθεια αυτό που συμβαίνει με την ΑΕΚ εδώ και κάποια παιχνίδια, αφού μπαίνει στα ματς πιστεύοντας ότι θα τα κερδίσει μόνο από την επίθεση της και στην άμυνα γίνεται πάρτι από τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Είναι εκνευριστικό να έρχεται ο Κολοσσός, που ναι μεν έχει κάποιους ποιοτικούς παίκτες, αλλά όχι και να σου βάζει 47 (25+22) πόντους στο πρώτο ημίχρονο λες και είναι η ΤΣΣΚΑ. Η δικαιολογία της έλλειψης αθλητικότητας δεν υπάρχει, γιατί οι ίδιοι παίκτες δέχτηκαν 25 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, άρα δεν ήταν θέμα ικανότητας αλλά διάθεσης, προσπάθειας και έντασης που δεν είχε η ΑΕΚ στην αρχή. Το επισήμανε και ο προπονητής της ΑΕΚ στις δηλώσεις του, αλλά είναι δική του αρμοδιότητα να το διορθώσει και οι παίκτες να μπαίνουν πιο συγκεντρωμένοι και με διάθεση να βάλουν το κορμί τους, να πιέσουν περισσότερο και να παίξουν πιο δυνατή άμυνα. Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ αν θέλει να καθαρίζει τέτοια παιχνίδια γιατί ναι μεν επιθετικά έχει ποιότητα και θα σκοράρει αλλά δεν μπορεί να πάει σε λογική βάζουμε περισσότερα από όσα τρώμε. Δείχνει κακή νοοτροπία όλο αυτό και θα πρέπει να αλλάξει γρήγορα γιατί με καλύτερες και πιο ποιοτικές ομάδες, αν τις αφήσεις να βρουν ρυθμό στο ξεκίνημα και πάρουν διαφορά μετά δεν θα υπάρχει γυρισμός. Φάνηκε και χθες ότι μόλις έσφιξε η άμυνα, η Ένωση πήρε διαφορά και κέρδισε άνετα ένα παιχνίδι που έδειχνε δύσκολο στο πρώτο μέρος.

Επιστροφή Λοτζέσκι

Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από την περιπέτεια που πέρασε και αυτόματα όλη η επιθετική λειτουργία βελτιώθηκε και απέκτησε ισορροπία. Γράφαμε σε προηγούμενα μπλογκ ότι η απουσία του επηρεάζει πολύ και την απόδοση του Λάνγκφορντ αφού όλες η άμυνες προσαρμόζονται πάνω του με αποτέλεσμα να μην παίρνει εύκολες προσπάθειες. Δεν είναι τυχαίο ότι με την επιστροφή του Ματ, επέστρεψε και ο Λάνγκφορντ στις πολύ καλές εμφανίσεις όχι τόσο για τους πόντους που έβαλε όσο για τις σωστές επιλογές που είχε στην επίθεση. Θα μου πείτε δεν έκανε και τίποτα τρομερό ο Λοτζέσκι χθές μόλις 7 πόντους έβαλε με 2 τρίποντα. Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου παίκτη, δεν χρειάζεται να κάνει πολλά, απλά να υπάρχει στην πεντάδα. Δεν υπάρχει καμία άμυνα που δεν θα τον παίζει από πολύ κοντά προσπαθώντας να μην του αφήσει το ελάχιστο δευτερόλεπτο για να εκτελέσει και αυτό αυτόματα δημιουργεί καλύτερους χώρους για τους υπόλοιπους και κυρίως τον Λάνγκφορντ.

Ο MVP του αγώνα

Πράγματι ο Κιθ ήταν εκπληκτικός στο χθεσινό παιχνίδι, ενώ και οι Γιάνκοβιτς-Ματσιούλις βοήθησαν πολύ και αθόρυβα την ομάδα σε πολλούς τομείς. Ο Κατσίβελης για άλλο ένα ματς ήταν εξαιρετικός, λειτουργώντας σαν συνδετικός κρίκος στην περιφέρεια ενώ και αμυντικά βοήθησε πάρα πολύ όντας ο καλύτερος αμυντικός της ΑΕΚ. Προσωπικά όμως παρόλο που ο Λάνγκφορντ βγήκε MVP, ο κορυφαίος ήταν ο Γιανίκ Μορέιρα που έκανε ένα καταπληκτικό ματς σε άμυνα και επίθεση. Μπορεί να ήταν άστοχος επιθετικά και να μην έπιασε καν τον μέσο όρο πόντων του, αλλά ήταν πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα. Καταρχάς, ήταν με διαφορά ο καλύτερος δημιουργός της ομάδας δίνοντας 5 ασιστ, λειτουργώντας σαν play maker ρακέτας, είτε από μέσα προς τα έξω είτε εκμεταλλευόμενος τα κοψίματα χωρίς την μπάλα των συμπαικτών του. Μάζεψε 10 ριμπάουντ (κορυφαίος του αγώνα) ενώ έκανε και 6 (!!) κλεψίματα και 3 μπλοκ σε μια πληθωρική εμφάνιση που δείχνει ότι όταν είναι συγκεντρωμένος μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να σκοράρει.

Ρογκαβόπουλος – Μωραΐτης

Οι 2 παίκτες της ΑΕΚ είναι διαφορετικές περιπτώσεις και καλό θα είναι να μην τους συγχέουμε όταν μιλάμε για αυτούς. Ο Ρογκαβόπουλος είναι 19 χρονών και είναι βασικό μέλος της ομάδας με συγκεκριμένο ρόλο από πέρσι, ενώ έχει κάνει και κάποια καλά παιχνίδια δείχνοντας ψήγματα του ταλέντου του, όπως εχθές. Θα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, δεν είναι ακόμα έτοιμος παίκτης τακτικά αλλά το ταλέντο του και τα στοιχεία του «φωνάζουν» ότι είναι κάτι ξεχωριστό, για αυτό άλλωστε και παίζει. Εχθές ήταν πολύ καλός επιθετικά, σκοράροντας σε καίρια σημεία ενώ και στην άμυνα έδωσε ενέργεια, όμως σε 9.45 που αγωνίστηκε έκανε 4 λάθη, τα 3 εξ αυτών οδήγησαν σε εύκολους πόντους του Κολοσσού. Δεν γίνεται να κάνεις ένα λάθος ανά 2,5 λεπτά όταν παίζεις στην ΑΕΚ, χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση κάθε δευτερόλεπτο. Από την άλλη, όπως έχω γράψει πολλές φορές, δεν έχω κανένα άγχος για τον Ρόγκα, έχει ήδη πάρει τον δρόμο του.

Ο Μωραΐτης είναι διαφορετική περίπτωση καθώς είναι πλέον 22 και δεν πρέπει να λογίζεται ως ταλέντο αλλά σαν κανονικός παίκτης. Δυστυχώς έχει μείνει στάσιμος εδώ και χρόνια αφού ούτε πέρσι ο δανεισμός του στον Κολοσσό, τον βοήθησε ώστε να ξεχωρίσει και να κάνει το βήμα παραπάνω. Φέτος στην ΑΕΚ έχει αρκετούς παίκτες μπροστά του που πρέπει να προσπεράσει για να παίξει, αλλά στο χθεσινό ματς πήρε την ευκαιρία και έκανε ένα πολύ καλό ματς, όχι για τους πόντους που σκόραρε αλλά γιατί έδωσε καλό ρυθμό στην ομάδα επιθετικά και ήταν συνεπής στην άμυνα πάνω στον Αρτις. Το θέμα είναι να χτίσει πάνω στην χθεσινή εμφάνιση και να δουλέψει ώστε να μπορεί να παίρνει χρόνο συμμετοχής σε κάποια ματς, αφού ο προπονητής έχει αποδείξει ότι είναι δίκαιος όταν βλέπει ότι κάποιος παίκτης είναι έτοιμος και μπορεί να παίξει έχοντας συγκεκριμένο ρόλο. Χαμηλά η μπάλα λοιπόν και δουλειά.

Πλέον η ΑΕΚ ετοιμάζεται για ένα πολύ κομβικό παιχνίδι στο Ισραήλ απέναντι στην Χολόν που θα πρέπει να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμη και συγκεντρωμένη για να κερδίσει και να καθαρίσει την πρόκριση χωρίς να μπει σε περιπέτειες.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X